Print

Recept: Bananabread met rode bessen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze feestelijke bananabread met rode bessen bevat een lekkere specerijen mix waardoor hij perfect in het winterseizoen past. Met gedroogde rode bessen zoals cranberry, inca bessen en goji bessen voeg je ook nog wat superfoods toe aan het beslag en houd je je vitamine C op peil in de winter.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 55 minutes
  • Yield: 1 cake 1x
  • Category: Chocolade, Koekjes & Tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 rijpe bananen,
  • 60 gram dadels (zonder pit),
  • 3 eieren,
  • snufje zout,
  • 1 theelepel gemalen kaneel,
  • 1/4 theelepel gemalen kardemom,
  • 1/8 theelepel gemalen kruidnagel,
  • 70 gram havermoutmeel,
  • 70 gram amandelmeel,
  • 30 gram boekweitmeel,
  • 2 theelepels bakpoeder,
  • 6 eetlepels gedroogde rode bessen: bijvoorbeeld Gojibessen, Incabesssen, Cranberry’s.

Extra:

  • keukenmachine,
  • oven,
  • cakeblik 2223 cm,
  • bakpapier,
  • zilverfolie.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht. Bekleed de binnenzijde van de cakevorm met bakpapier en zet apart.
  2. Pureer de bananen en de dadels glad in een keukenmachine. Voeg de eieren met het zout, kaneel, kardemom en kruidnagel toe en laat een minuut draaien totdat alles vermengd is en de eieren een beetje luchtig zijn.
  3. Meng in een kom het havermoutmeel, amandelmeel, boekweitmeel en bakpoeder door elkaar.
  4. Spatel het meel door het bananenmengsel. Voeg tot slot de gedroogede bessen toe en roer goed om. Giet het mengsel in het cakeblik en strijk de bovenkant glad.
  5. Plaats de bananabread in de voorverwarmde oven en bak af in ongeveer 40-45 minuten. Steek voor de zekerheid een satéprikker in de bananabread om te kijken of deze gaar is. Laat hierna de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, en laat daarna volledig afkoelen op een rooster.