• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Dubbele Chocoladecake met chocoladeglazuur

Dubbele Chocoladecake met chocoladeglazuur

22 januari 2017 Door Betina Oostveen 6 Reacties

Afgelopen week was het natuurlijk BLUE MONDAY! En nu had ik hier zelf behoorlijk onder te lijden dit jaar! Dus dan duik ik de keuken in en sla aan het bakken. Want daar wordt ik vrolijk van. Het resultaat was een dubbele chocoladecake met chocoladeglazuur!

Een vederlichte dubbele chocoladecake

Van deze dubbele chocoladecake gaat je lichaam een goede portie endorfinen van aanmaken en dan hoop ik dat die Januari Blues weer als sneeuw voor de zon verdwijnen! Deze dubbele chocoladecake is vederlicht en letterlijk smelt op je tong. Echt uniek qua textuur, maar ideaal om te serveren bij de koffie, thee, of gewoonweg als toetje. Straks met Valentijnsdag verras je er je lover mee. En die ene vriendin met liefdesverdriet kan ook wel een plakje  dubbele chocoladecake gebruiken.

dubbele chocoladecake tegen blue monday

Zoete recepten met chocolade

En als je net als ik geen genoegen kunt krijgen van zoete recepten met chocolade, check dan ook eens deze Chocolade Mud Cake met Amarula, of deze smeuïge chocolade-frambozentaart, de machtige Chocolade fudgetaart met zeezout, of deze langzaam gegaarde Kwarktaart met chocolade uit de slowcooker. Ik heb genoeg in huis voor jullie chocoholics :-). Maar uiteraard ben je hier ook aan het juiste adres voor de lekkerste cake recepten!


Print

Recept: Dubbele Chocoladecake

dubbele chocoladecake tegen blue monday
Print Recipe

★★★★★

4.5 from 4 reviews

Afgelopen week was het natuurlijk BLUE MONDAY! Dus dan duik ik de keuken in en sla aan het bakken. Want daar wordt ik vrolijk van. Het resultaat was een dubbele chocoladecake met chocoladeglazuur!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 60 minutes
  • Total Time: 1 hours 15 minutes
  • Yield: 1 cake 1x
  • Category: Cake & Taart
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram pure chocolade,
  • 200 gram roomboter, in blokjes,
  • 60 ml melk,
  • 60 gram cacao poeder,
  • 1 theelepel vanille extract,
  • 3 grote eieren (L),
  • 225 gram fijne suiker,
  • 115 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd.

Chocoladeglazuur:

  • 100 + 20 gram pure chocolade

Instructions

  1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hete lucht).
  2. Beboter de binnenkant van een cakeblik (22cm) en stof hem licht af met een beetje extra bloem. Of… bekleed de binnenkant met bakpapier.
  3. Breek 100 gram in blokjes en smelt au bain marie. Voeg vervolgens de roomboter, melk, cacaopoeder en vanille extract toe en roer rustig door om alle smaken te vermengen. Zet apart om iets af te koelen. 
  4. Klop de eieren met de suiker luchtig in een keukenmixer. Voeg hier in delen het chocolademengsel aan toe. En tot slot voeg je het zelfrijzend bakmeel toe en spatel door. Schep het chocoladebeslag in de cakevorm en bak af in de voorverwarmde oven in 55-60 minuten.
  5. Laat de cake een paar minuten in de vorm afkoelen en stort vervolgens uit op een rooster om volledig af te koelen.
  6. Voor het chocoladeglazuur: breek je wederom 100 gram pure chocolade in blokjes en smelt deze au bain marie. Verwijder van de warmtebron en voeg een extra 20 gram pure chocolade in blokjes toe om de chocolade te tempereren. Bestrijk de bovenkant en zijkant van de chocoladecake met het chocoladeglazuur en laat de dubbele chocoladecake volledig afkoelen en uitharden.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Keywords: cake, bloem, boter, suiker, eieren, cacao, chocolade

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

dubbele chocoladecake tegen blue monday

Category: Cake recepten Tags: bloem, Blue Monday, boter, cacao, cake, chocolade, eieren, Nederlandse keuken, roomboter, suiker, Valentijnsdag, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Toast met pindakaas en banaan-spread
Volgend bericht: Kikkererwtenpasta met paprika-courgettepesto »

Lees Interacties

Reacties

  1. Lynn

    24 januari 2017 om 9:32 am

    Ik zag het recept voorbij komen op Facebook en ik ben meteen op zoek gegaan naar een excuus om hem te kunnen maken. Dat heb ik nu gevonden, dus ik ben benieuwd! Hij ziet er in ieder geval super lekker uit!
    Liefs Lynn

    ★★★★

    Beantwoorden
  2. Julia

    2 januari 2018 om 2:01 pm

    Hallo,
    Is er ook een vervanger voor vanille-extract? Het lijkt me namelijk een heerlijke cake om te maken, maar heb helaas nu geen vanille-extract in huis..

    Liefs Julia

    ★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      2 januari 2018 om 2:17 pm

      Hi Julia,

      Je kunt ook een mespunt uitgeschraapt vanille stokje toevoegen. Of een zakje vanille suiker.

      Bij gebrek aan beide mag je het ook weglaten. Dit zal geen effect hebben op je bak en rijs resultaten.

      Succes en eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden
  3. Sultan

    24 december 2019 om 2:12 am

    hallo
    dit lijkt mij een leuk recept! bakken wij de cake in hete lucht of boven en onderwarmte?
    liefs

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 december 2019 om 12:07 pm

      Hi Sultan,
      wat jij wilt of tot je beschikking hebt.
      Beide temperatuur instellingen staan hiervoor altijd vermeld in de recepten.

      Groetjes, betty

      Beantwoorden
  4. X

    28 februari 2021 om 1:58 pm

    Prep time en cook time moeten omgedraaid worden

    ★★★★★

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in