• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Kikkererwtenpasta met paprika-courgettepesto

Kikkererwtenpasta met paprika-courgettepesto

23 januari 2017 Door Nanda Appelman 4 Reacties

Door Nanda – Het is weer Meatless Monday, dus wilde ik jullie verrassen met een heerlijk vegetarisch recept. Vandaag zetten we een lekkere en gezonde kikkererwtenpasta met paprika-courgettepesto op het menu.

Weer eens wat anders dan de klassieke pesto met basilicum of zongedroogde tomaat. Er zitten veel groenten verstopt in dit gerecht, dus niet alleen lekker, maar ook erg gezond!

Glutenvrije Pasta van groente

In de meeste supermarkten kun je tegenwoordig ook allerlei andere soorten pasta kopen, bijvoorbeeld gemaakt van kikkererwtenmeel, boekweit of linzenmeel. Voor dit gerecht heb ik dan ook kikkererwtenpasta gebruikt als alternatief voor traditionele pasta. Kikkererwtenpasta is glutenvrij en zit vol eiwitten en vezels. Zo krijg je weer wat extra goede voedingsstoffen binnen. Natuurlijk kun je dit gerecht ook met een andere pasta maken als je dat wilt.

Kikkererwtenpasta met paprika-courgettepesto

Dol op pesto

Als je wat extra pesto maakt, kun je dit ook gebruiken voor op brood of om een toastje in te dippen. Je kunt het de volgende dag ook bij je groenten serveren, of marineer je vlees er lekker in. Genoeg mogelijkheden! Ben je geïnspireerd om eens andere pesto’s te maken? Bekijk dan dit recept van munt pesto met pistachenoten. Of zelfs de zoete notenpesto die ik voor het Turks pizzabrood maakte. Liever de klassieke basilicumpesto eens zelf maken? Ook daar heeft Betty’s Kitchen een recept voor, die vind je hier!


Print

Recept: Kikkererwtenpasta met paprika-courgettepesto

Kikkererwtenpasta met paprika-courgettepesto
Print Recipe

★★★★

4 from 4 reviews

Het is weer Meatless Monday, dus wilde ik jullie verrassen met een heerlijk vegetarisch recept. Vandaag zetten we een lekkere en gezonde kikkererwtenpasta met paprika-courgettepesto op het menu.

  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 75 gram pijnboompitten
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 kleine courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 1 handje verse peterselie
  • 125 gram grana padano kaas
  • 150 gram kikkererwtenpasta
  • 2 trostomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 150 milliliter olijfolie (extra vierge)
  • Traditionele olijfolie om in te bakken
  • Peper en zout

Benodigdheden:

  • Staafmixer of keukenmixer

 

 

Instructions

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin kleuren. Schud de pan regelmatig zodat de pitjes niet aanbranden.
  3. Snij de paprika’s en courgette in blokjes. Verwarm wat olijfolie (traditionele) in een hapjespan. Bak de paprika en courgette erin op middelhoog vuur totdat ze lichtbruin kleuren. Pers de knoflook uit boven de pan en bak deze nog even kort mee.  
  4. Rasp de grana padano alvast en zet deze apart. 
  5. Nu ga je de pesto maken. Hiervoor kun je gebruikmaken van een staafmixer of keukenmachine, net wat je hebt. Voeg de extra vierge olijfolie, paprika-courgettemengsel uit de pan, verse peterselie, geraspte grana padano, geroosterde pijnboompitten en een snuf zout en peper samen in een kom. Hou een beetje van de grana padano en pijnboompitjes apart. Mix het mengsel nu tot een gladde pesto. Je kunt de pesto wat grover houden of tot een egaal mengsel vermalen, net wat je lekker vindt. Proef de pesto en voeg naar smaak nog wat extra kruiden, zout of peper toe.
  6. Snij de tomaten en mozzarella in plakjes. Plaats deze om en om op een bordje, eventueel met wat verse kruiden en olijfolie eroverheen gesprenkeld.  
  7. Zodra de pasta klaar is giet je hem af. Vermeng de pasta met de paprika-courgettepesto of serveer de pesto als een saus over de pasta heen. Serveer de pasta met de apart gehouden pijnboompitjes en grana padano eroverheen gestrooid. De frisse tomaten-mozzarella-salade kun je ernaast serveren. 

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Kikkererwtenpasta met paprika-courgettepesto

Category: Glutenvrije Recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: courgette, Glutenvrij, grana padano, hoofdgerecht, Italiaanse keuken, mozzarella, Nanda Appelman, olijfolie, pesto, puntpaprika, tomaten, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Dubbele Chocoladecake met chocoladeglazuur
Volgend bericht: Bananabread met rode bessen »

Lees Interacties

Reacties

  1. restaurantcatalogus

    23 januari 2017 om 12:04 pm

    Ik had nog wat kikkererwten over van de falafel van gister, maar je pasta klinkt heerlijk! Ik denk dat ik hem vanavond even ga maken, bedankt voor het delen Nanda! x Lisette

    ★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      23 januari 2017 om 8:08 pm

      Super leuk om te horen! Eet smakelijk in ieder geval!

      ★★★★

      Beantwoorden
  2. Amanda

    1 februari 2017 om 12:36 pm

    Heb dit gisteren gemaakt, we hebben ervan gesmuld, thanks!

    ★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 februari 2017 om 12:52 pm

      Hi Amanda,

      wat leuk om te horen! dank je wel!

      ★★★★

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
  • 5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl 5x Kidsproof BBQ spiesjes
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept babi kecap restaurant blauw © bettyskitchen.nl

Babi Kecap – uit Restaurant BLAUW kookboek

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in