• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Oeufs en cocotte – eieren uit de oven (video)

Oeufs en cocotte – eieren uit de oven (video)

8 januari 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Ik heb een overheerlijk ontbijtrecept voor eieren uit de oven! De oeuf en cocotte breng je lekker op smaak met bijvoorbeeld gebakken spinazie of gerookte zalm! Het is een gezond, eiwitrijk maar bovenal lekker ontbijt die het ook heel goed zal doen tijdens het kerstontbijt!

Ei in cocottes uit de oven

Ja lieve mensen dit is zo’n lekker ei recept om de dag mee te beginnen! Ik maakte namelijk ei in cocottes klaar. Dat zijn kleine ronde pannetjes, maar je kunt natuurlijk ook een andere kleine ronde bakvorm of vuurvast kommetje gebruiken. Daarnaast is het recept voor oeuf en cocotte zo eenvoudig dat ik er zelfs een lekkere recept video bij heb gemaakt. Elk pannetje krijgt namelijk een lepel creme fraiche en een eitje. Maar daarnaast kun je qua vulling lekker variëren en eigenlijk alles toevoegen dat jij lekker vind bij je eieren. Ik ging voor spinazie en gerookte zalm. Maar denk ook aan kerstomaatjes, gekookte erwtjes, gebakken ui, geraspte kaas, blokjes paprika, of zelf blokjes avocado toevoegen. Maak deze gebakken eieren uit de oven dus precies klaar zoals jij het lekker vindt!

Wist je dat eieren super gezond zijn en je oprecht blij maken? Lees hier een artikel over de aanmaak van ‘t gelukshormoon’ terug en dan snap je wel waarom je regelmatig een eitje dient aan te breken!

recept oeuf en cocotte © bettyskitchen.nl
recept oeuf en cocotte © bettyskitchen.nl
recept oeuf en cocotte © bettyskitchen.nl

Nog meer ontbijtrecepten met eieren

Naast dit recept voor oeuf en cocotte maken ben ik groot fan van nog een paar andere ontbijtrecepten met eieren. Ik denk dat gepocheerd ei maken toch een van mijn favoriete weekendbezigheden is! En voor tijdens een lunch is het helemaal genieten met toast met avocado! En wat dacht je van deze ontbijtpizza met eieren? Ben je meer voorstander van uitgebreid brunchen of lunchen? Dan zijn deze kruidige shakshuka en deze Tex Mex Huevos Rancheros ook echte aanraders! Oeh la la laat je ochtenden op deze manier wel heel goed beginnen!


Recept video: Oeuf en cocotte maken

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Oeufs en cocotte maken

recept oeuf en cocotte © bettyskitchen.nl
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

Ik heb een overheerlijk ontbijtrecept voor eieren uit de oven! De oeuf en cocotte breng je lekker op smaak met bijvoorbeeld gebakken spinazie of gerookte zalm!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 min.
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Franse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 50 gr verse spinazie (zie notes)
  • 30 gr creme fraiche
  • peper & zout
  • 1 ei
  • optioneel: 1 el geraspte jonge kaas
  • verse bieslook
  • roomboter

Extra:

  • 1 cocotte of ramequin
  • koekenpan
  • olie om in te bakken

Instructions

  1. verwarm de oven voor op 200 graden (18o hetelucht). 
  2. Plaats de koekenpan op het fornuis en verwarm op medium hoog. Voeg een beetje olijfolie toe en bak de spinazie aan tot deze gaat slinken. Zet daarna het vuur uit en laat iets afkoelen. Mocht je andere groenten zoals uien, paprika etc willen gebruiken adviseer ik je deze ook even kort voor te bakken (zie notes).
  3. Vet vervolgens de cocotte in met roomboter en lepel hier de creme fraiche in – dat is een flinke eetlepel. Bestrooi met zout & peper. 
  4. Leg hier vervolgens de gebakken spinazie bovenop. Breek voorzichtig een eitje in de cocotte. Je kunt er nu eventueel voor kiezen om er nog wat geraspte kaas bovenop te doen
  5. Plaats de oeuf en cocotte op een bakplaat en zet in het midden van de oven. Bak deze in 10-12 minuten gaar. Bestrooi met wat verse bieslook. Serveer direct!

Eet smakelijk!

Notes

In de receptvideo maak ik tevens een variatie met gerookte zalm in plaats van de gebakken spinazie. Varieer er gerust op los qua groenten en of vlees, vis, kip, spek, kaas etc. Stevige groenten en vlees bak je eventjes voor in een koekenpan. Hou per persoon in ieder geval 30 – 50 gr ‘vulling’ per cocotte aan. (met 100 gr gerookte zalm kan ik bijvoorbeeld 3 cocottes vullen)

Keywords: eieren, ontbijt, creme fraiche, spinazie, zalm, low carb

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept oeuf en cocotte © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze oeuf en cocotte gaan maken! Deze gebakken eieren uit de oven zijn geweldig namelijk!

Category: Ontbijt Recepten Tags: bieslook, creme fraiche, Crème fraîche, eieren, Franse keuken, gerookte zalm, Glutenvrij, kookvideo, Low Carb, roomboter, spinazie

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Eendenborst salade met sinaasappel
Volgend bericht: 7x Keto proof snacks »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept pumpkin spice latte koffie met pompoen van starbucks © Bettyskitchen.nl Pumpkin Spice Latte
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

Oreo Bat Balls voor Halloween

recept Werther's Original Caramel Popcorn © Bettyskitchen.nl

Werther’s Original Caramel Popcorn

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee