Heb je nog kleine restjes groenten in de koelkast om op te maken? Dan is het hoog tijd om een boerenomelet te maken. Een heerlijk ontbijt gerecht met eieren en lekker gevuld met groenten en zelfs vlees. Eieren geven je een vullend en verzadigd gevoel en de groenten zijn ook nog eens een aanvulling op die minstens twee ons groente per dag.
Low Carb ontbijt met boerenomelet
Een boerenomelet is ook uitermate geschikt voor mensen die een Low Carb of zelfs ketogeen dieet volgen. Hij bevat namelijk heel veel eiwitten en slechts een paar koolhydraten van de groenten die je toevoegd. Ter variatie, kun je de spekblokjes ook nog vervangen door nog een halve paprika mee te bakken, of wat extra champignons voor een vegetarische versie. Of probeer het eens met blokjes kip of feta kaas voor een lekkere twist! Doordat deze boerenomelet zo goed gevuld is, kun je hem gerust zonder brood eten. Dus stop hem vooral vol met lekkers. Ik bewaar zelfs partjes ui, paprika en restjes groente die ik overheb van het koken s’avonds en die gaan vervolgens allemaal met een eitje in de koekenpan de volgende ochtend.
Probeer ook eens een van deze low carb ontbijtjes met ei:
- Avocado met ei uit de oven
- Oeuf en cocotte uit de oven
- Kerrie eieren met spekreepjes
- Chaffles – wafels van kaas en ei
- Ei-wraps met zalm en dille
Daarnaast zijn deze internationale gerechten met ei ook een topper voor het (stevigere) ontbijten:
- Breakfast Burrito met gehakt
- Huevos Rancheros
- Turkse Cilbir eieren met yoghurt
- Shakshuka
Geniet dus heerlijk van nog veel meer lekkere ontbijtrecepten met eieren.
Recept: Boerenomelet maken
Het is weer tijd voor een heerlijk ontbijt gerechtje met eieren: de boerenomelet. Eieren geven je een vullend en verzadigd gevoel en de groenten zijn ook nog eens een aanvulling op die twee ons groente per dag.
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 20 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Hollandse Keuken
Ingredients
- 125 gram (gerookte) magere spekreepjes
- 1 (rode) ui
- ½ groene paprika
- 50 gram champignons
- 4 eieren
- 100 ml plantaardige melk
- zout & peper
- (verse) bieslook
- 50 gram geraspte kaas
- plantaardige olie (optioneel)
Instructions
- Bak de spekreepjes op middelhoog vuur in een koekenpan knapperig. Doe dit zónder extra olie toe te voegen want er komt al genoeg vet uit de spekreepjes nodig.
- Pel en snipper ondertussen de ui. Was de paprika, verwijder de steel en zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Boen de champignons schoon en snijd in kleine stukjes. Voeg de groenten toe aan de spekjes en bak in een paar minuten zacht.Kluts de eieren met de melk in een kom, en breng op smaak met zout, peper en bieslook en roer de kaas er doorheen.
- Schep de gebakken spekreepjes en groenten uit de koekenpan, rechtstreeks in het eimengsel. Probeer wat van het bakvet over te houden in de pan.
- Plaats de koekenpan terug op het middelhoge vuur en voeg optioneel wat olie toe. Schenk nu het complete eimengsel in de pan en rangschik de groenten zodat alles gelijkmatig verdeeld is.
- Draai het vuur laag en plaats een deksel bovenop de koekenpan. Na 4-5 minuten is de bodem gaar en vouw je de omelet dubbel. Bij een omelet voor 2 personen moet je hem dus nog even doormidden snijden of hakken met je bakspatel. Daarna laat je de omelet uit de pan op bord(en) glijden.
Een hele goede morgen gewenst!
Groetjes, Betty
Wiljan
LEKKER!!!!!!!!!!!!!!!!!
Betina Oostveen
En jij bedankt voor deze fantastische reactie 😉
CvZ
Bedankt hiervoor! Ik heb een gebakken kipfilet over, zou ik ipv de spekblokjes stukjes van de kip erbij kunnen doen?
Betina Oostveen
Dat kan zeker! Bak dan wel als eerste de kip (in stukjes) helemaal gaar en volg dan verder het recept.
willem
heel lekker ik heb het veel mensen aangeraden
Betina Oostveen
Lief! Dank je wel!