• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / High Tea Recepten / Lemonade Scones (met slechts 4 ingrediënten)

Lemonade Scones (met slechts 4 ingrediënten)

22 mei 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Heb je onverwachts gasten, of wil je gewoon wat lekkers bij de koffie/thee serveren? Maak dan deze super eenvoudige Lemonade Scones met slechts 4 ingrediënten. Zo makkelijk dat ik er zelfs een kleine video van gemaakt hebt. Dit geloof je gewoonweg niet!

Scones in een handomdraai op tafel zetten

Ik ben best een decadent meisje. Theeleuten met vriendinnen of oma, maak ik graag extra bijzonder. Ik draai mijn hand dan ook niet om voor het organiseren van een complete high tea. Maar soms wil je gewoon ook iets in een mum van tijd op tafel kunnen zetten. Deze lemonade scones bevatten geen gist en zet je in een handomdraai op tafel. Want je hoeft dit recept namelijk niet te kneden en het deeg hoeft ook niet te rijzen. Want met een blikje 7-up of Sprite, maak je super snelle lemonde scones met slechts 4 ingrediënten waar je van blijft smullen! Het recept voor deze traditionele Britse scones is tevens ook een aanrader!

recept lemonade scones met slechts 4 ingredienten Bettys Kitchen

Easy Lemonade Scones maken

Dus toen ik hoorde dat je heerlijke scones kunt maken met slechts een blikje ‘lemonade’, moest ik dat natuurlijk ook meteen gaan uitproberen. Nu hoef ik niet meer naar Londen voor een Afternoon Tea, maar zet in een half uurtje heerlijke warme scones met slechts 4 ingrediënten, waaronder dus 7Up of Sprite op tafel. En werkelijk iedereen kan zich aan dit recept wagen. Heerlijk met clotted cream, wat frisse lemon curd of (zelfgemaakte) jam zoals bramen jam of frambozen jam.


Recept video: Scones met slechts 4 ingrediënten

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Scones met slechts 4 ingrediënten

recept lemonade scones met slechts 4 ingredienten Bettys Kitchen
Print Recipe

Heb je onverwachts gasten, of wil je gewoon wat lekkers bij de koffie/thee serveren? Maak dan deze super eenvoudige Lemonade Scones met slechts 4 ingrediënten, waaronder 7UP of Sprite! Zo makkelijk dat ik er zelfs een kleine video van gemaakt hebt. Dit geloof je gewoonweg niet!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: High Tea
  • Cuisine: Britse Keuken

Ingredients

Scale
  • 600 gram tarwebloem,
  • 2 eetlepels bakpoeder,
  • 1 blikje 7Up of Sprite (330 ml),
  • 250 ml vloeibare slagroom.
  • Optioneel: handje gewelde rozijnen *.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor tot 220 graden / 200 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Mix in een kom de bloem met het bakpoeder. Schenk hier de Sprite of 7-up en de slagroom bij. Gebruik een spatel of houten lepel om het geheel samen te mengen, maar roer hierbij niet teveel (dan verliest het deeg zijn luchtigheid). Eventueel kun je nu ook de gewelde rozijnen door het deeg heen kneden.
  3. Bestuif een werkblad met flink wat bloem, en druk het deeg uit tot een vierkant of rechthoek. Laat de plak lekker dik en het liefst niet uitrollen. Snijd met een mes of pizzaroller 16 vierkantjes uit het deeg, en leg deze op de bakplaat.
  4. Bak de Lemonade scones in 12-13 minuten af, in de voorverwarmde oven. Laat de scones vervolgens een klein beetje afkoelen en daarna kun je heerlijk gaan smullen!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

* Om de rozijnen te wellen overgiet je deze met water dat net van de kook af is en laat 10 minuten staan. Giet daarna af en dep droog met keukenpapier. Laat iets afkoelen alvorens door het deeg heen te kneden.

Keywords: scones, high tea, bloem, 7up, slagroom, jam,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept lemonade scones met slechts 4 ingredienten Bettys Kitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze scones met slechts 4 ingrediënten, waaronder 7Up wilt gaan maken!

Category: High Tea Recepten Tags: 7Up, bakpoeder, bloem, Britse keuken, brunch, jam, oven, Pasen, scones, slagroom

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Donut Burger (Cheeseburger op een donut broodje)
Volgend bericht: Hartige granola met noten en pitten »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in