• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Barbecue keuken / Aubergines van de BBQ

Aubergines van de BBQ

2 juni 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Ben je nog op zoek naar groente gerechten van de barbecue? Maak dan deze aubergines van de bbq! Je kunt ze zowel warm als koud serveren en ze zijn een heerlijke gezonde aanvulling voor bij je gegrilde vlees gerechten.

Aubergines grillen op de BBQ

Wij hebben thuis zo’n handig groente mandje, met gaatjes in de bodem, waarmee je lekker je groente kunt grillen op de barbecue. Altijd handig en het is een lekkere, gezonde aanvulling op je barbecue gerechten. Een van mijn favoriete bijgerechten is aubergines grillen op de bbq. En daar doe ik dan ook meteen lekker wat paprika, champignons en ui bij. Heerlijk voor bij een stuk vlees. En dit recept kun je zelfs voorbereiden en koud eten, of simpelweg in de oven bereiden, als je barbecue al de hele avond in gebruik is door anderen.

Ben je nog op zoek naar groente gerechten van de barbecue? Maak dan deze aubergines van de bbq! Je kunt ze zowel warm als koud serveren en ze zijn een heerlijke gezonde aanvulling voor bij je gegrilde vlees gerechten.

Nog meer groente gerechten van de barbecue

Wil je nog meer groente toevoegen aan je barbecue? Probeer dan ook eens deze andere groente recepten: gegrilde venkel met rode peper, gegrilde groene asperges , een schaal vol groene groenten op de bbq en zelfs gepofte aardappel!

Print

Recept: Aubergines van de BBQ

Aubergines_van_de_barbecue_recept_©bettyskitchen_
Print Recipe

Ben je nog op zoek naar groente gerechten van de barbecue? Maak dan deze aubergines van de bbq! Je kunt ze zowel warm als koud serveren en ze zijn een heerlijke gezonde aanvulling voor bij je gegrilde vlees gerechten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 4–6 personen 1x
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: BBQ

Ingredients

Scale
  • 2 aubergines,
  • 2 uien,
  • 2 knoflook,
  • 1 rode paprika,
  • 250 gram champignons,
  • 5 eetlepels olijfolie,
  • 5 eetlepels balsamico azijn,
  • verse tijm en/of oregano,
  • peper & zout

Extra:

  • Barbecue met thermometer (bijvoorbeelde deze Weber),
  • RVS of aluminium schaal voor op de barbecue.

Instructions

  1. Steek de barbecue aan, zoals je normaliter ook doet en probeer deze op 180 graden te krijgen. Uiteraard kun je ook andere items alvast bakken en garen.
  2. Was de aubergines, verwijder het groen en snijd in plakken van 0,5 cm. Pel de ui en snijd in parten. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Boen de champignons schoon.
  3. Verdeel de groente over een ovenschaal (die op je bbq past) of gebruik een speciale bbq groente schaal met gaatjes in de bodem. Meng de olijfolie met balsamico en giet dit over de aubergines. Hussel even goed door met je handen en breng op smaak met peper & zout en verse tijm en/of oregano.
  4. Plaats de schaal met aubergines in de barbecue. Bij 180 graden is deze in zo’n 30-35 minuten klaar. Haal daarna uit de oven en serveer direct.  Maar… koud zijn deze aubergines van de bbq ook heerlijk.  Besprenkel dan alleen na afkoelen met nog wat extra olijfolie en balsamico, om uitdrogen te voorkomen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

TIP: Geen BBQ? Dan kun je de aubergines etc. ook grillen in de oven! Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht) en volg gewoonweg de rest van het recept.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Ben je nog op zoek naar groente gerechten van de barbecue? Maak dan deze aubergines van de bbq! Je kunt ze zowel warm als koud serveren en ze zijn een heerlijke gezonde aanvulling voor bij je gegrilde vlees gerechten.

Category: Barbecue keuken, Bijgerechten Tags: aubergines, balsamico azijn, champignons, grillen, Italiaanse keuken, tijm, uien, zomer

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Red Velvet Cookies (video)
Volgend bericht: Pasta taart met aubergine en blauwe kaas »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl

5x Kidsproof BBQ spiesjes

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in