• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Gepofte aubergine met geitenkaas

Gepofte aubergine met geitenkaas

15 juli 2019 Door Nanda Appelman Reageer

Zachte, gepofte aubergine, geitenkaas, couscous, yoghurtdip en gekarameliseerde uitjes: deze combinatie is een feestje op je bord. Dus zet jij dit gerecht ook lekker op het menu tijdens deze Meatless Monday?

Let op bij gepofte aubergine maken

Groenten roosteren of poffen in de oven is een hele gezonde en lekkere bereidingswijze. Vaak heb je niet meer dan een beetje olie nodig en, in tegenstelling tot koken, behoud je lekker heel veel smaken en vitamientjes. Het enige nadeel is de bereidingstijd: dit recept voor gepofte aubergine uit de oven vraagt daarom om ruim een half uur extra voorbereidingstijd. Maar tijdens ondertussen kun je wel op je gemak alle andere ingrediënten voorbereiden. Dat scheelt.

Gepofte aubergine met geitenkaas

Zelf gepofte aubergine met geitenkaas maken

In het recept gepofte aubergine met geitenkaas heb ik rekening gehouden met een halve aubergine per persoon. Nu kan het zijn dat jij wat kleinere aubergines in huis hebt en dan mag je ook gerust een hele aubergine per persoon aanhouden. Of als je liever wat meer aubergine eet en minder couscous dan is dat natuurlijk ook prima.

Fans van recepten met aubergine

Is dit gerecht je heerlijk bevallen? Voor de fans van recepten met aubergine hebben we nog meer lekkers in petto: Check bijvoorbeeld deze pasta taart met aubergine en blauwe kaas, deze mooie aubergine balletjes en gegratineerde aubergine pizza’s. Maar maak vooral ook eens deze broodje pulled aubergine. Betty maakte tevens deze, een overheerlijke Italiaanse caponata stoofschotel en deze Thaise rundvleescurry met aubergines! Het hoeft dus niet alleen bij deze gepofte aubergines te blijven!


Print

Recept: Gepofte aubergine met geitenkaas

Gepofte aubergine met geitenkaas
Print Recipe

Zelf aubergines poffen in de oven maakt een heerlijke avondmaaltijd. Deze gepofte aubergines met geitenkaas zijn namelijk een goed vullende vegetarische maaltijd met couscous en yoghurtsaus. #vegetarisch #aubergines

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 1 uur
  • Total Time: 17 minute
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 1 grote aubergine
  • 150 gram couscous
  • 125 gram geitenkaas
  • 100 ml. Griekse yoghurt
  • 1 flinke rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gram walnoten (ongezouten, ongebrand)
  • 2 tl. honing
  • 1 tl. gedroogde basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Ongezouten boter om te bakken

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet alvast een ovenschaal klaar.
  2. Was de aubergine. Snij hem in de lengte in en trek een beetje uit elkaar. Het moeten niet twee helften worden, maar de aubergine moet wel een beetje open staan. Meng in een kom 3 el. olijfolie met 1 (uitgeperst) teentje knoflook, de basilicum en naar eigen smaak peper en zout. Bestrijk de schil en binnenzijde van de aubergine met de olie. Plaats in de ovenschaal en zet deze voor 60 minuten in het midden van de oven. Controleer zo nu en dan tussendoor of de aubergine niet verbrand.
  3. Zo’n 40 minuten later kun je aan de slag met de rest van het gerecht. Bereid de couscous volgens de gebruikersaanwijzing. Zodra de couscous gaar is, roer je er wat olijfolie en naar eigen smaak zout en peper doorheen.
  4. Ondertussen schil je de rode ui en snij in dunne, halve ringen. Verwarm wat boter in een koekenpan op laag-middelhoog vuur. Bak de uienringen zachtjes door totdat ze glazig worden. Verkruimel de geitenkaas.
  5. Rooster de walnoten in een droge koekenpan op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de noten niet aanbranden. In een kom schep je de yoghurt om met het andere (uitgeperste) teentje knoflook en peper en zout naar eigen smaak.
  6. Serveer de gepofte aubergine met de yoghurtdip eroverheen geschept, de couscous, ui en geitenkaas. Bestrooi met de walnoten en lepel de honing er overheen,.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Gepofte aubergine met geitenkaas

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook ! Gebruik de hashtag #BETTYSKITCHENNL en\of tag mij in je bericht. Dan kan ik het ook even delen!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aubergines, couscous, geitenkaas, Griekse yoghurt, Nanda Appelman, vegetarisch, walnote

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Pindakaas taartje met appel (video)
Volgend bericht: Rijstschotel met chorizo en tomaten »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
  • 5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl 5x Kidsproof BBQ spiesjes
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept babi kecap restaurant blauw © bettyskitchen.nl

Babi Kecap – uit Restaurant BLAUW kookboek

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in