• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / Affogato (espresso met ijs)

Affogato (espresso met ijs)

16 augustus 2016 Door Betina Oostveen Reageer

Vandaag heb ik een lekker typisch Italiaans dessert voor jullie! De Italianen staan natuurlijk bekend om hun espresso maar ook ijs. Dus maak heel eenvoudig een affogato!

Wat is een affogato?

In Italie weten ze wel hoe ze het beste uit twee werelden met elkaar moeten combineren! Weet je niet of je het diner moet afsluiten met een koffie of een ijsje toe? Neem het dan gewoon allebei en vraag om een affogato! Hierbij wordt een bolletje vanille ijs simpelweg overgoten met een warme espresso! Al dan niet met een scheutje likeur erbij en soms nog een ‘crunch’ van noten of koekjes maak dit een espresso toetje om van te smullen! Heb jij wel eens affogato geproefd?

  • recept voor affogato espresso met vanille ijs © bettyskitchen
  • recept voor affogato espresso met ijs © betttskitchen.nl

Nog meer lekkere koffie recepten

Hoewel ik een affogato op zijn tijd echt heerlijk vind, zijn er natuurlijk nog veel meer lekkere recepten met koffie of espresso te bedenken! Check bijvoorbeeld ook eens dit recept voor een klassieke tiramisu! Toch wel het bekendste toetje uit de Italiaanse keuken! Maar deze cappuccino pavlova is ook een echte aanrader! In Griekenland wordt ijskoffie tot the next level verheven door er een bolletje vanille ijs aan toe te voegen! En deze espresso bowl met bananenijs is een overheerlijk zomers ontbijt om mee wakker te worden! Liever een warm ontbijt? Maak dan deze havermout-cappuccino, dat is pure liefde voor mij!


Print

Recept: Affogato (espresso met ijs)

Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: IJS
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 4 bolletjes vanille ijs
  • 200 ml sterke espresso
  • optioneel: likeur, zoals Tia Maria

Topping:

  • 2–3 eetlepels gehakte walnoten of pecannoten
  • 1 eetlepel suiker of honing
  • bakpapier

Instructions

  1. Maak als eerste de topping: verwarm een (kleine) koekenpan op medium vuur en rooster hierin de noten gedurende 2 minuten.
  2. Voeg de suiker (of honing) toe en laat smelten. Roer nogmaals goed om schep uit de pan op een stukje bakpapier.
  3. Schep een bolletje vanille ijs in 4 kommetjes of lage glazen.
  4. Schenk een scheutje likeur op het ijs en verdeel de koffie over de kommetjes
  5. Top af met de gekarameliseerde noten en serveer direct!

Eet smakelijk!

Notes

Affogato variatie recepten:

  • Vervang de Tia Maria likeur door Amaretto. En vervang de krokante noten topping door 4 verkruimelde Amaretti koekjes (bitterkoekjes) en 1 eetlepel geroosterd amandelschaafsel.
  • Vervang de Tia Maria likeur door Grappa of Frangelico. En serveer met 1-2 cantuccini koekjes per glas in plaats van de noten.
  • Vervang de vanille ijs door een bolletje chocolade ijs. Vervang de Tia Maria door kersen likeur en  decoreer met een toef slagroom en verkruimelde chocolade cantuccini koekjes.

 

Keywords: Ijs, koffie, noten, likeur, Italie, dessert, espresso

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept voor affogato

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een affogato als dessert wilt maken!

Category: Drankjes recepten, Nagerechten Tags: dessert, ijs, Italiaanse keuken, koffie, pecannoten, vanille, walnoten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Smoothie Bowl met mango en kokos
Volgend bericht: Markthal in Rotterdam – Vlog »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase butter chicken kip in tomaten-roomsaus © bettyskitchen.nl

Butter Chicken (Murgh Makhani)

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in