• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Lasagna met aubergine en worst

Lasagna met aubergine en worst

1 april 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Deze lasagna met aubergine en worst is een overheerlijke ovenschotel! Boordevol groenten en met smaakvolle stukjes worst blijkt toch weer dat die Italiaanse keuken gesierd wordt door zijn eenvoud.

Lasagne met aubergine maken

Pasta met stukjes worst is een makkelijke doordeweekse maaltijd. Maar wist je dat worst ook heerlijk is in een ovenschotel zoals deze lasagna met aubergine? Het vlees is namelijk al heerlijk gekruid en een alternatief op bijvoorbeeld gehakt. En wil je liever een lasagna met aubergine maar dan zonder pasta vellen maken? Neem dan ook eens een kijkje bij deze klassieker uit de italiaanse keuken genaamd Melanzane alla Parmigiana.

recept voor lasagna met aubergine en worst uit de oven © bettyskitchen
recept voor lasagna met aubergine en worst uit de oven © bettyskitchen

Nog meer lekkere pasta recepten

Recepten met pasta zijn natuurlijk favoriet van velen en wij hebben een aantal bijzondere recepten op deze site staan. Naast deze lasagna met aubergine en worst kun je bijvoorbeeld ook genieten van een pasta-taart met aubergine en blauwe kaas. Deze Mac ‘n Cheese met ham is ook een absolute favoriet van vele lezers en wat dacht je van een zomerse Spaghetti Vongole met zeevruchten?! Ook bijzonder: maak eens een vegan pasta met romige avocado saus! Eet smakelijk alvast!


Print

Recept: lasagna met aubergine en worst

recept voor lasagna met aubergine en worst uit de oven © bettyskitchen
Print Recipe

Deze lasagna met aubergine en worst is een overheerlijke ovenschotel! Boordevol groenten en met smaakvolle stukjes worst blijkt toch weer dat die Italiaanse keuken gesierd wordt door zijn eenvoud.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gram (varkens) braadworst,
  • 3 sjalotten,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 2 paprika’s, bijv. 1 rode + 1 groene,
  • 1 rode peper,
  • 2 potten gezeefde tomaten pasata di pomodori  (ca 2x 500 gr)
  • 2 aubergines,
  • 200 gram mozzarella,
  • verse basilicum,
  • 12 vellen lasagne bladen,
  • peper & zout,
  • olijfolie.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet een ruime ovenschaal in met een beetje olijfolie en zet apart.
  2. Knijp de worsten uit en hak het vlees in grove stukjes. Het velletje hebben we in ieder geval niet benodigd.
  3. Pel de ui en snijd in blokjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika’s en rode peper, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in (kleine) blokjes. Was de aubergines en snijd in dunne plakjes.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak glazig gedurende 1-2 minuten. Voeg paprika toe en bak mee gedurende 3-4 minuten. Giet het blik gepelde tomaten en pasata di pomodoro erbij, samen met basilicum en breng het geheel aan de kook gedurende 10 minuten. Breng daarna op smaak met zout & peper.
  5. Nu ga je de lasagne stapelen: Schep 3 eetlepels saus in de ovenschaal en smeer uit met de bolle kant van de lepel. Verdeel hier 4 vellen lasagne bladen overheen. Schep vervolgens 1/3 van de tomatensaus hierover, de helft van de aubergine plakken en verdeel hier een kwart van de mozzarella overheen. Dek af met nogmaals 4 vellen lasagne bladen. Daarna de overige helft van de aubergine plakken, vervolgens 1/3 van de tomaten saus en nog een kwart van de mozzarella. Vervolgens weer een laag vellen, de overgebleven 1/3 van de tomatensaus en tot slot de overgebleven helft mozzarella in stukken.
  6. Schuif daarna de ovenschaal in de oven en bak de lasagna met aubergine en worst af gedurende 40 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Keywords: lasagna, pasta, mozzarella, tomaten, worst, aubergine,

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor lasagna met aubergine en worst uit de oven © bettyskitchen

BEWAAR DIT LASAGNA RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze lasagna met aubergine en worst wilt gaan maken!

Category: Pasta Recepten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Japanse Miso Soep
Volgend bericht: Zalm met orzo en spinazie »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept zelf roti plaat maken © bettyskitchen.nl Zelf Roti Plaat maken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in