Print

Recept: gevulde paprika uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Zet het mediterrane gevoel op tafel met deze gevulde paprika uit de oven. Rooster zoete puntpaprika en vul deze met linzen en feta kaas. Een heerlijk vegetarisch gerecht boordevol eiwitten en vitamines!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Mediterrane keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 2 zoete puntpaprika’s
  • Klein blikje linzen van 130 gram
  • 100 gram feta kaas
  • 1/2 theelepel provenciale kruiden
  • Peper & zout
  • 2 bosuitjes
  • 50 gram rucola of eikenblad slamelange
  • 2 theelepels balsamico azijn,
  • olijfolie.

Extra:

  • bolzeef,
  • steelpannetje,
  • oven,
  • ovenplaat,
  • bakpapier.

Instructions

  1.  Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier.
  2. Giet het blikje linzen af, stop in een steelpannetje met ruim water en breng tegen de kook aan. Giet de linzen vervolgens af en laat uitlekken.
  3. Halveer de punt paprika’s en leg de 4 helften tegen elkaar aan op de bakplaat. Schep de linzen in de holtes van de 4 paprika helften.
  4. Verkruimel vervolgens de feta er over heen en breng op smaak met (weinig) zout, peper en de provenciale kruiden.  Besprenkel tot slot met een scheutje olijfolie en schuif de plaat in de oven en bak gedurende 20 minuten.
  5. Snijd ondertussen de bosui in smalle ringen. Meng in een kom de slamelange met de helft van de bosui en sprenkel hier de baslamico overheen.
  6. Haal vervolgens de paprika’s uit de oven en laat eventueel een paar minuten afkoelen op de bakplaat en schep dan over op een bord. Bestrooi met de overgebleven helft van de bosui en geef de salade erbij.

Eet smakelijk! groetjes, Betty

Notes

TIP: Je kunt uiteraard nog een groene salade serveren bij deze gevulde paprika uit de oven. Maar je kunt ook een tweede bakplaat bereiden met bijvoorbeeld wat gegrilde aubergines. En dan maak je er een Mediterrane Mezze maaltijd van. Smakelijk wordt het in ieder geval!