Breek de dag, tik een eitje! Voor een supergezond en lekker ontbijtje, maak je namelijk avocado met ei uit de oven. Ziet dit er niet feestelijk uit?
Zelf avocado met ei uit de oven maken
Dit recept voor avocado met ei uit de oven is te gemakkelijk voor woorden, maar ik typ hem toch voor jullie uit. Het is namelijk een welkome afwisseling op het standaard gebakken eitje op de vroege morgen. En het is ook nog eens een gezond, glutenvrij en low carb ontbijt. Dan kun je er nog even wat meer van genieten dus!
Ontbijten met avocado met ei
Avocado met ei uit de oven is niet alleen heel erg lekker, maar zit ook boordevol eiwitten en omega 3 vetten. En als je dan voor een lekker skinny en lowcarb ontbijt of lunchgerecht gaat, dan is dit je ideale recept! Lepel je avocado met ei gewoonweg uit met een lepel. (dat is het makkelijkst) en je zult je ochtend beginnen met een verzadigd gevoel. Ik serveer dit gerecht met was frisse en knapperige little gem, om net even wat meer groente binnen te krijgen.
En als je dol bent op de combinatie van avocado met ei, dan moet je ook eens deze quinoa salade met avocado proberen. Ideaal voor de gezonde lunch! Check hier sowieso nog meer Low Carb ontbijt recepten.
Recept: Avocado met ei uit de oven
Breek de dag, tik een eitje! Voor een supergezond en lekker ontbijtje, maak je namelijk avocado met ei uit de oven. Ziet dit er niet feestelijk uit?Een heerlijk verzadigend ontbijt bestaande uit een avocado met ei uit de oven
- Cook Time: 25 min.
- Total Time: 25 minuten
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Low Carb Recepten
Ingredients
- 2 grote, rijpe avocado’s,
- 4 kleine eieren (small of Medium),
- 2 little gem sla,
- peper & zout,
- 12 theelepel gedroogde bieslook,
- Parmezaanse kaas of Pecorino (=schapenkaas).
Extra:
- oven,
- bakplaat,
- bakpapier,
- rasp,
- eventueel 3 velletjes keukenpapier.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht) en bekleed de bakplaat alvast met een stukje bakpapier.
- Snijd de avocado’s overlangs en verwijder de pit. Hol de avocado’s eventueel een beetje meer uit, met een lepel, totdat een kommetje ontstaat, die ruim genoeg is voor een eitje.
- Leg de avocado’s naast elkaar op de ovenplaat. Vouw het keukenpapier in repen en leg deze tussen de avocado’s. Zet alles strak tegen elkaar, zodat het goed op zijn plek blijft liggen en niet omkiept.
- Breek een klein ei in een kommetje, maar probeer svp de dooier intact te houden. Giet het ei voorzichtig in de holt van de avocado. Breng op smaak met zout & peper & bieslook.
- Schuif de plaat voorzichtig in de oven en bak de avocado’s gedurende 20 minuten (of langer) zodat de eieren kunnnen stollen.
- Verwijder de slaladeren van de stronk en spoel goed af onder de koude kraan. Laat goed uitlekken en maak eventueel aan met een klein beetje olijfolie en balsamico.
- Haal de avocado met ei uit de oven en serveer twee stuks op een bord met een beetje little gem sla.
- Rasp tot slot een beetje Parmezaanse kaas of Pecorino over het gerecht en het uitlepelen kan beginnen.
Tip: avocado met ei uit de oven dient direct opgegeten te worden. Svp niet opnieuw opwarmen in de oven of magnetron.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Jonna@Burgertrutjes
Dit lijkt me super lekker!!
Betina Oostveen
Is het ook 🙂 Dank je wel!
An
Het is niet alleen héél lekker, het ziet er ook leuk uit !!!
Betina Oostveen
Hahaha, ja inderdaad! Dank je wel 🙂