• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (Albondigas)

Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (Albondigas)

27 augustus 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Het is alweer de laatste week van de tapasweken dus het werd tijd om een van mijn favoriete tapas met jullie te delen! Onder het mom van save the best for last, bij deze dus het recept voor Albondigas oftewel Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus.

Spaanse gehaktballetjes de favoriet van velen

Het is alweer heel wat jaren geleden, maar ik heb ooit een cateringbedrijf gehad. En het tapas buffet was een van de favoriete bestellingen die afgenomen werden. Een hele maand op de blog vullen met lekkere tapas recepten is voor mij weer herinneringen ophalen aan die goede tijd. En omdat deze Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus de favoriet van velen bleek, werk ik dit recept met een big smile uit! Want nu kunnen jullie mijn albondigas ook eens proeven 🙂

recept albondigas spaanse gehaktballetjes in tomatensaus © bettyskitchen

Nog meer lekkere tapas recepten

Ik hoop dat jullie net zo lekker hebben zitten smullen van alle tapas recepten van de afgelopen maand? Naast het recept voor deze Spaanse gehaktballetjes hebben we natuurlijk nog meer lekkere tapas recepten. Maak er bijvoorbeeld patatas bravas bij of gebakken aubergines met kaas. Deze 3x gevulde dadel recepten zijn ook een aanrader. En wat dacht je van simpelweg gegrilde courgette? Combineer er lekker op los, geef er wat brood met aioli bij en een kommetje met Spaanse olijven en maak er een heerlijke tapas party van!


Print

Recept: Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (albondigas)

recept albondigas spaanse gehaktballetjes in tomatensaus © bettyskitchen
Print Recipe

Albondigas is een van de meest bekende tapas recepten met vlees. Deze Spaanse gehaktballetjes bak je namelijk in een tomatensaus en is heerlijk gekruid maar ook zacht van smaak. Serveer bijvoorbeeld bij patatas bravas!

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale

Voor de Spaanse gehaktballetjes:

  • 300 gram mager rundergehakt,
  • 200 gram varkensworstjes,
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie,
  • 1 kleine ui, gesnipperd,
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst,
  • 1 theelepels HOT ‘smoked’ paprikapoeder,
  • 1 ei,
  • 2 eetlepels paneermeel,
  • peper & zout,
  • olijfolie.

Voor de tomatensaus:

  • 1 ui, gesnipperd,
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst,
  • 1 rode of groene paprika, in blokjes,
  • 1 spaanse peper, in kleine stukjes gesneden,
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • halve theelepel gemalen komijn,
  • 400 gram fijne tomaten (bijv. polpa of passata)
  • 150 ml rode wijn (of gebruik runderbouillon).

Instructions

  1. Maak als eerste de gehaktballetjes: Snijd de varkensworstjes in de lengte doormidden en trek het velletje er af. Meng het vlees in een ruime kom met het gehakt,  de peterselie, uien, knoflook, HOT smoked paprikapoeder, het ei en het paneermeel. Breng op smaak met zout & peper en kneed goed door. Vorm hier vervolgens 20-25 gehaktballetjes, ter grootte van een bitterbal van.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een  brede hapjespan en bak hierin de Spaanse gehaktballen rondom aan, op middelhoog vuur. Zorg dat alle kanten goed dichtgeschroeid zijn. Schep de gehaktballen  vervolgens uit de pan en zet apart.
  3. In het achtergebleven bakvet bak je nu de uien, knoflook en paprikastukjes gedurende 4-5 minuten aan. Voeg de oregano en komijn toe en bak gedurende 1 minuut mee. Schenk de fijne tomaten erbij , samen met de wijn en breng aan de kook. 
  4. Stop de gehaktballen in de saus en roer even een paar keer goed om. Verlaag daarna het vuur naar middelmatig en laat de Albondigas in circa 20 minuten zachtjes gaar stoven. Blijf regelmatig roeren want de saus dikt zeer in. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes Betty

 

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept albondigas spaanse gehaktballetjes in tomatensaus © bettyskitchen

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Category: Vlees Recepten Tags: gehakt, gehaktbal, Paprika, paprikapoeder, peterselie, rundvlees, Spaanse keuken, tapas, tomaten, varkensvlees, vlees, worstjes

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Patatas Bravas
Volgend bericht: BBQ Beef Brisket Tex Mex »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee