• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Chocolade Fudgetaart met zeezout

Chocolade Fudgetaart met zeezout

27 november 2015 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Chocolade en ik waren al onafscheidelijk, maar deze Chocolade Fudgetaart uit het Guilty Pleasures Kookboek is toch echt de nieuwe liefde van mijn leven.

recept chocolade fudgetaart bettys kitchen

Sorry Dylan! En deze taart is zo gemakkelijk om zelf te maken. Je hoeft hem namelijk niet eens te bakken! En zelfs de allerkleinsten kunnen zich hier aan wagen!

Sabine’s Chocolade Fudgetaart

Ik proefde deze chocolade fudgetaart voor het eerst tijdens de boeklancering van Sabine Koning en was dan ook meteen verkocht. Een taart die het zoete en zoute uitermate goed combineert en waar je tanden zo heerlijk zacht door die chocolade fudgelaag heen glijden. Dit is pure liefde. En het recept staat dan ook in haar kookboek: Guilty Pleasures. En dat is het zeker!

Ik maakte Sabine’s chocolade fudgetaart in een vierkante brownievorm, want na het opstijven kun je hem dan heel eenvoudig in vierkantjes snijden. Zo groot als jij wilt natuurlijk  (16/20/25/30/36/42/49 etc stuks)  🙂

Print

Recept: Chocolade Fudgetaart met Zeezout

recept chocolade fudgetaart
Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Total Time: 4 hours 15 minutes
  • Yield: 20 personen 1x
  • Category: Taart
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

 

  • 125 gram roomboter,
  • 250 gram Bastognekoeken,
  • 60 gram roomboter,
  • 500 gram pure chocolade (circa 65%),
  • 2 blikjes gecondenseerde melk (totaal 800 gram dus),
  • grof zeezout, naar smaak.

Extra:

  • keukenmachine,
  • kleine pan,
  • vierkant bakblik van 20×20 cm,
  • bakpapier en zilverfolie,
  • koelkast.

 

 

Instructions

 

  1. Vet het bakblik in met een beetje olie en bekleed met een stuk bakpapier. Dit zorgt ervoor dat de chocolade fudgetaart straks beter uit de vorm los komt.
  2. Smelt 125 gram roomboter in een pannetje, op laag vuur.  Verkruimel ondertussen de Bastogne koeken in de keukenmachine. Giet de bastogne kruimels bij het gesmolten boter, roer goed door en stort uit in de bakvorm. Druk met de bolle zijde van een grote lepel de koekbodem goed en stevig aan. Stop de vorm alvast in de koelkast om op te stijven.
  3. Vervolgens ga je de chocolade fudgetaart vulling maken: Doe de resterende 60 gram boter, chocolade en gecondenseerde melk in een pannetje. Verwarm op een laag vuurtje, net zo lang tot alle ingredienten gesmolten zijn en het mengsel bijna stroperig aanvoelt. Blijf hiervoor wel goed roeren in de pan.
  4. Schenk het chocolade mengsel in de bakvorm en strijk glad met een spatel. Strooi er enkel nog een hoeveelheid grof zeezout naar smaak overheen. En hier hoef je niet bang voor te zijn, want het zout versterkt alleen maar de smaak van de chocolade.
  5. Dek vervolgens de bakvorm af met aluminiumfolie en zet in de koelkast. De chocolade fudgetaart dient minstens 4 uur, maar liever de hele nacht, op te stijven. Haal de Chocolade Fudgetaart een kwartiertje van tevoren uit de koeling om aan te snijden in vierkante stukjes. Dit mag je natuurlijk zo groot of zo klein maken als je zelf wilt, maar 16 stuks is een goed gegeven, voor een decatende portie Chocolade Fudgetaart! Bewaar de taart voor de rest ook gewoon weer in de koelkast.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

 

Chocolade Fudgetaart met zeezout

Category: Taart Recepten Tags: Amerikaanse keuken, Bastogne koeken, chocolade, gecondenseerde melk, Guilty Pleasures, karamel, roomboter, zeezout

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Restaurant Erosa in Zaandam
Volgend bericht: Fotodagboek November 2015 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Marlotte

    27 november 2015 om 8:05 am

    Oh als ik ergens dol op ben, dan is het wel fudgetaart mét zeezout. Heerlijk recept!

    Beantwoorden
  2. happybudgetcooking

    27 november 2015 om 11:03 am

    Yuummyyy! Ik ben dol op no-bake gerechten. Heerlijk voor wanneer je een feestje geeft!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 november 2015 om 1:46 pm

      hahaha thanks!

      Beantwoorden
  3. TessaC

    30 november 2015 om 8:48 pm

    Oh, die ziet er heerlijk uit! En zo te zien ook erg gemakkelijk te maken :-D! Mooie bestemming voor het grof zout uit Peru wat ik nog met me meesjouw. Dank voor het delen en de inspiratie!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 december 2015 om 8:39 am

      Goede dingen moet je altijd delen 🙂
      Geniet er van!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas pavlova met aardbeien en advocaat © bettyskitchen.nl

Paas Pavlova met aardbeien en advocaat

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in