• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Caponata – gestoofde aubergines met gehakt

Caponata – gestoofde aubergines met gehakt

29 mei 2015 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofschotel. Heerlijk om koud te eten, op een stukje brood. Maar warm vind ik hem het allerlekkerst door de pasta. Zeker als je hier nog wat extra gehakt door doet, voor de nodige proteine!

Low Carb Pasta alternatieven

Nu eet ik tijdens de #bikinibodychallenge eventjes geen pasta, dus ik laat jullie meteen zien hoe je hier eenvoudig een glutenvrije en lowcarb complete maaltijd van maakt! Op naar Italie! Ik heb jullie al vaker laten zien hoe je pasta kunt vervangen voor groente. Bijvoorbeeld door Taughetti te maken of bijvoorbeeld Courghetti. Omdat ik dit gerecht toch low carb wilde houden, heb ik gekozen om de pasta te vervangen door partjes champginons. Als je deze namelijk even meekookt in met de caponata, dan behouden de champignons hun ‘bite’  en heb je toch een geheel vullend avondmaaltje.

caponata gestoofde aubergines met gehakt italiaanse keuken recept bettyskitchen

Siciliaanse Caponata recept

Maar goed, terug naar de caponata! Door de aubergines te stoven in azijn, krijg je een sublieme ‘zurige’  smaak. Maar dat maakt dit gerecht ook zo typerend. Caponata proef je dan echt door je neus zeg maar. Maar het is een smaakexplosie die je niet zo gauw meer zal vergeten! Dit is een heel bekend Siciliaans pasta recepten maar je kunt nog veel meer lekkers met aubergines maken. Wat dacht je van deze gepofte aubergine om van te smullen? Of maak deze Turkse aubergines uit de oven klaar! Ook lekker: Sabich! een pita brood met hummus, aubergine en ei! Wist je dat je van aubergines ook een heerlijke romige dip genaamd ‘baba ganoush‘ kunt maken! heerlijk voor met pitachips!


Print

Recept: Caponata – gestoofde aubergines met gehakt

Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 1 grote ui(Tip *  Laat de champginons achterwege en serveer dit gerecht met 150 gram gekookte pasta, bijvoorbeeld fusili) Extra: Braad- of hapjespan.
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 aubergines
  • 150 gram champignons *
  • 200 gram rundergehakt
  • 4 eetlepels natuurazijn (60 ml)
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • handje verse basilicum
  • handje (kalamata) olijven, zonder pit
  • olijfolie
  • peper & zout

Instructions

  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de aubergine en verwijder het groen. Snijd de aubergines eerst overlangs in plakjes, vervolgens in reepjes en daarna in blokjes van max. 2 x 2 cm. Probeer om niet te grote blokjes te snijden, want die zuigen zich helemaal vol met olie. Boen tot slot de champignons schoon en snijd in kwarten.
  2. Verhit een scheut olijfolie in de pan en bak hierin het gehakt rondom aan gedurende 2 minuten. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak mee gedurende 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Dan gaan de blokjes aubergine erbij, met 2 eetlepels extra olijfolie. Bak rondom aan gedurende 5 minute en doe tussentijds de deksel op de pan. Voeg eventueel nog een beetje extra olie toe, als het mengsel te droog wordt.
  4. Schenk de azijn in de pan, dek af met de deksel en laat op middelmatig vuur stoven gedurende 5 minuten.
  5. Giet het blik gepelde tomaten in een diep bord of kom en stamp lichtjes fijn met een pureestamper. Je kunt de tomaten ook eventueel uitknijpen met je handen (pas op je kleding!) Voeg de tomaten toe aan de caponata, samen met de champignons, oregano en basilicum. Roer goed door, breng opnieuw aan de kook en laat nog een extra 20 minuten stoven op matig vuur.
  6. Tot slot hak je de olijven grof en roer deze door de caponata. Deze zorgen namelijk voor een nog intensere smaak.  Breng de caponata op smaak met zout en peper en serveer dit gerecht direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Tip *  Laat de champginons achterwege en serveer dit gerecht met 150 gram gekookte pasta, bijvoorbeeld fusili

Keywords: low carb, aubergines, rundergehakt, paprika, saus, pasta

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

caponata gestoofde aubergines met gehakt italiaanse keuken recept

Category: Pasta Recepten, Vlees Recepten Tags: aubergines, azijn, basilicum, champignons, gehakt, Glutenvrij, Italiaanse keuken, knoflook, Low Carb, oregano, Paprika, tomaten, uien, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « #metrokomtbijjeeten
Volgend bericht: Bechamelsaus maken »

Lees Interacties

Reacties

  1. Renata

    29 mei 2015 om 9:35 am

    Ziet er heerlijk uit!!
    Ik ga het heel snel uitproberen.
    Bedankt voor het recept!

    Ps weet je wat ook zo lekker is met aubergines: melanzane alla parmigiana. Niet echt bikiniproof met al die kaas maar ook zo heerlijk!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      2 juni 2015 om 7:03 pm

      Ohw das een goed idee! Die heb ik al heel lang niet meer op!
      Groetjes Betty

      Beantwoorden
  2. An

    8 maart 2016 om 10:51 am

    Caponata heeft heerlijk gesmaakt.

    Komt zeker meer op tafel.

    groetjes An

    Beantwoorden
  3. elise

    29 april 2016 om 6:04 pm

    De Caponata is zeker een aanrader!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 april 2016 om 6:55 pm

      Hi Elise,
      dank je wel! En ja hier ook nog steeds grote favoriet!!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips
  • recept tartiflette Franse aardappelschotel met spekjes en kaas wintersport eten Tartiflette met spek en kaas (video)
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept ovenschotel met aardappels en gehakt musaka joegoslavische keuken balkan Betty's kitchen Ovenschotel met aardappels en gehakt (Musaka)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in