• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Gegratineerde aubergine pizza’s

Gegratineerde aubergine pizza’s

3 april 2017 Door Nanda Appelman Reageer

De Meatless Monday vandaag zijn deze gegratineerde aubergine pizza’s. Mijn guilty pleasure is dus pizza. Maar ik baal er zo van dat deze vaak rechtstreeks op je heupen gaat zitten! Dat vroeg dus om een gezonder alternatief!

Geloof mij, deze gegratineerde aubergine pizza’s evenaren hetzelfde geluksgevoel als het eten van een normale deegpizza met veel kaas. Maar je voelt je bovendien een stuk minder schuldig!

Gegratineerde aubergine pizza's

Gezonde aubergine pizza’s

Dat we bij Betty’s Kitchen houden van alternatieve pizza’s lijkt me duidelijk. Niet voor niets verzamelen we maar liefst 10x pizza maar dan anders recepten voor jullie. Maar eerlijk is eerlijk, met deze gegratineerde aubergine pizza’s ben je nog net iets gezonder af! En gezonde pizza recepten zijn nooit weg.

Nu realiseerde ik me na het maken dat deze aubergine pizza’s ook prima glutenvrij te bereiden zijn. Ik heb paneermeel gebruikt voor het gratin in dit recept, maar deze kun je er ook uitlaten en alleen de Parmezaanse kaas (poeder) gebruiken. Voor meer glutenvrije inspiratie: Betty maakte eerder ook deze glutenvrije mini pizza’s.

De lekkerste pizza toppings

Varieer met deze aubergine pizza’s trouwens vooral met andere of extra noten, kaas en groenten. Walnoten, zonnebloempitten of pompoenpitten passen hier ook heel goed bij, net als blauwe schimmelkaas of brie. Voeg verse tomaten toe, courgette of een rood uitje. Net wat je lekker vindt of hebt liggen!


Print

Recept: Gegratineerde aubergine pizza’s

Gegratineerde aubergine pizza
Print Recipe

Deze groente pizza’s zijn een verantwoorde keuze voor de lijn. Maak gegratineerde aubergine pizza’s in de oven voor een vegetarische maaltijd.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 porties 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 aubergine
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram verse geitenkaas
  • 1 flinke hand pijnboompitjes
  • 150 milliliter pastasaus (o.b.v. tomaten)
  • 1 ei
  • 1,5 el. paneermeel
  • 1,5 el. Parmezaanse kaas (poeder)
  • 0,5 el. gedroogde tijm
  • Olijfolie om te bakken
  • Peper

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snij de aubergine in de lengte in 4 dikke plakken. Verwarm wat olijfolie in een grillpan en grill de aubergine aan beide kanten. Haal de plakken uit de pan en druk het vocht er wat uit met een stuk keukenpapier. Zet alvast een ovenrooster met bakpapier klaar.
  3. Zet 2 bordjes klaar waarin je de aubergines gaat paneren: 1 bordje met het ei geklutst en 1 bordje met een mengsel van de paneermeel, Parmezaanse kaas, verse peper en tijm. Haal de plakken aubergine aan beide kanten eerst door het ei en dan door het poedermengsel. Zorg dat ze goed bedekt zijn met het poedermengsel. Leg ze vervolgens op het ovenrooster. Bak de aubergine 15 minuten in de oven. 
  4. Ondertussen snij je de prei in halve ringen en pers je de knoflook alvast uit. Verwarm wat olijfolie voor in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak daarin de prei tot het licht begint te kleuren en voeg op het laatste moment de knoflook toe. Verkruimel de geitenkaas alvast.
  5. Zodra de aubergines klaar zijn ga je de plakken opmaken. Eerst verdeel je de pastasaus over de bodem, vervolgens het preimengsel en als laatste de geitenkaas. Zet de aubergines voor nog eens 10 minuten in de oven. 
  6. Rooster in een andere (droge) koekenpan de pijnboompitjes. Schud regelmatig zodat ze niet aanbranden.
  7. Zodra de aubergine pizza’s klaar zijn serveer je ze met de pijnboompitjes eroverheen gestrooid. Serveer indien gewenst met een rucolasalade ernaast.

Je kunt deze aubergine pizza’s niet zo goed bewaren, dus eet vooral alles in 1 keer op. Kan best! 

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda

Gegratineerde aubergine pizza's

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aubergines, geitenkaas, Glutenvrij, hoofdgerechten, Italiaanse keuken, Nanda Appelman, paneermeel, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, prei, rucola, tomatensaus, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Gehaktballen met ei (Scotch Eggs)
Volgend bericht: Boterkoek met gember en citroen »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee