Print

Recept: Dubbele Chocoladecake

Afgelopen week was het natuurlijk BLUE MONDAY! Dus dan duik ik de keuken in en sla aan het bakken. Want daar wordt ik vrolijk van. Het resultaat was een dubbele chocoladecake met chocoladeglazuur!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 60 minutes
  • Total Time: 1 hours 15 minutes
  • Yield: 1 cake 1x
  • Category: Cake & Taart
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram pure chocolade,
  • 200 gram roomboter, in blokjes,
  • 60 ml melk,
  • 60 gram cacao poeder,
  • 1 theelepel vanille extract,
  • 3 grote eieren (L),
  • 225 gram fijne suiker,
  • 115 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd.

Chocoladeglazuur:

  • 100 + 20 gram pure chocolade

Instructions

  1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hete lucht).
  2. Beboter de binnenkant van een cakeblik (22cm) en stof hem licht af met een beetje extra bloem. Of… bekleed de binnenkant met bakpapier.
  3. Breek 100 gram in blokjes en smelt au bain marie. Voeg vervolgens de roomboter, melk, cacaopoeder en vanille extract toe en roer rustig door om alle smaken te vermengen. Zet apart om iets af te koelen. 
  4. Klop de eieren met de suiker luchtig in een keukenmixer. Voeg hier in delen het chocolademengsel aan toe. En tot slot voeg je het zelfrijzend bakmeel toe en spatel door. Schep het chocoladebeslag in de cakevorm en bak af in de voorverwarmde oven in 55-60 minuten.
  5. Laat de cake een paar minuten in de vorm afkoelen en stort vervolgens uit op een rooster om volledig af te koelen.
  6. Voor het chocoladeglazuur: breek je wederom 100 gram pure chocolade in blokjes en smelt deze au bain marie. Verwijder van de warmtebron en voeg een extra 20 gram pure chocolade in blokjes toe om de chocolade te tempereren. Bestrijk de bovenkant en zijkant van de chocoladecake met het chocoladeglazuur en laat de dubbele chocoladecake volledig afkoelen en uitharden.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

 

Keywords: cake, bloem, boter, suiker, eieren, cacao, chocolade