• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Eimuffins met quinoa en kaas

Eimuffins met quinoa en kaas

7 september 2020 Door Nanda Appelman Reageer

Het is eindelijk weer een Meatless Monday! En wat dacht je van lekkere eimuffins met quinoa, blauwe kaas en champignons op tafel vanavond? Het is een gezond en vegetarisch gerecht vol verstopte groenten.

De afgelopen zomervakantie konden jullie je hart ophalen aan de landen weekmenu’s van Betty! Maar ik ben druk in de weer geweest met heel veel nieuwe vegetarische recepten! Dus de meatless monday is weer terug, het vlees gaat overboord en jullie kunnen weer genieten van vegetarische recepten zoals deze eimuffins met quinoa en kaas! Je kunt ze serveren als licht diner met een salade erbij, als lunch of zelfs als borrelhapje om te delen. Ook zijn ze heel geschikt om mee te nemen naar een zomerse picknick!

recept eimuffins met quinoa en kaas © bettyskitchen.nl

Je kunt deze ei muffins zowel warm als koud serveren. Het is dan ook een ideaal gerecht om wat extra van te maken en goed afgesloten te bewaren in de koelkast. Dan kun je ze de dag of enkele dagen erna makkelijk meenemen en koud eten. Lekkere alternatieve lunch in plaats van een standaard bruine boterham toch? Als je dit recept voor eimuffins met quinoa en kaas een succes vindt, dan weet je het volgende recept van mini tortilla’s met champignons of deze omelet met postelein en kastanjechampignons vast ook te waarderen. Ook lekker en makkelijk meenemen: deze rijstmuffins met groene groenten!


Print

Recept: Eimuffins met quinoa

recept eimuffins met quinoa en kaas © bettyskitchen.nl
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

Voor de vegetarische maaltijd zijn deze eimuffins met quinoa en kaas een echte aanrader! De hartige muffins zittten boordevol verstopte groenten! Lekker met spinazie, walnoten en peterselie, maar ook blauwschimmel kaas en oude kaas!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 25 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 10 stuks 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Method: bakken
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 eieren
  • 35 gr ongekookte quinoa
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gr  verse spinazie
  • 70 gr champignons
  • 20 gr walnoten (ongebrand en ongezouten)
  • 60 g blauwschimmelkaas
  • 60 gr roomkaas
  • handje pittige geraspte (oude) kaas
  • 2 takjes verse peterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Vet een muffinvorm goed in (of gebruik papieren vormpjes) en zet nog even apart.
  2. Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing. Giet daarna af en laat afkoelen tot gebruik.
  3. Ondertussen snijd je de spinazie, ui en knoflook alvast fijn en de champignons in plakjes. Verkruimel de blauwschimmelkaas alvast en breek de walnoten fijn. Hak de peterselie fijn. 
  4. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak daarin de ui en champignons totdat de ui glazig wordt (2-3 minuten).
  5. Kluts in een ruime kom de eieren los met de roomkaas en flink wat peper en zout. Vervolgens voeg je de gebakken ui, champignons en ook de quinoa, knoflook, spinazie en peterselie toe. Als laatste voeg je de blauwschimmelkaas en walnoten toe en schep nog even door.
  6. Verdeel het eimengsel in de muffinvorm en strooi de geraspte kaas eroverheen. Plaats de vorm voor 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de eimuffins licht afkoelen na de oventijd voordat je ze serveert.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Je kunt deze eimuffins zowel warm als koud serveren. Wat je over hebt laat je goed afkoelen. Bewaar vervolgens in een afgesloten bakje in de koelkast!  

Keywords: eieren, muffins, quinoa, blauwe kaas, spinazie

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept eimuffins met quinoa en kaas © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze eimuffins met quinoa en kaas wilt maken!

Category: Lunch recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: blauwe kaas, champignons, eieren, hartige muffins, Kaas, knoflook, muffins, Nanda Appelman, Nederlandse keuken, peterselie, picknick, Quinoa, roomkaas, spinazie, vegetarisch, walnoten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Steak bereiden op de BBQ
Volgend bericht: Restaurant ‘t Kalkoentje in Rhenen »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept pumpkin spice latte koffie met pompoen van starbucks © Bettyskitchen.nl Pumpkin Spice Latte
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

Oreo Bat Balls voor Halloween

recept Werther's Original Caramel Popcorn © Bettyskitchen.nl

Werther’s Original Caramel Popcorn

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in