Het is #TacoTuesday en dan zetten wij regelmatig een Mexicaanse of Tex-Mex maaltijd op tafel. Deze burrito met gehakt en rijst is al jarenlang een geliefd recept bij ons thuis. In de tijd dat wrijwel niemand hier in Nederland de TexMex keuken kende, brachten wij een vleugje Mexico aan onze eettafel.
Mijn allereerst Tex-Mex burrito met gehakt en rijst
Dit recept voor burrito met gehakt en rijst is het allereerste Tex-Mex gerecht dat ik ooit zelf thuis heb gemaakt. Dit was na terugkomst van een vakantie in Florida in mijn tienertijd. Daar hadden mijn zusje en ik voor het eerst kennis gemaakt met lokale latino’s en hun geliefde gerechten. De Tex-Mex keuken is dus al heel erg lang favoriet bij ons thuis en deze Burrito’s met gehakt worden nog regelmatig gegeten bij en met onze ouders. Een grote bloemtortilla gevuld met gekruid gehakt, gekookte rijst, bonen en avocado.
Nog veel meer lekkere gerechten voor burrito, taco’s en nachos
Daar in de jaren ’90, in Florida, is die liefde voor de Mexicaanse gerechten en de Tex-Mex variaties dus ontstaan. Het begon dus met deze Burrito met gehakt en rijst en daarna zijn er nog heel veel andere favorieten bijgekomen. Op deze website mag je dus nog veel meer lekkere gerechten voor burrito, taco’s en nachos gaan verwachten want het staat voor mij en mijn zusje in ieder geval garant als street food en pure comfort food. Check daarom ook zeer zeker eens deze bekende Tex-Mex gerechten:
- Crispy Taco’s met gehakt en mais
- Enchillada met vegetarische pulled beef
- Chilli con Carne
- Burrito met kipfilet en quinoa
- 10x recepten voor nacho’s
- Fajitas met kip en paprika uit de oven
Burrito met gehakt en rijst
- Yield: 4 personen 1x
Ingredients
- 1 ui
- 400 gram rundergehakt
- 400 gram Roerbakgroenten Mexicaans *
- 1 zakje Burrito kruiden mix
- 1 avocado
- ½ limoen
- 80 gram geraspte cheddar kaas
- 4 grote tortilla wraps (Large)
- 100 gram (zilvervlies) rijst
- peper & zout
- olijfolie
Instructions
- Als eerste zet je een pannetje water op voor het koken van de rijst. Check hiervoor de gebruiksaanwijzingen van het product voor de juiste bereidingstijd. Giet daarna af en stop terug in de pan.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin het gehakt met de ui rul. Voeg de zak Mexicaanse roerbakgroenten toe en bak deze mee gedurende 4 minuten. Blijf tussendoor regelmatig omscheppen.
- Check altijd even de verpakking van de burrito kruiden mix voor juiste bereiding. In mijn geval voeg ik 100 ml water toe bij de kruiden aan de pan. Schep het geheel goed om en laat een paar minuten zachtjes mee stoven. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Ondertussen lepel je de avocado uit en stop in een kommetje. Knijp de limoen uit en prak het sap door de avocado.
- Verwarm de tortilla wraps volgens de gebruiksaanwijzing. Leg plat neer en bestrijk een strook in het midden royaal met de geprakte avocado. Leg aan een zijde van de strook een rij met gekookte rijst (zie foto’s).
- Schep daarna de burrito gehaktvulling evenredig in op de strook in het midden. Bestrooi elke wrap met 20 gram kaas. Rol de wraps daarna op tot Burrito en serveer direct!
Buen Provecho!
Notes
* Maak het jezelf gemakkelijk en koop een zak voorgesneden Mexicaanse Roerbakgroente met bijv. maïs, kidneybonen, sperziebonen, paprika, prei en witte kool. Je kunt ook dezelfde hoeveelheid aan groenten zelf voorsnijden of uit blik (wel even afspoelen voor gebruik) natuurlijk.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Mexicaanse Burrito met gehakt en rijst gaan maken!
Geef een reactie