• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Boerenomelet maken

Boerenomelet maken

20 juni 2023 Door Betina Oostveen 8 Reacties

Jump to Recipe

Heb je nog kleine restjes groenten in de koelkast om op te maken? Dan is het hoog tijd om een boerenomelet te maken. Een heerlijk ontbijt gerecht met eieren en lekker gevuld met groenten en zelfs vlees. Eieren geven je een vullend en verzadigd gevoel en de groenten zijn ook nog eens een aanvulling op die minstens twee ons groente per dag.

Low Carb ontbijt met boerenomelet

Een boerenomelet is ook uitermate geschikt voor mensen die een Low Carb of zelfs ketogeen dieet volgen. Hij bevat namelijk heel veel eiwitten en slechts een paar koolhydraten van de groenten die je toevoegd. Ter variatie, kun je de spekblokjes ook nog vervangen door nog een halve paprika mee te bakken, of wat extra champignons voor een vegetarische versie. Of probeer het eens met blokjes kip of feta kaas voor een lekkere twist! Doordat deze boerenomelet zo goed gevuld is, kun je hem gerust zonder brood eten. Dus stop hem vooral vol met lekkers. Ik bewaar zelfs partjes ui, paprika en restjes groente die ik overheb van het koken s’avonds en die gaan vervolgens allemaal met een eitje in de koekenpan de volgende ochtend.

boerenomelet

Probeer ook eens een van deze low carb ontbijtjes met ei:

  • Avocado met ei uit de oven
  • Oeuf en cocotte uit de oven
  • Kerrie eieren met spekreepjes
  • Chaffles – wafels van kaas en ei
  • Ei-wraps met zalm en dille

Daarnaast zijn deze internationale gerechten met ei ook een topper voor het (stevigere) ontbijten:

  • Breakfast Burrito met gehakt
  • Huevos Rancheros
  • Turkse Cilbir eieren met yoghurt
  • Shakshuka

Geniet dus heerlijk van nog veel meer lekkere ontbijtrecepten met eieren.


Print

Recept: Boerenomelet maken

recept boerenomelet © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 4 reviews

Het is weer tijd voor een heerlijk ontbijt gerechtje met eieren: de boerenomelet. Eieren geven je een vullend en verzadigd gevoel en de groenten zijn ook nog eens een aanvulling op die twee ons groente per dag.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 125 gram (gerookte) magere spekreepjes
  • 1 (rode) ui
  • ½ groene paprika
  • 50 gram champignons
  • 4 eieren
  • 100 ml plantaardige melk
  • zout & peper
  • (verse) bieslook
  • 50 gram geraspte kaas
  • plantaardige olie (optioneel)

Instructions

  1. Bak de spekreepjes op middelhoog vuur in een koekenpan knapperig. Doe dit zónder extra olie toe te voegen want er komt al genoeg vet uit de spekreepjes nodig. 
  2. Pel en snipper ondertussen de ui. Was de paprika, verwijder de steel en zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Boen de champignons schoon en snijd in kleine stukjes. Voeg de groenten toe aan de spekjes en bak in een paar minuten zacht.Kluts de eieren met de melk in een kom, en breng op smaak met zout, peper en bieslook en roer de kaas er doorheen. 
  3. Schep de gebakken spekreepjes en groenten uit de koekenpan, rechtstreeks in het eimengsel. Probeer wat van het bakvet over te houden in de pan.
  4. Plaats de koekenpan terug op het middelhoge vuur en voeg optioneel wat olie toe. Schenk nu het complete eimengsel in de pan en rangschik de groenten zodat alles gelijkmatig verdeeld is.
  5. Draai het vuur laag en plaats een deksel bovenop de koekenpan. Na 4-5 minuten is de bodem gaar en vouw je de omelet dubbel. Bij een omelet voor 2 personen moet je hem dus nog even doormidden snijden of hakken met je bakspatel. Daarna laat je de omelet uit de pan op bord(en) glijden.

Een hele goede morgen gewenst!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

boerenomelet

Category: Ontbijt Recepten Tags: avocado, bieslook, budget koken, champignons, eieren, Glutenvrij, Kaas, keto, Low Carb, magere spekreepjes, Nederlandse keuken, omelet, Paas Recepten, Paprika, pittig, rode peper, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Tortizza met artisjok en rode ui
Volgend bericht: Campari Tonic »

Lees Interacties

Reacties

  1. Wiljan

    13 juni 2019 om 6:42 pm

    LEKKER!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      19 juni 2019 om 12:22 pm

      En jij bedankt voor deze fantastische reactie 😉

      Beantwoorden
  2. CvZ

    11 juli 2019 om 2:46 am

    Bedankt hiervoor! Ik heb een gebakken kipfilet over, zou ik ipv de spekblokjes stukjes van de kip erbij kunnen doen?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 juli 2019 om 7:17 pm

      Dat kan zeker! Bak dan wel als eerste de kip (in stukjes) helemaal gaar en volg dan verder het recept.

      Beantwoorden
  3. willem

    17 juli 2020 om 7:40 pm

    heel lekker ik heb het veel mensen aangeraden

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      20 juli 2020 om 11:33 am

      Lief! Dank je wel!

      Beantwoorden
  4. Alex Put-Versteeg

    8 januari 2025 om 2:53 pm

    Hallo Betina.

    Deze omelet lijkt me enorm lekker, maar is het recept voor 2 personen bedoelt? Want 4 eieren is wel heel veel voor mij.

    groetjes
    Alex

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      10 januari 2025 om 9:43 am

      Hi Alex,
      jazeker dit recept is voor 2 personen. Dus halveer gerust de ingredienten als het alleen voor jou is en dan zijn 2 eieren voldoende.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee