Print

Recept: Boerenomelet maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 3 reviews

Het is weer tijd voor een heerlijk ontbijt gerechtje met eieren: de boerenomelet. Eieren geven je een vullend en verzadigd gevoel en de groenten zijn ook nog eens een aanvulling op die twee ons groente per dag.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 125 gram (gerookte) magere spekreepjes
  • 1 (rode) ui
  • ½ groene paprika
  • 50 gram champignons
  • 4 eieren
  • 100 ml plantaardige melk
  • zout & peper
  • (verse) bieslook
  • 50 gram geraspte kaas
  • plantaardige olie (optioneel)

Instructions

  1. Bak de spekreepjes op middelhoog vuur in een koekenpan knapperig. Doe dit zónder extra olie toe te voegen want er komt al genoeg vet uit de spekreepjes nodig. 
  2. Pel en snipper ondertussen de ui. Was de paprika, verwijder de steel en zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Boen de champignons schoon en snijd in kleine stukjes. Voeg de groenten toe aan de spekjes en bak in een paar minuten zacht.Kluts de eieren met de melk in een kom, en breng op smaak met zout, peper en bieslook en roer de kaas er doorheen. 
  3. Schep de gebakken spekreepjes en groenten uit de koekenpan, rechtstreeks in het eimengsel. Probeer wat van het bakvet over te houden in de pan.
  4. Plaats de koekenpan terug op het middelhoge vuur en voeg optioneel wat olie toe. Schenk nu het complete eimengsel in de pan en rangschik de groenten zodat alles gelijkmatig verdeeld is.
  5. Draai het vuur laag en plaats een deksel bovenop de koekenpan. Na 4-5 minuten is de bodem gaar en vouw je de omelet dubbel. Bij een omelet voor 2 personen moet je hem dus nog even doormidden snijden of hakken met je bakspatel. Daarna laat je de omelet uit de pan op bord(en) glijden.

Een hele goede morgen gewenst!

Groetjes, Betty