• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Utrecht / Restaurant ‘t Kalkoentje in Rhenen

Restaurant ‘t Kalkoentje in Rhenen

10 september 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Vorige maand was mijn echtgenoot jarig, maar een groot feest zat er dit jaar niet in natuurlijk. Dus besloot ik om hem te trakteren op een lunch bij ‘t Kalkoentje in Rhenen. Op een van de meest idyllische plekjes in Nederland die ik ken en waar ik jullie ook van op de hoogte moet stellen.

Restaurant ‘T Kalkoentje aan de Nederrijn

Ik roep het al jaren: de beste restaurants liggen soms een beetje verscholen, of moet je maar net van af weten! Tijdens een fotografie opdracht voor restaurant site The Fork stuitte ik op dit juweeltje in de provincie Utrecht. Slechts een half uurtje rijden vanuit Utrecht, maar zeker de trip meer dan waard. Ik reed namelijk een mooi stuk door de Utrechtse Heuvelrug op weg naar Rhenen. Daarnaast ligt Restaurant ‘t Kalkoentje aan de Nederrijn en heeft echt een van de meest geweldige terrassen van Nederland! Het niveau van de gerechten ligt hier heel hoog en de vermelding in de Gault Millau 2020 is dan ook geheel terecht!

Lees hier meer over The Fork Insider restaurants waar ik geweest ben.

restaurant review 't kalkoentje aan de nederrijn in Rhenen

Lunch en diner aan het water

Hoewel je binnen heerlijk op je gemak zit in een sfeervolle ambiance van een 16e eeuwse boerderij. Kun je hier in de zomermaanden heerlijk lunchen en diner op het terras of zelfs in de tuin. Een beetje beschut onder de boompjes, aan tafels gedekt met wit linnen en met een koele bries door je haren. Speciaal voor de verjaardag van manlief streken wij hier neer voor een overheerlijke 5 gangen lunch (!). Elke maand stelt Nico Klaver en zijn team namelijk een nieuw Menu Dégustation samen. Daarbij kies je uit 4, 5 of 6 gangen en dit kan dus zowel voor de lunch als voor het diner zijn. Omdat ik vorig jaar dus al een voorproefje kreeg wist ik dat ik dit jaar zeker terug zou komen met Dylan. Helaas iets later dan gedacht door een zekere pandemie, maar eenmaal aan tafel begreep manlief mijn liefde voor deze bijzondere plek ook helemaal!


Dit eet je bij ‘t Kalkoentje

Amuses

  • restaurant t kalkoentje in Rhenen review © bettyskitchen.nl
  • restaurant t kalkoentje in Rhenen review © bettyskitchen.nl

Terwijl wij ‘onder de boompjes’ vast bijkomen van het warme weer, worden er alvast een aantal ‘mondvermaakjes’, vers gebakken brood en boerenboter op tafel gezet. Ondertussen werpen we een blik op de menukaart en stellen ons menu samen.


1e gang

restaurant t kalkoentje in Rhenen review © bettyskitchen.nl

Soft shell crab – beukenzwam – sushi azijn – tempura – sperziebonen – curry – limoen – wakame – noedels.


2e gang

restaurant review 't kalkoentje aan de nederrijn in Rhenen

Dorade – kruidige tomaat – beurre blanc – risotto – venkel – chorizo.


3e gang

restaurant review 't kalkoentje aan de nederrijn in Rhenen
restaurant review 't kalkoentje aan de nederrijn in Rhenen

Boerenhoen – mousseline – lente ui – ganzenlever – karamel. Optioneel afgemaakt met vers geraspte truffel. Dit gerecht is een signatuur gerecht voor Restaurant ‘t Kalkoentje.


4e gang

restaurant review 't kalkoentje aan de nederrijn in Rhenen

Damhert – flensje – saus fameuze – prei – sojaboon. Leuk om te weten: bij ‘t Kalkoentje zijn ze liefhebber van zoveel mogelijk lokale ingrediënten. De damhert is afkomstig uit het Natuurgebied Willem III nog geen 500 meter verderop.


5e gang

Souffllé – vanille – aardbeien – basilicum – feestje.


Koffie & Friandises

Uiteraard sluiten wij deze zonnige middag af met koffie en friandises, zoals bijvoorbeeld huisgemaakte kletskoppen en fudge met grof zeezout. Wij zijn hier helemaal tot rust gekomen en laten met een beetje hartzeer een prachtige plek in Nederland weer achter ons. Tot een volgende keer!


Restaurant 't Kalkoentje
Utrechtsestraatweg 143
3911 TS Rhenen
The Netherlands
T: +31 (0)317 612 344
https://www.kalkoentje.nl
(maandag t\m zaterdag geopend voor lunch & diner)

Category: Restaurants in Utrecht Tags: Rhenen, The Fork Insider, Utrecht

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Beef Stroganoff met champignons en krieltjes
Volgend bericht: Koekjes met M&Ms – uit het Kinder Bakboek »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in