• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Ei-Wraps met zalm en dille

Ei-Wraps met zalm en dille

4 oktober 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Voor een lekkere, gezonde en proteine rijke lunch met goede vetten kan ik je deze ei-wraps met zalm en dille zeker aanraden. De wraps zijn zelfs glutenvrij en maak je gewoonweg zelf in een koekenpan.

Glutenvrije en low carb ei-wraps met zalm

Voor diegenen die er, net als ik, een 8020 lifestyle op nahouden, zijn deze ei-wraps een heerlijke uitkomst om weer even in balans te komen. Deze glutenvrije en low carb ei-wraps met zalm bevatten geen bloem, maar wel lekker veel proteine en gezonde vetten. Combineer met dille en avocado en je zet in een mum van tijd een heerlijk ontbijt of lunch op het tafel. Check hier ook het recept voor ei-wraps met spinazie en kipfilet.

recept Ei-Wraps met zalm en dille bettys kitchen

nog meer low carb gerechten

Nu passen eieren altijd perfect in een low carb menu en vind je op deze site nog veel meer low carb gerechten. Probeer bijvoorbeeld ook eens een boerenomelet met ham of spek. Ga voor lekker fluffy wolkenbroodjes of maak zelfs avocado met ei uit de oven. Naast deze ei-wraps met zalm en dille kun je hier dus nog veel meer genieten van low carb recepten.

Print

Recept: Ei-wraps met zalm en dille recept

recept Ei-Wraps met zalm en dille bettys kitchen
Print Recipe

Glutenvrije en low carb ei-wraps voor het ontbijt of lunch

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: scandinavische keuken

Ingredients

Scale

Voor de ei-wraps met dille:

  • 3 eieren,
  • 60 gram kwark,
  • 2 theelepels psylium vezels,
  • 1 theelepel lijnzaad,
  • klein handje verse dille,
  • olijfolie.

Topping:

  • 1 kleine avocado,
  • sap van halve citroen,
  • 100 gram gerookte zalm,
  • handje rucola,
  • snufje peper.

Extra:

  • blender of foodprocessor,
  • koekenpan.

Instructions

  1. Lepel de avocado uit en snijd in plakken. Besprenkel deze met het citroensap en zet apart.
  2. Mix in de blender (of foodprocessor) de eieren met de kwark, psylium, lijnzaad en dille. 
  3. Verhit een scheutje olie in de koekenpan en giet hier de helft van het beslag in. Zodra de bovenkant een beetje gestold is, draai je deze om en bak ook de andere kant. Herhaal deze stappen met de 2 ei-wrap. Tip: laat de ei-wrap op een bord glijden en draai deze om boven de pan. recept Ei-Wraps met zalm en dille bettys kitchenrecept Ei-Wraps met zalm en dille bettys kitchen
  4. Beleg de ei-wraps met zalm en de plakken avocado. Verdeel hier wat rucola overheen en top af met wat extra verse dille en een snuf peper. 
  5. Rol eventueel de ei-wraps met zalm op en eet uit het vuistje.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Tip: De psylium vezels zijn een uitstekend bindmiddel, omdat ze heel veel vocht op nemen. Wacht daarom ook niet te lang met het bakken van de ei-wraps met zalm en laat het mengsel vooral niet ‘rusten’. Ik adviseer je daarom ook om een extra glas water bij of na deze maaltijd te drinken. Psyliumvezels hebben namelijk een gunstige werking op je stoelgang.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept Ei-Wraps met zalm en dille bettys kitchen

Category: Lunch recepten, Vis Recepten Tags: dille, eieren, Glutenvrij, keto, kwark, lijnzaad, Low Carb, psylium, Scandinavische keuken, Vis, wraps, zalm

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « All Day Brunch in Rotterdam
Volgend bericht: Glutenvrije Broodjes (video) – uit #FitMom kookboek »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee