• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Gezonde bananen bonbons

Gezonde bananen bonbons

10 februari 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Wat ben ik blij dat ik deze heerlijke en gezonde lekkernij heb ontdekt! Laatst zag ik een soort bananen bonbons voorbijkomen, maar deze waren gedoopt in gesmolten chocola. Superlekker natuurlijk, maar helaas iets minder gezond. Daarom ging ik aan de slag met het maken van gezonde bananen bonbons.

Gezonde bonbons maken voor Valentijn

En laat dit nou net een heerlijk hapje zijn om je geliefde mee te verrassen tijdens aankomende Valentijnsdag! Of gewoon omdat je geen genoegen kunt krijgen van gezonde snacks met banaan! Banaan met pindakaas vind ik sowieso een gouden combi en daarmee heb ik 2 heerlijke varianten gecreëerd! Een tropische variant van de bananen bonbons met gedroogde vruchten en kokos en een super gezonde variant met noten en zaden. Je kunt ook je eigen twist aan de bonbons geven, in de lijst met ingrediënten geef ik je alvast een aantal alternatieven. Varieer naar eigen wens of met wat je toch al in de kast hebt liggen. Ook lekker: pittige chocoladebonbons met rode peper!

Gezonde bananen bonbons

Nog meer gezonde tussendoortjes

Maak deze bananen bonbons voor je Valentijn, kids, maar ook voor visite hoor. Dat is weer eens wat anders dan een koekje bij de koffie. Of neem ze lekker zelf als gezond tussendoortje! Na het bereiden hebben ze wel een nachtje in de koelkast nodig dus hou hier rekening mee. Ben jij net als ik gek op gezonde tussendoortjes zodat je je niet schuldig hoeft te voelen als je er een extra neemt? Bekijk dan eens dit recept van gezonde mango kokos balletjes, deze kruidige bananenbrood met kokos of deze suikervrije energiereep met quinoa en chocola(mjam!).


Print

Recept: Gezonde bananen bonbons

Gezonde bananenbonbons
Print Recipe

Wat ben ik blij dat ik deze heerlijke en gezonde lekkernij heb ontdekt! Laatst zag ik een soort bananen bonbons voorbijkomen, maar deze waren gedoopt in gesmolten chocola. Superlekker natuurlijk, maar helaas iets minder gezond. Daarom ging ik aan de slag met het maken van gezonde bananen bonbons.

  • Author: Nanda Appelman
  • Yield: 18 bonbons 1x
  • Category: Chocolade, Koekjes & Tussendoortjes
  • Cuisine: Internationale Keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten basis:

  • 3 bananen
  • 4 el. pindakaas
  • 1 el. kokosolie

Ingrediënten tropische variant:

  • 2 el. geschaafde kokos (alternatief: kokossnippers)
  • Een handje amandelschaafsel (alternatief: pistachenoten, pinda’s, cashewnoten)
  • 5 gedroogde pruimen (alternatief: abrikozen, mango, vijgen)

Ingrediënten super gezonde variant met noten en zaden:

  • 1 el. chiazaad
  • 1 el. lijnzaad (alternatief: hennepzaad)
  • Klein handje pistachenoten
  • Klein handje pecannoten (alternatief: walnoten, cashewnoten).

Instructions

  1. De basis van beide varianten is hetzelfde. Snij de bananen in brede plakken. Per banaan gaan er zo’n 6 stukken uit.
  2. Meng de pindakaas en kokosolie in een kom en verwarm het mengsel heel kort in de oven of magnetron. Zodra de kokosolie is gesmolten roer je deze goed door de pindakaas zodat het mengsel smeerbaar wordt.
  3. Snij de pruimen in hele kleine stukjes en zet ze apart.
  4. Zet 2 borden klaar. Op de een meng je de geschaafde kokos met het amandelschaafsel en op de ander meng je de chiazaad met de lijnzaad.
  5. Prik een stuk banaan op een vork en roer deze door het pindakaas-mengsel. Zorg dat alle kanten bedekt zijn en laat goed uitdruipen. Voor de tropisch variant haal je hem vervolgens door de kokos met amandel en voor de noten en zaden variant haal je hem door de zaden. Zorg ook hier dat alle kanten bedekt zijn. Zet de bonbon op een bord of in een bakje. Herhaal dit met alle stukken banaan.
  6. Verdeel vervolgens de pruimen over de bonbons van de tropisch variant en de pistache- en pecannoten over de bonbons van de noten en zaden variant.
  7. Dek de bonbons goed af en plaats ze voor in ieder geval een nacht in de koelkast. Je kunt de bananen bonbons makkelijk nog een paar dagen bewaren in de koelkast, vooral als je niet al te rijpe bananen gebruikt.

 

Geniet ervan!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Gezonde bananenbonbons

Category: Bakrecepten Tags: amandelschaafsel, bananen, chiazaad, gedroogd fruit, kidsproof, kokos, kokosolie, lijnzaad, Nanda Appelman, Nederlandse keuken, pecannoten, pindakaas, pistachenoten, pruimen, tussendoortjes, Valentijnsdag

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Vind en boek culinaire belevenissen op FoodX.nl!
Volgend bericht: Mini cheesecakes met frambozen hartjes »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in