• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Gevulde paprika met quinoa

Gevulde paprika met quinoa

24 juli 2017 Door Nanda Appelman 1 Reactie

Als Meatless Monday voor vandaag bedacht ik deze kleurrijke gevulde paprika met quinoa. Dit gerechtje heb je in een mum van tijd op tafel staan, leuk voor als je gasten krijgt! En laat dit slechts 1 variant zijn met inspiraties voor het zelf vullen van paprika’s. Je kunt echt alle kanten uit en natuurlijk deze paprika’s ook kunnen vullen met bijvoorbeeld rijst, bulgur en zelfs linzen.

Italiaanse Gevulde paprika met quinoa

Dit recept bestaat uit een mix van quinoa met ingrediënten uit de Italiaanse keuken, zoals zongedroogde tomaatjes en pesto. Quinoa komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, waar het een belangrijke voedingsbron is voor de lokale bevolking. Inmiddels is de super gezonde quinoa ook niet meer uit onze Westerse keuken te denken. Het zit vol vitamine B2 (goed voor je huid en haar), vitamine E en mineralen. Ik eet het bijvoorbeeld als basis in salade of als alternatief van rijst. En deze gevulde paprika met quinoa is dan ook een heerlijke, doordeweekse maaltijd.

Gevulde paprika met quinoa italiaans

Ben jij ook  fan van quinoa? Eerder maakte ik er bijvoorbeeld deze Marokkaanse quinoa bowl mee, Betty deze lekkere quinoa salade met avocado en ei. Maar quinoa is ook heel geschikt als ontbijt, zie bijvoorbeeld deze quinoa ontbijt bowl met blauwe bessen en walnoten.

Print

Recept: Gevulde paprika met quinoa

Gevulde paprika met 'Italiaanse' quinoa
Print Recipe

Als Meatless Monday voor vandaag bedacht ik deze kleurrijke gevulde paprika met quinoa. Dit gerechtje heb je in een mum van tijd op tafel staan, leuk voor als je gasten krijgt! En laat dit slechts 1 variant zijn met inspiraties voor het zelf vullen van paprika’s. Je kunt echt alle kanten uit en natuurlijk deze paprika’s ook kunnen vullen met bijvoorbeeld rijst, bulgur en zelfs linzen.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 3 personen (houd rekening met 1 paprika p.p.) 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram quinoa
  • 3 paprika’s (ik koos rode voor de smaak)
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Een handje kiemen
  • Een flinke hand rucola sla
  • 1 ei
  • 50 gram Pecorino kaas
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 25 gram pitten: bv. pijnboompitten, pompoenpitten, zonnebloempitten of een mix hiervan
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 el. pesto
  • 1 el. gedroogde basilicum (of lekker een paar blaadjes verse)
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie om te bakken en in te vetten 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet alvast een ovenschaal in met olijfolie.
  2. Stop 400 ml. koud water met het groentebouillonblokje en de quinoa in een pan en breng aan de kook. Laat de quinoa 10 minuten zachtjes doorkoken. 
  3. Snij ondertussen het kapje van de paprika’s (bewaar de kapjes) en snij voorzichtig met een mesje de zaadjes en zaadlijsten eruit. Vet de buitenkant van de paprika’s in met een kwastje en wat olijfolie en zet alvast in de ingevette ovenschaal.
  4. Snij de knoflook en ui heel fijn. Verwarm een el. olijfolie in een koekenpan en bak de ui op middelhoog vuur totdat deze glazig wordt. Voeg in de laatste minuut de knoflook toe en bak deze nog even mee.
  5. Rooster in een droge koekenpan de pitten op laag vuur totdat ze lichtbruin beginnen te kleuren. Als de Percorino nog niet geraspt is, rasp deze dan kort. Snij de zongedroogde tomaten alsvast in reepjes.
  6. Zodra de quinoa gaar is roer je de pesto, het rauwe ei, de helft van de geraspte Pecorino kaas, de ui en knoflook, de pitten, reepjes zongedroogde tomaat en basilicum erdoorheen. Voeg een snufje zout en peper toe naar wens. Schep het quinoa-mengsel in de paprika’s en zet het kapje erop.
  7. Zet de paprika’s in de ovenschaal voor 20 minuten in de oven. Zet het rooster iets onder het midden zodat de steeltjes van de paprika niet te dicht bij het rooster komen. Hou de paprika’s tijdens de oventijd in de gaten. 
  8. Beleg drie bordjes met rucola en zet op elk een paprika met quinoa. Haal de kapjes er vanaf en verdeel de kiemen en resterende Pecorino eroverheen. Kapje er weer op en klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Gevulde paprika met quinoa italiaans

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: Glutenvrij, hoofdgerechten, Italiaanse keuken, Nanda Appelman, Paprika, pecorino, pesto, Quinoa, vegetarisch, Voedselzandloper, zongedroogde tomaten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Beach Food Festival 2017 op Texel
Volgend bericht: Biscuit taart beslag maken (how-to) »

Lees Interacties

Trackbacks

  1. 12 x lekkere vegetarische gerechten om van te smullen • Diolifestyle schreef:
    12 februari 2020 om 9:31 am

    […] Gevulde paprika met quinoa […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)
  • zelf zuurdese starter maken © bettyskitchen.nl Zelf Zuurdesem starter maken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in