• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Chocoladetaart met Frambozen

Chocoladetaart met Frambozen

22 december 2014 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Chocoholics opgelet! Deze Chocoladetaart met frambozen is het enige dat je nog nodig hebt om je kerstdiner tot een perfect einde te brengen! Je vrienden en familie zullen je eeuwig dankbaar zijn als je deze taart met ze deelt!

Een decadente chocolade taart

Het oorspronkelijke recept voor deze decadente chocoladetaart is van Donna Hay, en ik kwam hem tegen in het boek Hoge Hakken in de Keuken. En vanaf de allereerste keer dat ik hem maakte was ik meteen verkocht. Bij deze mijn excuses dat ik dit recept nog niet eerder met jullie gedeeld hebt, want als chocoladeliefhebber kan ik niet meer zonder en zet ik er minstens nog 1x per jaar mijn tanden in tijdens een feestelijke gelegenheid.

chocoladetaart_met_frambozen_1-001

Heerlijk smeuig zoals een brownie!

De taart heeft meer weg van een brownie en is daarom ook heerlijk zacht en smeuïg. Doordat er ook frambozen in het beslag verwerkt zijn, blijft deze chocoladetaart ook een beetje vochtig van binnen. Hier ga jij echt de kerst show mee stelen. Hij is simpel maar chic tegelijk.  Vergeet alleen niet eerst een stukje voor jezelf af te snijden want hij is op voor je het weet. (Ja, ik spreek uit eigen ervaring…). Check hier nog veel meer lekkere kerstdesserts en taarten.


Print

Recept: Chocoladetaart met Frambozen

chocoladetaart met frambozen
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

Deze decadente chocoladetaart is rijkelijk gevuld met frambozen. Hoewel de kern daardoor een beetje zacht en smeuig blijft is de taart verrukkelijk om bijvoorbeeld het kerstdiner met af te sluiten. Of gewoonweg om een kopje koffie bij te serveren!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 1 uur.
  • Total Time: 1 uur en 15 minuten
  • Yield: 10–12 personen 1x
  • Category: Taart
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

  • 250 gram pure chocolade,
  • 250 gram roomboter,
  • 4 grote eieren (L),
  • 350 gram fijne kristalsuiker,
  • 1/2 theelepel vanille aroma of 1 zakje vanillesuiker,
  • snufje zout,
  • 350 gram bloem,
  • 1 theelepel bakpoeder,
  • 100 gram amandelmeel,
  • 200 gram verse of diepvries frambozen (+ extra voor decoratie)

Extra:

  • oven,
  • springvorm 24 cm,
  • bakpapier,
  • steelpannetje,
  • (hand)mixer.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Breek de chocolade in stukken en smelt deze samen met de roomboter in een steelpannetje. Zet het vuur niet te hoog en blijf regelmatig roeren. Zodra gesmolten haal je het pannetje van het vuur en zet deze apart om een beetje af te koelen.
  3. Klop intussen de eieren met de suiker, vanille en een snuf zout tot een lichte, dikke vla (ongeveer 5-7 minuten). Voeg de bloem, bakpoeder en het amandelmeel toe en klop zachtjes door.
  4. Voeg vervolgens het chocolademengsel en de frambozen toe en spatel deze door het beslag. Schep het beslag in de taartvorm bak de chocoladetaart met frambozen gedurende 50-60 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Laat de taart goed afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen. Serveer hem wat extra frambozen en een pittig bakje koffie voor een perfect einde van je avond.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: taart, chocolade, brownie, frambozen, kerst

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

chocoladetaart met frambozen

Category: Taart Recepten Tags: amandelmeel, bakpoeder, bloem, boter, chocolade, Donna Hay, eieren, frambozen, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pannenkoekentaart met spinazie en gehakt
Volgend bericht: 15x Pancakes Recepten »

Lees Interacties

Reacties

  1. Valentijn

    30 juni 2015 om 12:27 pm

    Heb je taart gemaakt. Verse frambozen uit de tuin erbij. Heerlijk!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 juni 2015 om 8:10 pm

      Ohw heerlijk! geniet er van!!

      Beantwoorden
  2. Noesjka

    29 juli 2020 om 1:20 pm

    Hoe lang kun je de taart bewaren?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      31 juli 2020 om 9:23 am

      Hi Noesjka,

      de ongeschreven regel is bij alles dat je klaarmaakt nooit langer dan 3 dagen te bewaren.
      Tenzij ik iets anders in het recept erbij vermeld heb, geld dat ook voor taarten.
      Maar je kunt deze taart, eenmaal afgekoeld, ook dezelfde dag nog invriezen.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept pumpkin spice balls met Speculoos © bettyskitchen.nl

Pumpkin Spice Balls met Speculoos

10x Halloween koekjes maken recepten © bettyskitchen.nl

10x Halloween Koekjes maken

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept halloween popcorn maken © bettyskitchen.nl

31x Film tips voor Halloween

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept groene monster pasta HALLOWEEN © bettyskitchen.nl

Groene Monster Pasta (Halloween)

recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl

Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in