Het is weer tijd voor een heerlijk ontbijt gerechtje met eieren: de boerenomelet. Eieren geven je een vullend en verzadigd gevoel en de groenten zijn ook nog eens een aanvulling op die twee ons groente per dag.
Low Carb ontbijt met boerenomelet
Een boerenomelet is ook uitermate geschikt voor mensen die een Low Carb of zelfs ketogeen dieet volgen. Hij bevat namelijk heel veel eiwitten en slechts een paar koolhydraten van de groenten die je toevoegd. Ter variatie, kun je de spekblokjes ook nog vervangen door nog een halve paprika mee te bakken, of wat extra champignons. Of probeer het eens met blokjes avocado voor een echte twist! Doordat deze boerenomelet zo goed gevuld is, kun je hem gerust zonder brood eten. Dus stop hem vooral vol met lekkers. Ik bewaar zelfs partjes ui, paprika en restjes groente die ik overheb van het koken s’avonds. En die gaan vervolgens allemaal met een eitje in de koekenpan de volgende ochtend.
Probeer ook eens een van deze low carb ontbijtjes met ei:
- Avocado met ei uit de oven
- Oeuf en cocotte uit de oven
- Kerrie eieren met spekreepjes
- Chaffles – wafels van kaas en ei
- Ei-wraps met zalm en dille
- Shakshuka
Recept: Boerenomelet maken
Het is weer tijd voor een heerlijk ontbijt gerechtje met eieren: de boerenomelet. Eieren geven je een vullend en verzadigd gevoel en de groenten zijn ook nog eens een aanvulling op die twee ons groente per dag.
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 20 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Hollandse Keuken
Ingredients
- 125 gram gerookte spekblokjes,
- 1 rode ui,
- 1/2 groene paprika,
- 50 gram champignons,
- 4 eieren,
- 100 ml plantaardige melk,
- peper,
- (verse) bieslook,
- 50 gram geraspte kaas.
Instructions
- Bak de spekjes op hoog vuur in een koekenpan knapperige, zónder olie (er komt genoeg vet uit de spekjes). Dit vet word straks weer gebruikt om de boerenomelet in te bakken.
- Pel en snipper ondertussen de ui. Was de paprika, verwijder de steel en zaadjes, en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Boen de champignons schoon en snijd in kleine stukjes. Voeg toe aan de spekjes, en bak de groenten in 5 minuten zacht.
- Kluts de eieren met de melk in een kom, en breng op smaak met peper en bieslook (liefst geen zout omdat de spekjes al vrij zout zijn.
- Voeg enkel nog de geraspte kaas toe, en giet het geheel in de koekenpan.Rangschik de kaas en de groenten zodat alles gelijkmatig verdeeld is.
- Draai het vuur laag en plaats een deksel bovenop de koekenpan. Na 4 minuten is de bodem gaar, en laat je de omelet uit de pan op een bord glijden.
- Leg de koekenpan bovenop het bord en keer de pan mét bord om, zodat de ongebakken kant van de omelet in de pan komt te liggen. Bak deze andere zijde nog 2-3 minuten. Snijd de omelet in punten en serveer direct.
Een hele goede morgen gewenst!
Groetjes, Betty
LEKKER!!!!!!!!!!!!!!!!!
★★★★★
En jij bedankt voor deze fantastische reactie 😉
Bedankt hiervoor! Ik heb een gebakken kipfilet over, zou ik ipv de spekblokjes stukjes van de kip erbij kunnen doen?
★★★★★
Dat kan zeker! Bak dan wel als eerste de kip (in stukjes) helemaal gaar en volg dan verder het recept.
heel lekker ik heb het veel mensen aangeraden
★★★★★
Lief! Dank je wel!