• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Muesli Repen met havermout, quinoa en chocolade

Muesli Repen met havermout, quinoa en chocolade

11 mei 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Maak jij wel eens je eigen muesli repen of energybars? Het is makkelijker dan je denkt en kan ook nog eens heel gezond en voedzaam zijn. Ik maakte zelf muesli repen met havermout, quinoa en chocolade en van een hele gevulde bakvorm kan ons gezin een week lang snoepen zeg maar. Zo ontzettend lekker!

Zelf muesli of granola maken is iets wat wij thuis al jaren doen! Zo bepaal ik namelijk lekker zelf hoe zoet ik het maak en waar ik het mee zoet. Voor de lekkere trek heb ik dan ook een hele lekkere muesli repen met havermout, quinoa en chocolade bedacht. Gezoet met dadels en een beetje pure chocolade is dit een lekkere gezonde snack en ideaal voor onderweg. Glutenvrij, vrij van geraffineerde suiker, boordevol vezels, goede vetten en eiwitten. Maak jij wel eens zelf muesli repen of energybars?

Nog meer homemade muesli en granola recepten

Wil jij ook lekker zelf aan de slag met het maken van muesli repen met havermout of krokant gebakken granola recepten? Dan vind je er genoeg op onze website. Wat dacht je van deze gezonde granola met (overgebleven) eiwitten? Of ga voor een regelrechte granola taart om te delen met het hele gezin! Daarnaast kun je heel eenvoudig muesli en granola maken op de bakplaat, maar ook – zoals ik hieronder doe – in een koekenpan. Check dus ook zeker dit recept voor snelle pangranola. En omdat we alvast verlangen naar de zomer is deze tropical muesli maken ook een aanrader.


Print

Recept: Muesli Repen met havermout, quinoa en chocolade

recept muesli repen met havermout quinoa en chocolade
Print Recipe

Maak jij wel eens je eigen muesli repen of energybars? Het is makkelijker dan je denkt en kan ook nog eens heel gezond en voedzaam zijn. Ik maakte zelf muesli repen met havermout, quinoa en chocolade.

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale
  • 200 gram ontpitte dadels
  • 200 ml gekookt water
  • 100 gram havermout
  • 100 gram gemende noten naar keuze
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 25 gram pompoenpitten
  • 60 gram gepofte quinoa
  • 2 el notenpasta
  • 1 tl vanille extract
  • pure chocolade, voor decoratie

Extra:

  • hakmolentje/blender/staafmixer, voor pureren
  • vierkante brownievorm, bijv. 22×22 cm
  • bakpapier

Instructions

  1. Stop de dadels in een kommetje en overgiet met kokend heet water. Laat 10 minuten staan.
  2. Bekleed de bakvorm met het bakpapier en zet apart.
  3. Ondertussen verwarm je een koekenpan op middelhoog vuur, zonder olie of boter, en bak de havermout gedurende 5 minuten. 
  4. Voeg daarna de noten, zonnebloempitten en pompoenpitten toe en bak nog een extra 2 minuten droog in de pan. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen.
  5. Ondertussen giet je de dadels af maar bewaar het vocht!. Stop de dadels, notenpasta en vanille extract in een klein hakmolentje en maal tot een dikke pasta. Je kunt hier ook een lepeltje (of meer) van het dadel weekvocht toevoegen om iets smeuïger te maken.
  6. Stop de havermoutmix, gepofte quinoa en dadelpasta in een ruime mengkom en gebruik een spatel om goed door elkaar te mengen en de pasta er doorheen te drukken. 
  7. Verdeel het mengsel over de vierkante bakvorm en druk goed aan tot een evenredige plak. Plaats de muesli repen voor minstens 2 uren in de koelkast om op te stijven.
  8. Tot slot kun je wat pure chocolade smelten. Snijd de muesli plak in repen en decoreer met de chocolade. Bewaar de muesli repen in de koeling voor 1 -2 weken.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept muesli repen met havermout quinoa en chocolade

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze muesli repen met havermout en quinoa wilt gaan maken.

recept muesli repen met havermout quinoa en chocolade

Category: Bakrecepten Tags: energybar, havermout, muesli, Nederlandse keuken, tussendoortjes

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 15x wat kun je maken met een foodprocessor
Volgend bericht: 10x Makkelijk recepten voor Moederdag »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept pastaschotel met kip en broccoli Pastaschotel met kip en broccoli
  • Gepofte aubergine met geitenkaas Gepofte aubergine met geitenkaas
  • recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl 20x recepten met burrata
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • broodje pulled mushroom vegetarische streetfood party LIDL @bettyskitchen.nl 5 x gezonde inspiratie voor op je boterham

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant cereal maken © bettyskitchen.nl

Croissant Cereal maken

recept baklava met pistachenoten © bettysktichen.nl

Baklava met pistachenoten

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

bananen brood recepten © bettyskitchen

10 gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pastaschotel met kip en broccoli

Pastaschotel met kip en broccoli

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in