• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Vegetarische Fajita’s met Halloumi Tex Mex style

Vegetarische Fajita’s met Halloumi Tex Mex style

14 maart 2019 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Bij de Tex Mex keuken denk je al snel aan taco’s met gehakt of burrito’s met kip. Vandaag heb ik, tijdens de Week Zonder Vlees, echter overheerlijk vegetarische fajita’s met halloumi kaas in petto voor jullie. En die moet je zeker ook eens uitproberen!

Ik was 15 jaar oud toen ik voor het eerst kennis maakte met burrito’s en (soft)taco’s, tijdens een rondreis door Amerika. Hier had de Tex Mex keuken inmiddels zijn weg gevonden naar de harten van velen, want Mexicaanse immigranten hadden door de jaren heen hun culinaire specialiteiten meegenomen naar het land. Daar ontstond een compleet nieuwe keuken met o.a. burrito’s, taco’s, nacho’s en diverse streetfood wraps, waar ik bijvoorbeeld deze vegetarische fajita’s met halloumi van maakte!

recept vegetarische fajitas met halloumi kaas © bettyskitchen.nl
recept vegetarische fajitas met halloumi kaas © bettyskitchen.nl

Het is juist die Tex Mex keuken waar wij Nederlanders zo dol op zijn en gelukkig vind je dan ook genoeg producten in de supermarkten om aan de slag te gaan met overheerlijk comfort food. Zoals het merk Santa Maria: speciaal voor de Tex Mex keuken vind je van dit merk genoeg kruidenmengsels en aanvullende producten in het assortiment om een waar Tex Mex feestmaal op tafel te zetten.

Wist je dat?.

De naam fajita komt van het Spaanse woord faja, dat band, riem of strook betekent. Het is een referentie naar de vorm van de ‘skirt’ steak, een lang en dun stuk vlees van rund. Dit is het vlees dat traditioneel in de fajita’s wordt gegeten.

In de Tex Mex keuken hoeft het dan ook niet traditioneel Mexicaans te zijn en de keuken nodigt juist uit om lekker te variëren en experimenteren! En waar de fajita wraps veelal gevuld worden met kip en vlees, wil ik juist tijdens de Nationale Week Zonder Vlees jullie laten zien dat deze vegetarische fajita’s met halloumi kaas een heerlijk alternatief zijn. Halloumi is namelijk een stevige geitenkaas die zich heel goed leent voor grillen of bakken. Het behoudt namelijk zijn structuur en bite, en is daardoor een mooie vervanging van een stukje gebakken of gegrilde kip bijvoorbeeld.

recept vegetarische fajitas met halloumi kaas © bettyskitchen.nl
recept vegetarische fajitas met halloumi kaas © bettyskitchen.nl

Leuk om te weten: thuis maak ik wel eens vaker fajita’s met kip. En toen dochterlief deze vegetarische fajita’s met halloumi kaas proefde, trok ze meteen een stukje kaas uit de wrap en vroeg of het wel kaas was. Dat gezicht van haar sprak boekdelen. Ik heb echt drie keer moeten uitleggen dat het kaas was en geen kip. Missie geslaagd dus.


Print

Recept: Vegetarische Fajita’s met Halloumi

recept vegetarische fajitas met halloumi kaas © bettyskitchen.nl

Serveer eens fajita’s tijdens je Tex Mex Party! Deze wraps worden gevuld met gebakken halloumi kaas voor een stevige bite en op smaak gebracht met fajita kruiden van Santa Maria.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 25 min
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4–6 personen 1x
  • Category: Vegetarische hoofdgerechten
  • Cuisine: Tex Mex

Ingredients

Scale
  • 400 gram halloumi kaas,
  • trio van paprika’s,
  • 2 rode uien,
  • 1 zakje Santa Maria Fajita seasoning mix,
  • olijfolie,
  • verse koriander.

Voor erbij:

  • 6 Santa Maria Tortilla Original Large,
  • 100 gram ijsbergsla of botersla,
  • 1 pot Santa Maria Chunky Wrap Salsa Medium,
  • 1 zakje Santa Maria dip voor Guacamole,
  • 2 avocado’s,
  • 1 potje Santa Maria Jalapeños (rood of groen),
  • zure room.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de halloumi kaas in de breedte in plakken van maximaal 1 cm dikte. Wrijf de plakken kaas zachtjes in met de helft van de Santa Maria Fajita seasoning mix en verdeel trapsgewijs over het midden van de bakplaat. 
  3. Was de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Pel de ui en snijd in halve ringen. Doe deze in een kom, voeg 2 eetlepels olie en de overige helft van de Santa Maria Fajita seasoning mix toe en hussel goed door. Verspreid over een bakplaat en rangschik rondom de halloumi kaas. Bak de fajita vulling af in de oven gedurende 20 minuten.
  4. Ondertussen maak je vast een tafelsetting zodat iedereen straks zelf zijn/haar fajita kan beleggen. Leg de (verwarmde) Santa Maria Tortilla’s op een groot bord. Vul een kom met de sla. Geef er de Santa Maria Chunky Wrap Salsa medium bij. Maak een kommetje guacamole met 2 avocado’s + zakje Santa Maria dip voor guacamole. Vergeet ook niet de Santa Maria Jalapeños voor de pit en een kommetje zure room om juist af te blussen.
  5. Vul de wraps door een strook in het midden te leggen met bijvoorbeeld: blaadje sla, paprika, halloumi, afgetopt met wat hoopjes salsa, guacamole, jalapeño en/of zure room, maar laat hierbij een zijde een beetje vrij. Vouw vervolgens de vegetarische fajita’s met halloumi kaas als volgt:recept vegetarische fajitas met halloumi kaas © bettyskitchen.nl

Notes

Kidproof tip: Fajitakruiden zijn lekker warm en pittig. Halveer gerust de hoeveelheid kruiden bij (kleine) kinderen. 

Keywords: TexMex, fajita, wraps, vegetarisch, halloumi, paprika

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

  • recept vegetarische fajitas met halloumi kaas © bettyskitchen.nl
  • recept vegetarische fajitas met halloumi kaas © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegetarische fajitas met halloumi maken!

Dit artikel betreft een samenwerking met Santa Maria. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: avocado, guacamole, halloumi, jalapeno, Kaas, koriander, Nationale Week Zonder Vlees, Paprika, peulvruchten, samenwerkingen, Santa Maria, sla, Tex Mex keuken, Tex-Mex, tomaten, uien, vegetarisch, wraps

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Vegan Rendang met Jackfruit
Volgend bericht: Ovenpannenkoek met citroen (video) »

Lees Interacties

Trackbacks

  1. Fajita's met halloumi, avocado, paprika en citroen 'The Lemon Kitchen schreef:
    27 mei 2019 om 7:04 am

    […] keuken ben ik de laatste tijd steeds meer aan het ontdekken. Mijn goede foodie vriendin Betty van Betty’s Kitchen heeft een mooie samenwerking met Santa Maria, en dat is best inspirerend! Zo heb ik laatst bij haar […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Van 8 t/m 14 Maart 2021 is de Nationale week zonder vlees en dat vieren we met heel veel vegetarische recepten inspiratie!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨ ZELF NOTENPASTA MAKEN ✨ Heb je wel eens zel ✨ ZELF NOTENPASTA MAKEN ✨

Heb je wel eens zelf pindakaas, amandelboter of cashewpasta gemaakt? Zelf notenpasta maken is heel eenvoudig en is een verrukkelijk 100% pure smeerbaar broodbeleg, of als topping op bijv. havermoutpap, kommetje yoghurt, ontbijttaartjes en meer.

Onlangs plaatste ik al een IGTV hierover en maakte ik maar liefst 5 verschillende soorten notenpasta! Waaronder een amandelpasta met Oreo cookies, pasta van macadamianoten en witte chocolade, maar ook pindakaas met dadels! Stuk voor stuk verrukkelijke combinaties en ze zijn op voor je het weet! Maar goed, dan draai ik weer zo een nieuwe batch in elkaar! 

Heb jij wel eens zelf notenpasta gemaakt?
==> https://bettyskitchen.nl/5x-notenpasta-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#notenpasta #pindakaas #pindabaas #amandel #amandelpasta #macadamia #pinda #oreo #oreocookies #vegan #plantbased #homemade #dadels #wittechocolade #chocolate #nuts #nutbutter
✨5 JAAR GETROUWD ✨ 3 maart is een belangrijke ✨5 JAAR GETROUWD ✨

3 maart is een belangrijke datum voor ons. Niet alleen zijn wij op 3-3-2016 in het huwelijksbootje gestapt, maar het is ook exact 13 jaar geleden dat Dylan en ik een stelletje werden. 

Inmiddels zijn we een paar huizen en carrières verder, hebben we twee prachtige kinderen in deze wereld welkom mogen heten en zijn we nog steeds verliefd op elkaar. Dank je wel @dylan_drost want met jou is het leven echt een stuk leuker 😘

#5yearanniversary #husbandwife #married #marriedcouple #wood #bride #groom #bettyendylan #utrecht
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ Hebben ✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ 

Hebben jullie @foodiesmagazine al gespot? Ik vond er een recept voor de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’. Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta. Tip: @valledelsolenl heeft deze Adzuki bonen in hun assortiment zitten!

Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Op mijn website vind je nu het volledig uitgeschreven recept terug van deze Daifuku mochi met chocolade.Ik daag je bij deze uit om zelf aan de slag te gaan met de Daifuku Mochi van Foodies en zie graag jouw eigen variatie hierop terug! Heb jij wel eens daifuku gemaakt of gegeten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
_____________________________
#daifuku #mochi #adzuki #valledelsole #peulvruchten #japan #japanesefood #foodiesmagazine #chocolade  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨ mijn zoon is afge ✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨

mijn zoon is afgelopen maand1 jaar oud geworden! Dat hebben wij gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart die de kleine man helemaal zelf mocht kapot slaan! 

Het is een traditie die over is komen waaien uit de VS maar wel een hele leuke om te doen voor de eerste verjaardag van je kindje. Vandaag staat er dus een artikel online Waarbij ik jullie wat meer vertellen ga over een Cake Smash taart en fotoshoot maken!

 Lijkt jou het leuk om zon shoot te organiseren voor je baby’s eerste verjaardag? 

==> https://bettyskitchen.nl/smash-cake-taart-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#1yearold #hapybirthday #smashcake #smashcakesession #taart #cake #smashcakephotoshoot #biscuitbeslag  #botercreme #buttercream #heelhollandbakt #smashcakephotography #dinosaurus #dinosaur #dinos #dinocake #dinosauruscake #babyboy
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in