• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Smoothie Recepten / Espresso Bowl

Espresso Bowl

4 augustus 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Weet je wat als een echt feestje klinkt? De dag beginnen met ijs! Mooie he?! Deze espresso bowl is een fijn huwelijk tussen bananen ijs met mokka smaak! Dit wordt je favoriete ontbijt van deze zomer!

Een espresso bowl is het ultieme wakker worden

Voor diegenen die niet zonder een kopje koffie kunnen, hebben ik een heerlijk, verkoelend ontbijtje bedacht! Deze espresso bowl is het ultieme wakker worden in de zomer. Deze dikke smoothie is eigenlijk een ‘soft serve’ ijsje en ideaal om je dag mee te beginnen.. of als tussendoortje.. of als toetje…

recept espresso bowl smoothie nicecream banaan noten

Espresso bowl smoothie

Diegene die ooit bedacht heeft om ijs te draaien van bevroren plakken banaan, is echt briljant! Wij zijn in Huize Betty dol op smoothie bowls (ook wel NiceCream genoemd). En deze softijs van bevroren fruit is altijd een gezond en lekker idee! Plakjes banaan kun je namelijk heel eenvoudig in een zakje invriezen en zo kun je ten alle tijde deze Espresso Bowl maken. Waar de een de voorkeur geeft aan een (afgekoelde) shot espresso uit het koffieapparaat, geeft de ander weer de voorkeur aan oplos espresso koffie poeder. Ik dus ook, want dan smaakt je espresso bowl gewoon een stuk minder bitter. Kijk maar wat je zelf lekkerder vindt. Check hier sowieso nog meer lekkere IJS recepten van onze site!


Print

Recept: Espresso Bowl

recept espresso bowl smoothie nicecream banaan noten
Print Recipe

Weet je wat als een echt feestje klinkt? De dag beginnen met ijs! Mooie he?! Deze espresso bowl is een fijn huwelijk tussen bananen ijs met mokka smaak! Dit wordt je favoriete ontbijt van deze zomer!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 5 minutes
  • Total Time: 5 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 2 bevroren bananen (in plakjes),
  • 50 ml (plantaardige) melk,
  • 1 eetlepel amandelboter (of cashewboter),
  • 1–2 theelepels espresso oploskoffie poeder,
  • klein handje noten,
  • 1–2 eetlepels honing of maple syrup,
  • cacaopoeder.

Extra:

  • keukenmachine (foodprocessor) of blender,
  • koekenpan.

Instructions

  1. Stop de bananen, (plantaardige) melk, amandelboter en espresso poeder in de keukenmachine en maal glad tot een dik, romig ijs. Bij gebruik van een blender, kun je best eerst een aantal keren ‘pulse’ indrukken om alvast door de bevroren bananen heen te komen. 
  2. Verhit ondertussen de koekenpan op middelmatig vuur en bak hierin de noten een minuut rondom aan. Haal van het vuur en schenk hier de honing overheen. Roer goed om.
  3. Schep het espresso ijs in 2 kommen en verdeel hier de warme noten overheen. Eventueel kun je nog een klein beetje honing en cacaopoeder over de hele Espresso Bowl heen serveren. Uiteraard direct opeten!

TIP: Deze Espresso Bowl is ook heerlijk om te serveren met crunchy granola als topping!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept espresso bowl smoothie nicecream banaan noten

Category: Glutenvrije Recepten, Smoothie Recepten Tags: amandelen, bananen, Glutenvrij, honing, ijs, ijskoffie, koffie, maple siroop, noten, smoothie bowl

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Zelf Mango Chutney en Tomaten Chutney maken
Volgend bericht: Alcoholvrije tips tijdens je zwangerschap »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in