• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Bananabread met rode bessen

Bananabread met rode bessen

24 januari 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

In deze winterse maand kun je beter wat gezonde tussendoortjes in je tas stoppen. Deze bananabread met rode bessen is heel lekker, maar je krijgt er ook energie van. Dat houd je verbrandingsmotor wel bezig en je lichaam goed op temperatuur.

Glutenvrij & suikervrij bananabread

Deze bananabread met rode bessen past goed bij het winterse seizoen. De specerijen geven het die typische winterse smaken en de kleine zure bommetjes met gedroogde rode bessen, zitten boordevol vitamientjes. Ik experimenteer wel vaker met bananen brood recepten. En deze variant met gojibessen, cranberries en incabessen zit boordevol superfoods. Een echt gezond en power tussendoortje. Als je tevens glutenvrije havermout koopt, dan is dit recept ook nog eens volledig glutenvrij. En doordat de bananabread met rode bessen, banaan en dadels gezoet wordt, is hij ook nog eens suikervrij! Lekker van genieten dus!

Bananabread met rode bessen

Nog meer recepten met banaan

Kun jij geen genoegen krijgen van bananabread? Wij hebben uiteraard nog veel meer lekkere recepten met banaan en gezonde tussendoortjes op de site staan. Wat dacht je van deze gezonde bananen-bonbons? Daar blijf je zeker van smikkelen! Maar dit havermout ontbijttaartje met banaan is ook een aanrader om de dag mee te beginnen. Voor bij de koffie of ontbijt zijn deze chocolate chip muffins met banaan ook een aanrader! En ben jij al bekend met onze befaamde Banoffee PIE ?? Inspiratie genoeg zou ik zeggen dus ga lekker genieten!


Print

Recept: Bananabread met rode bessen

Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze feestelijke bananabread met rode bessen bevat een lekkere specerijen mix waardoor hij perfect in het winterseizoen past. Met gedroogde rode bessen zoals cranberry, inca bessen en goji bessen voeg je ook nog wat superfoods toe aan het beslag en houd je je vitamine C op peil in de winter.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 55 minutes
  • Yield: 1 cake 1x
  • Category: Chocolade, Koekjes & Tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 rijpe bananen,
  • 60 gram dadels (zonder pit),
  • 3 eieren,
  • snufje zout,
  • 1 theelepel gemalen kaneel,
  • 1/4 theelepel gemalen kardemom,
  • 1/8 theelepel gemalen kruidnagel,
  • 70 gram havermoutmeel,
  • 70 gram amandelmeel,
  • 30 gram boekweitmeel,
  • 2 theelepels bakpoeder,
  • 6 eetlepels gedroogde rode bessen: bijvoorbeeld Gojibessen, Incabesssen, Cranberry’s.

Extra:

  • keukenmachine,
  • oven,
  • cakeblik 22–23 cm,
  • bakpapier,
  • zilverfolie.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht. Bekleed de binnenzijde van de cakevorm met bakpapier en zet apart.
  2. Pureer de bananen en de dadels glad in een keukenmachine. Voeg de eieren met het zout, kaneel, kardemom en kruidnagel toe en laat een minuut draaien totdat alles vermengd is en de eieren een beetje luchtig zijn.
  3. Meng in een kom het havermoutmeel, amandelmeel, boekweitmeel en bakpoeder door elkaar.
  4. Spatel het meel door het bananenmengsel. Voeg tot slot de gedroogede bessen toe en roer goed om. Giet het mengsel in het cakeblik en strijk de bovenkant glad.
  5. Plaats de bananabread in de voorverwarmde oven en bak af in ongeveer 40-45 minuten. Steek voor de zekerheid een satéprikker in de bananabread om te kijken of deze gaar is. Laat hierna de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, en laat daarna volledig afkoelen op een rooster.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

bananabread_met_rode_bessen_2-002

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je de bananabread met rode bessen wilt gaan maken!

Category: Cake recepten Tags: amandelmeel, bananabread, bananen, boekweit, cranberry, dadels, eieren, Glutenvrij, gojibessen, havermout, Inca bessen, kaneel, kardemom, kruidnagel, rode bessen, suikervrij, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Kikkererwtenpasta met paprika-courgettepesto
Volgend bericht: 10x Gepersonaliseerde cadeaus voor Valentijnsdag »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee