Print

Recept: Hartige scones met kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Bij scones denk je wellicht meteen aan de kleine broodjes die je bij High tea’s geserveerd krijgt. Met clotted cream en jam natuurlijk! Maar wist je dat je ook heerlijke hartige scones met kaas kunt maken? Het zijn geweldige kaasbroodjes voor de lunch of voor bij de soep en meer!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 8-9 stuks 1x
  • Category: Brood
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 50 gram boter, op kamertemperatuur
  • 200 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 75 gram (Parmezaanse) kaas, geraspt
  • 50 gr groene olijven, in stukjes

Extra:

  • garde
  • houten pollepel
  • ijsscoop

Instructions

  1. Verhit de oven op 200 graden / 180 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
  2. Meng intussen het zelfrijzend bakmeel met het zout, suiker en bakpoeder in een kom. Kneed hier de boter doorheen en laat tussen je vingers rollen tot je een soort kruimelig bloemmengsel krijgt.
  3. Klop in een separate kom het ei met de karnemelk luchtige en giet dit bij het bloemmengsel. Voeg tevens de geraspte kaas en olijven toe en roer met een houten pollepel goed door om alles met elkaar te vermengen.
  4. Gebruik vervolgens een ijsscoop om 8 -9 (volle) bollen van het beslag op de bakplaat te leggen. Tip: bestrooi nog met een heel klein beetje extra geraspte kaas. Cheddar of goudse kaas zorgen voor een mooie gele ‘glow’ op de bovenkant.
  5. Bak de hartige scones met kaas in ongeveer 20-22 minuten af in de voorverwarmde oven. De kaasbroodjes kunnen zowel warm of koud geserveerd worden.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Beleg deze hartige scones met bijvoorbeeld plakjes kipfilet of avocado. Ook lekker met wat roomkaas en plakjes komkommer of tomaten.