Print

Recept: Eimuffins met quinoa

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor de vegetarische maaltijd zijn deze eimuffins met quinoa en kaas een echte aanrader! De hartige muffins zittten boordevol verstopte groenten! Lekker met spinazie, walnoten en peterselie, maar ook blauwschimmel kaas en oude kaas!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 25 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 10 stuks 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Method: bakken
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 eieren
  • 35 gr ongekookte quinoa
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gr  verse spinazie
  • 70 gr champignons
  • 20 gr walnoten (ongebrand en ongezouten)
  • 60 g blauwschimmelkaas
  • 60 gr roomkaas
  • handje pittige geraspte (oude) kaas
  • 2 takjes verse peterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Vet een muffinvorm goed in (of gebruik papieren vormpjes) en zet nog even apart.
  2. Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing. Giet daarna af en laat afkoelen tot gebruik.
  3. Ondertussen snijd je de spinazie, ui en knoflook alvast fijn en de champignons in plakjes. Verkruimel de blauwschimmelkaas alvast en breek de walnoten fijn. Hak de peterselie fijn. 
  4. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak daarin de ui en champignons totdat de ui glazig wordt (2-3 minuten).
  5. Kluts in een ruime kom de eieren los met de roomkaas en flink wat peper en zout. Vervolgens voeg je de gebakken ui, champignons en ook de quinoa, knoflook, spinazie en peterselie toe. Als laatste voeg je de blauwschimmelkaas en walnoten toe en schep nog even door.
  6. Verdeel het eimengsel in de muffinvorm en strooi de geraspte kaas eroverheen. Plaats de vorm voor 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de eimuffins licht afkoelen na de oventijd voordat je ze serveert.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Je kunt deze eimuffins zowel warm als koud serveren. Wat je over hebt laat je goed afkoelen. Bewaar vervolgens in een afgesloten bakje in de koelkast!