Tijdens een detox ben ik een stuk makkelijker en eenvoudiger aan het koken. En deze vegetarisch gevulde paprika met linzen uit de oven was een groot succes voor een lauwwarme middag lunch, zowel thuis als op het werk.
Gevulde paprika met linzen uit de oven
Tijdens de detox weken ga ik echt weer terug naar recepten met pure ingrediënten die ook echt wat bijdragen aan je gezondheid. Het mooie van ovenrecepten is, dat je met minimale inzet, een heerlijk recept op tafel zet. Alleen even alles op 1 bakplaat stapelen, de oven in schuiven en letterlijk afwachten. Het resultaat van deze gevulde paprika met linzen uit de oven is niet alleen erg lekker, maar bovendien ook vullend en voorzien van lekker veel vezels. En voor de liefhebber: check hier ook het recept voor gevulde paprika’s met gehakt en rijst. Maar onze Nanda maakte ook deze vegetarische gevulde paprikas met quinoasalade.
Linzen als vleesvervanger
Doordat ik tijdens een detox juist vegetarisch eet, kan ik mijn eiwitten en vezel iname goed op peil houden door het eten van diverse peulvruchten. De linzen zijn verreweg mijn favoriet voor een goedgevulde lunchsalade en geven een lekkere bite in dit recept voor gevulde paprika uit de oven. En ik ben er inmiddels zo dol op, dat ik het zelfs buiten het detoxen om nog heel regelmatig eet. Onder het mom van: eet eens een dagje minder vlees, kun je dus gerust eens linzen op het menu zetten
Nog meer recepten met linzen
Peulvruchten zijn niet alleen heel lekker, maar bovenal ook heel gezond. Probeer dan ook zeker nog een van onze andere recepten met linzen in de hoofdrol:
- Gele curry met jackfruit en gele linzen
- Gepofte knoflooksoep met beluga linzen
- Griekse salade met linzen
- Indiase linzenkoekjes (Dahl)
- Spinaziesalade met gorgonzola en wortel
- Zalm en Asperge salade
Recept: gevulde paprika uit de oven
Zet het mediterrane gevoel op tafel met deze gevulde paprika uit de oven. Rooster zoete puntpaprika en vul deze met linzen en feta kaas. Een heerlijk vegetarisch gerecht boordevol eiwitten en vitamines!
- Prep Time: 5 min.
- Cook Time: 20 min.
- Total Time: 25 minuten
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Hoofdgerecht met groente
- Cuisine: Mediterrane keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 2 zoete puntpaprika’s
- Klein blikje linzen van 130 gram
- 100 gram feta kaas
- 1/2 theelepel provenciale kruiden
- Peper & zout
- 2 bosuitjes
- 50 gram rucola of eikenblad slamelange
- 2 theelepels balsamico azijn,
- olijfolie.
Extra:
- bolzeef,
- steelpannetje,
- oven,
- ovenplaat,
- bakpapier.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier.
- Giet het blikje linzen af, stop in een steelpannetje met ruim water en breng tegen de kook aan. Giet de linzen vervolgens af en laat uitlekken.
- Halveer de punt paprika’s en leg de 4 helften tegen elkaar aan op de bakplaat. Schep de linzen in de holtes van de 4 paprika helften.
- Verkruimel vervolgens de feta er over heen en breng op smaak met (weinig) zout, peper en de provenciale kruiden. Besprenkel tot slot met een scheutje olijfolie en schuif de plaat in de oven en bak gedurende 20 minuten.
- Snijd ondertussen de bosui in smalle ringen. Meng in een kom de slamelange met de helft van de bosui en sprenkel hier de baslamico overheen.
- Haal vervolgens de paprika’s uit de oven en laat eventueel een paar minuten afkoelen op de bakplaat en schep dan over op een bord. Bestrooi met de overgebleven helft van de bosui en geef de salade erbij.
Eet smakelijk! groetjes, Betty
Notes
TIP: Je kunt uiteraard nog een groene salade serveren bij deze gevulde paprika uit de oven. Maar je kunt ook een tweede bakplaat bereiden met bijvoorbeeld wat gegrilde aubergines. En dan maak je er een Mediterrane Mezze maaltijd van. Smakelijk wordt het in ieder geval!
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze gevulde paprika uit de oven wilt gaan maken!
Demi | DE KOOKFABRIEK
Wat klinkt dit lekker! Heb het recept meteen opgeslagen 🙂
Yentl
Hoi hoi, heb je voor de foto koriander of peterselie er nog vers overheen gedaan? Wil het recept graag morgen maken!
Betina Oostveen
Hi Yentl,
op de foto zie je verse peterselie. Dat past ook wat beter bij de Provenciale kruiden als koriander (vind ik)
Eet smakelijk alvast!
Trisha
Dit zojuist gegeten, wat een heerlijk recept! En zo simpel. Net zo’n culinair hoogstandje waarmee je je gasten voor de gek kunt houden. Alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Helemaal blij mee. Dit gaan we nog vaak eten.
Betina Oostveen
Dat is altijd leuk om te horen, dank je wel Trisha