• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Halloween havermoutpap met bananen spookjes

Halloween havermoutpap met bananen spookjes

25 oktober 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Ja dat zie je goed. Paarse pap. Voor het ontbijt. Deze Halloween havermoutpap zit boordevol fruit zoals blauwe bessen en serveer je met spookjes gemaakt van bananen en pure chocolade. Deze wil en kan jij zeker ook maken want het is gewoon heel lekker wakker worden!

Ontbijten met paarse Halloween havermoutpap

Het ontbijt zorgt voor een goede start van je dag en een havermout ontbijt is eigenlijk een van de beste opties om mee te beginnen. Havermout zit boordevol vezels, eiwitten en is (van nature) glutenvrij. Tijdens Halloween wordt er vaak behoorlijk wat afgesnoept, dus deze mama bedacht een lekker en voedzaam ontbijt om mee te beginnen. Het resulaat is deze paarse havermoutpap met bananen spookjes. De paarse kleur wordt verkregen door blauwe bessen mee te koken. Niet alleen mooi voor de kleur, maar zo tik je ook meteen die porties fruit aan op de vroege morgen. De spookjes maakte ik van gehalveerde bananen en pure chocolade. Klinkt stiekem een beetje als een duivels ontbijtje, maar wist je dat pure chocolade een aantal gezondheidsvoordelen met zich mee brengt. Lekker van genieten dus!

recept halloween havermoutpap met bananen spookjes © bettyskitchen.nl

Nog meer Halloween (ontbijt) recepten

Ik denk dat ik jullie niet meer hoef uit te leggen dat Halloween echt een van mijn favoriete feestdagen is! Deze paarse Halloween havermoutpap met bananen spookjes zijn ook grote favoriet van mijn dochter! Maar wij maken gerust nog meer griezeligs lekkers klaar voor het Halloween ontbijt. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit Halloween kaneelbrood met bloederig glazuur. Brrrrrrrr! Maar de kleine meid (4 jaar oud he) helpt ook heel goed mee met het maken van deze krokante vleermuizenkoekjes. Check hier nog veel meer lekkere recepten voor Halloween op een rijtje!


Print

Recept: Halloween havermoutpap met bananen spookjes

recept halloween havermoutpap met bananen spookjes © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Ja dat zie je goed. Paarse pap. Voor het ontbijt. Deze Halloween havermoutpap zit boordevol fruit zoals blauwe bessen en serveer je met spookjes gemaakt van bananen en pure chocolade. Deze wil en kan jij zeker ook maken want het is gewoon heel lekker wakker worden!

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: halloween
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 50 gram (fijne) havermout
  • 250 ml amandelmelk
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el maple syrup (optioneel)
  • ½ tl kaneel
  • 100 gr (diepvries) blauwe bessen

Voor erbij:

  • ½ banaan
  • 25 gr pure chocolade, fijngehakt
  • spuitzakje
  • suikeroogjes

Instructions

  1. Stop de havermout, lijnzaad, eventueel maple syrup, kaneel en blauwe bessen in een steelpannetje. Giet hier de amandelmelk bij en breng het geheel aan de kook. 
  2. Verlaag daarna het vuur naar middelmatige temperatuur. Blijf tussendoor steeds roeren om aanbranden te voorkomen. Fijne havermout dient 4- 5 minuten zachtjes door te koken. 
  3. Ondertussen stop je de chocolade in een spuitzakje. Schenk heet water in een ruime mok en hang hier het spuitszakje in. 
  4. Tip van Betty: die mooie paarse kleur in mijn Halloween havermoutpap krijg je door de blauwe bessen te pletten. Gebruik hiervoor een aardappel puree stamper (als je die hebt) en stamp hiermee de pap even kort maar goed aan. Het dieprode-paarse bessensap mengt zich met de pap en zorgt voor een beetje paarse kleur. Je kunt ook altijd nog paarse voedingskleurstof toevoegen als je de kleur nog meer intens wilt maken.
  5. Snijd halve bananen in de lengte door en leg deze op de pap. Dit worden de spookjes. Kneed het spuitzakje met verwarmde chocolade even goed door en knip een puntje af. Decoreer nu de ogen en de mondjes van de spookjes en eventueel nog wat extra ogen op de pap. De overgebleven chocolade knijp je uit onder de spookjes als ‘schaduw’.
  6. Decoreer je Halloween pap naar wens met suikeroogjes en nog wat extra verse blauwe bessen. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Keywords: havermout, havermoutpap, ontbijt, blauwe bessen, chocolade, bananen

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept halloween havermoutpap met bananen spookjes © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze paarse halloween havermoutpap met bananen spookjes.

Category: Ontbijt Recepten Tags: amandelmelk, Amerikaanse keuken, bananen, blauwe bessen, chocolade, Glutenvrij, Halloween, havermout, havermoutpap, kaneel, maple siroop, vegan, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Halloween Brookies
Volgend bericht: Halloween Millionaire Shortbread »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips
  • recept tartiflette Franse aardappelschotel met spekjes en kaas wintersport eten Tartiflette met spek en kaas (video)
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept ovenschotel met aardappels en gehakt musaka joegoslavische keuken balkan Betty's kitchen Ovenschotel met aardappels en gehakt (Musaka)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee