• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Gevulde paprika uit de oven

Gevulde paprika uit de oven

20 september 2016 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Jump to Recipe

Tijdens een detox ben ik een stuk makkelijker en eenvoudiger aan het koken.  En deze vegetarisch gevulde paprika met linzen uit de oven was een groot succes voor een lauwwarme middag lunch, zowel thuis als op het werk.

Gevulde paprika met linzen uit de oven

Tijdens de detox weken ga ik echt weer terug naar recepten met pure ingrediënten die ook echt wat bijdragen aan je gezondheid. Het mooie van ovenrecepten is, dat je met minimale inzet, een heerlijk recept op tafel zet. Alleen even alles op 1 bakplaat stapelen, de oven in schuiven en letterlijk afwachten. Het resultaat van deze gevulde paprika met linzen uit de oven is niet alleen erg lekker, maar bovendien ook vullend en voorzien van lekker veel vezels. En voor de liefhebber: check hier ook het recept voor gevulde paprika’s met gehakt en rijst. Maar onze Nanda maakte ook deze vegetarische gevulde paprikas met quinoasalade.

recept voor gevulde paprika uit de oven met linzen en feta kaas

Linzen als vleesvervanger

Doordat ik tijdens een detox juist vegetarisch eet, kan ik mijn eiwitten en vezel iname goed op peil houden door het eten van diverse peulvruchten. De linzen zijn verreweg mijn favoriet voor een goedgevulde lunchsalade en geven een lekkere bite in dit recept voor gevulde paprika uit de oven. En ik ben er inmiddels zo dol op, dat ik het zelfs buiten het detoxen om nog heel regelmatig eet. Onder het mom van: eet eens een dagje minder vlees, kun je dus gerust eens linzen op het menu zetten


Nog meer recepten met linzen

Peulvruchten zijn niet alleen heel lekker, maar bovenal ook heel gezond. Probeer dan ook zeker nog een van onze andere recepten met linzen in de hoofdrol:

  • Gele curry met jackfruit en gele linzen
  • Gepofte knoflooksoep met beluga linzen
  • Griekse salade met linzen
  • Indiase linzenkoekjes (Dahl)
  • Spinaziesalade met gorgonzola en wortel
  • Zalm en Asperge salade

Print

Recept: gevulde paprika uit de oven

recept voor gevulde paprika uit de oven met linzen en feta kaas
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Zet het mediterrane gevoel op tafel met deze gevulde paprika uit de oven. Rooster zoete puntpaprika en vul deze met linzen en feta kaas. Een heerlijk vegetarisch gerecht boordevol eiwitten en vitamines!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Mediterrane keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 2 zoete puntpaprika’s
  • Klein blikje linzen van 130 gram
  • 100 gram feta kaas
  • 1/2 theelepel provenciale kruiden
  • Peper & zout
  • 2 bosuitjes
  • 50 gram rucola of eikenblad slamelange
  • 2 theelepels balsamico azijn,
  • olijfolie.

Extra:

  • bolzeef,
  • steelpannetje,
  • oven,
  • ovenplaat,
  • bakpapier.

Instructions

  1.  Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier.
  2. Giet het blikje linzen af, stop in een steelpannetje met ruim water en breng tegen de kook aan. Giet de linzen vervolgens af en laat uitlekken.
  3. Halveer de punt paprika’s en leg de 4 helften tegen elkaar aan op de bakplaat. Schep de linzen in de holtes van de 4 paprika helften.
  4. Verkruimel vervolgens de feta er over heen en breng op smaak met (weinig) zout, peper en de provenciale kruiden.  Besprenkel tot slot met een scheutje olijfolie en schuif de plaat in de oven en bak gedurende 20 minuten.
  5. Snijd ondertussen de bosui in smalle ringen. Meng in een kom de slamelange met de helft van de bosui en sprenkel hier de baslamico overheen.
  6. Haal vervolgens de paprika’s uit de oven en laat eventueel een paar minuten afkoelen op de bakplaat en schep dan over op een bord. Bestrooi met de overgebleven helft van de bosui en geef de salade erbij.

Eet smakelijk! groetjes, Betty

Notes

TIP: Je kunt uiteraard nog een groene salade serveren bij deze gevulde paprika uit de oven. Maar je kunt ook een tweede bakplaat bereiden met bijvoorbeeld wat gegrilde aubergines. En dan maak je er een Mediterrane Mezze maaltijd van. Smakelijk wordt het in ieder geval!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor gevulde paprika uit de oven met linzen en feta kaas vegetarisch

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze gevulde paprika uit de oven wilt gaan maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: detox recepten, feta, Glutenvrij, linzen, Mediterrane keuken, Paprika, peterselie, provencaalse kruiden, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Detox Dagboek Betty & Dylan – Week 3
Volgend bericht: Genomineerd voor de Food Blog Awards 2016 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Demi | DE KOOKFABRIEK

    21 september 2016 om 10:30 am

    Wat klinkt dit lekker! Heb het recept meteen opgeslagen 🙂

    Beantwoorden
  2. Yentl

    24 oktober 2016 om 11:41 pm

    Hoi hoi, heb je voor de foto koriander of peterselie er nog vers overheen gedaan? Wil het recept graag morgen maken!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 oktober 2016 om 9:14 am

      Hi Yentl,
      op de foto zie je verse peterselie. Dat past ook wat beter bij de Provenciale kruiden als koriander (vind ik)

      Eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden
  3. Trisha

    6 januari 2020 om 10:06 pm

    Dit zojuist gegeten, wat een heerlijk recept! En zo simpel. Net zo’n culinair hoogstandje waarmee je je gasten voor de gek kunt houden. Alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Helemaal blij mee. Dit gaan we nog vaak eten.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 januari 2020 om 1:30 pm

      Dat is altijd leuk om te horen, dank je wel Trisha

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee