• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Mini Tortillas met champignons

Mini Tortillas met champignons

28 augustus 2017 Door Nanda Appelman 1 Reactie

De Meatless Monday van vandaag zijn deze lekkere mini tortillas met champignons en Manchego kaas. Ideaale formaat voor tapas of als borrelhapje.

Tortillas met champignons

Tortilla is een typisch Spaans gerecht! Normaliter bak je deze omelet met aardappels in een koekenpan (check hier het basisrecept voor Tortilla maken) en dit recept voor Tortillas met champignons kun je ook in een koekenpan bereiden (dinertip for 2!) Maar ter variatie maken we vandaag mini tortillas in een muffinvorm. Dat zijn meteen overheerlijke hapklare hapjes voor je tapas feestje of borrel.

mini tortillas met champignons © bettyskitchen
mini tortillas met champignons © bettyskitchen

Nog meer tortilla recepten

Vroeger was de tortilla een gerecht voor de armen, want de ingredienten zijn relatief goedkoop, maar wel heel voedzaam. Bovendien kun je het vullen met wat je ook maar hebt liggen in de koelkast. Ideaal dus voor kliekjes groente en vlees op maken. Naast deze mini tortillas met champignons kun je ook een varieren door deze tortilla met geitenkaas te maken. Ook lekker: gebakken patatas met pittige bravas saus. Check hier nog veel meer lekkere tapas recepten!


Print

Recept: Tortilla met champignons

mini tortillas met champignons © bettyskitchen
Print Recipe

Deze mini tortillas met champignons en manchego kaas zijn lekker klein van formaat en ideaal als tapas of borrelhapje. Steek er een prikker met zwarte olijf of gebakken champignon in en serveer als pincho. Het is een soort ei muffin met plakjes aardappel.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: tapas
  • Cuisine: Spaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram panklare aardappel schijfjes,
  • 1 bosui,
  • 1 witte ui,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 250 gram champignons,
  • 5 eieren
  • 200 gram volle kwark
  • 75 gram manchego kaas
  • 1 eetlepel gedroogde oregano,
  • Peper en zout
  • olijfolie.

Extra:

  • Muffintray voor 12 stuks
  • bakspray of gebruik muffinvormpjes.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet de muffinvorm in met bakspray of leg er papieren muffinvormpjes in.
  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de aardappelschijfjes gedurende 8-10 minuten (check de verpakking). Je kunt ook normale kruimige aardappels gebruiken, kook deze dan wel even 10 minuten voor, laat afkoelen en snijd in plakjes. Schep daarna uit de pan en zet apart.
  3. Snij de ui, bosui en knoflook fijn en de champignons in plakjes. Verwarm opnieuw olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui totdat deze glazig wordt. Voeg vervolgens de bosui, knoflook en champignons toe en bak deze 5 minuten mee. Schep er tot slot de gebakken aardappels doorheen en zet het vuur uit. Verdeel daarna de groente over de 12 muffinvormpjes.
  4. Breek de eieren in een kom en kluts ze samen met de kwark en ongeveer de helft van de Manchego kaas.  Breng op smaak met zout en peper en giet de eieren over de muffin vormpjes. Ze zullen nu voor ongeveerl 3/4 vol zitten.
  5. Schuif de muffintray in de oven en bak de mini tortillas met champignons gedurende 20/25 minuten. Laat daarna 5 minuten in de vorm afkoelen alvorens ze uit de vorm te halen.
  6. Bestrooi met de rest van de Manchego kaas en serveer direct. Heerlijk met wat aioli erbij.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Deze mini tortillas zijn afgekoeld ook heel lekker. Ideaal voor de volgende dag als take away lunch!

Keywords: tapas, tortilla, champignons, aardappels, eieren, kaas

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

mini tortillas met champignons © bettyskitchen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aardappels, champignons, eieren, grana padano, hoofdgerechten, kwark, Nanda Appelman, Spaanse keuken, Spaanse omelet, tortilla, vegetarisch, walnoten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Chocolade Granola met Quinoa
Volgend bericht: Kip Piri Piri »

Lees Interacties

Reacties

  1. DM

    3 januari 2018 om 8:09 pm

    Hi! Kan in plaats van kwark ook Griekse yoghurt gebruikt worden?

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in