• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Gegrilde Aubergines

Gegrilde Aubergines

17 juli 2013 Door Betina Oostveen 10 Reacties

De aubergine is een heerlijke, veelzijdige groente, die veel gebruikt wordt in de Mediterrane keukens. Vandaag laat ik jullie zien hoe je heel eenvoudig gegrilde aubergines maakt. Deze kun je zelf in een grillpan of op de BBQ bereiden.

Deze vleesachtige groente doet het heel goed in de oven, in stoofschotels, maar ook voor bijvoorbeeld Baba Ganoush dip. Aubergines zijn echt het allerlekkerst als ze nog lauw-warm zijn. Deze typisch Mediterrane groente is ook ideaal om te grillen in de grillpan of BBQ. Met een paar mooie grill strepen stop je het ene plakje na de ander in je mond. En doordat het zulke heerlijke kleine hapjes zijn kun je dit bijgerecht ook serveren als onderdeel van je tapas plank of als Mezze.

Op mijn werk hebben wij een tosti ijzer en ik heb deze gegrilde aubergines ook wel eens in het tosti apparaat klaargemaakt! Wist je dat aubergines trouwens boordevol vezels zitten? IMaak er bijvoorbeeld ook eens deze gepofte aubergine met gietenkaas mee. Of ga voor de bekende Turkse Imam Bayildi gevulde aubergines uit de oven.

Gegrilde Aubergines

Recept voor gegrilde aubergines:

(bijgerecht voor 2-3 personen)

Ingrediënten:

  • 1 grote aubergine,
  • 3-4 eetlepels olijfolie,
  • 2 theelepels paprikapoeder,
  • 1 theelepel gedroogde tijm,
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano,
  • peper & zout.

Extra: grillpan en kwast.

Bereidingstijd: 15-20 minuten.

Bereidingswijze:

  1. Was de aubergine en snijd in plakken van 5 mm dik. Klop in een kommetje de olie en kruiden door elkaar, en breng op smaak met peper en zout.Gegrilde Aubergines
  2. Verhit de grillpan op hoog vuur. Kwast ondertussen 1 zijde van de aubergines in met het oliemengsel. Leg deze kant omlaag in de grillpan, en gril de aubergine gedurende 2-3 minuten. Kwast de bovenkant ook met het oliemengsel en draai de aubergine om in de pan. Gril de andere zijde ook 2-3 minuten. Laat de gegrilde aubergines op een bord glijden en bak een volgende set met aubergine plakjes.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty


Gegrilde Aubergines

Category: Bijgerechten Tags: aubergines, BBQ Recepten, detox recepten, Glutenvrij, grillen, Mediterrane keuken, oregano, Paprika, tapas, tijm, vegetarisch, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Suikervrije energierepen met dadels en gojibessen
Volgend bericht: Maestri del Gelato (wordt een échte Italiaanse ijsmeester) »
Loading comments...

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in