• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Boerenomelet maken

Boerenomelet maken

18 januari 2016 Door Betina Oostveen 6 Reacties

Het is weer tijd voor een heerlijk ontbijt gerechtje met eieren: de boerenomelet. Eieren geven je een vullend en verzadigd gevoel en de groenten zijn ook nog eens een aanvulling op die twee ons groente per dag.

Low Carb ontbijt met boerenomelet

Een boerenomelet is ook uitermate geschikt voor mensen die een Low Carb of zelfs ketogeen dieet volgen. Hij bevat namelijk heel veel eiwitten en slechts een paar koolhydraten van de groenten die je toevoegd. Ter variatie, kun je de spekblokjes ook nog vervangen door nog een halve paprika mee te bakken, of wat extra champignons. Of probeer het eens met blokjes avocado voor een echte twist! Doordat deze boerenomelet zo goed gevuld is, kun je hem gerust zonder brood eten. Dus stop hem vooral vol met lekkers. Ik bewaar zelfs partjes ui, paprika en restjes groente die ik overheb van het koken s’avonds. En die gaan vervolgens allemaal met een eitje in de koekenpan de volgende ochtend.

boerenomelet

Probeer ook eens een van deze low carb ontbijtjes met ei:

  • Avocado met ei uit de oven
  • Oeuf en cocotte uit de oven
  • Kerrie eieren met spekreepjes
  • Chaffles – wafels van kaas en ei
  • Ei-wraps met zalm en dille
  • Shakshuka

Print

Recept: Boerenomelet maken

recept boerenomelet © bettyskitchen.nl
Print Recipe

★★★★★

5 from 3 reviews

Het is weer tijd voor een heerlijk ontbijt gerechtje met eieren: de boerenomelet. Eieren geven je een vullend en verzadigd gevoel en de groenten zijn ook nog eens een aanvulling op die twee ons groente per dag.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 125 gram gerookte spekblokjes,
  • 1 rode ui,
  • 1/2 groene paprika,
  • 50 gram champignons,
  • 4 eieren,
  • 100 ml plantaardige melk,
  • peper,
  • (verse) bieslook,
  • 50 gram geraspte kaas.

 

Instructions

  1. Bak de spekjes op hoog vuur in een koekenpan knapperige, zónder olie (er komt genoeg vet uit de spekjes). Dit vet word straks weer gebruikt om de boerenomelet in te bakken.
  2. Pel en snipper ondertussen de ui. Was de paprika, verwijder de steel en zaadjes, en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Boen de champignons schoon en snijd in kleine stukjes. Voeg toe aan de spekjes, en bak de groenten in 5 minuten zacht.boerenomelet spekjes en ui in de pan
  3. Kluts de eieren met de melk in een kom, en breng op smaak met peper en bieslook (liefst geen zout omdat de spekjes al vrij zout zijn.boerenomelet
  4. Voeg enkel nog de geraspte kaas toe, en giet het geheel in de koekenpan.Rangschik de kaas en de groenten zodat alles gelijkmatig verdeeld is.boerenomelet
  5. Draai het vuur laag en plaats een deksel bovenop de koekenpan. Na 4 minuten is de bodem gaar, en laat je de omelet uit de pan op een bord glijden.
  6. Leg de koekenpan bovenop het bord en keer de pan mét bord om, zodat de ongebakken kant van de omelet  in de pan komt te liggen. Bak deze andere zijde nog 2-3 minuten. Snijd de omelet in punten en serveer direct.

Een hele goede morgen gewenst!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

boerenomelet

Category: Ontbijt Recepten Tags: avocado, bieslook, champignons, eieren, Glutenvrij, Kaas, keto, Low Carb, magere spekreepjes, omelet, Paprika, Pasen, pittig, rode peper, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Krups Dolce Gusto Drop
Volgend bericht: MaMa Kelly – Den Haag »

Lees Interacties

Reacties

  1. Wiljan

    13 juni 2019 om 6:42 pm

    LEKKER!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      19 juni 2019 om 12:22 pm

      En jij bedankt voor deze fantastische reactie 😉

      Beantwoorden
  2. CvZ

    11 juli 2019 om 2:46 am

    Bedankt hiervoor! Ik heb een gebakken kipfilet over, zou ik ipv de spekblokjes stukjes van de kip erbij kunnen doen?

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 juli 2019 om 7:17 pm

      Dat kan zeker! Bak dan wel als eerste de kip (in stukjes) helemaal gaar en volg dan verder het recept.

      Beantwoorden
  3. willem

    17 juli 2020 om 7:40 pm

    heel lekker ik heb het veel mensen aangeraden

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      20 juli 2020 om 11:33 am

      Lief! Dank je wel!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips
  • recept tartiflette Franse aardappelschotel met spekjes en kaas wintersport eten Tartiflette met spek en kaas (video)
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept ovenschotel met aardappels en gehakt musaka joegoslavische keuken balkan Betty's kitchen Ovenschotel met aardappels en gehakt (Musaka)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee