• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Havermout cappuccino

Havermout cappuccino

12 november 2016 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Wat een koude en barre herfstweek hebben we achter de rug. Dus het werd hoog tijd voor een hartverwarmend ontbijtje! Deze havermout cappuccino is er dan ook speciaal voor gemaakt om ons de herfst door te helpen. Het is een combinatie van mijn twee favoriete ontbijtbenodigdheden: een lekkere warme kom havermoutpap en een fluweelzachte sojamelk cappuccino.

Combineer cappuccino met havermout ontbijt

Sowieso heb ik in deze koude tijd van het jaar moeite om ‘koude’ ontbijtjes te eten, zoals kwark of yoghurt met fruit. De warme havermoutpap staat weer bijna dagelijks op het menu en zo heb je alvast een warme start aan het begin van de ochtend. Overigens is dit ook DE uitgelezen periode om overdag eens een lekkere verwarmende en kruidige Pumpkin Spice Latte te maken, met geroosterde pompoen. Een eventuele winterdepressie smelt dan ook als sneeuw voor de zon! Maar voor de liefhebbers combineer ik hier ook eens een cappuccino met havermout tot een waar verwen ontbijt!

havermout cappuccino ontbijt © bettyskitchen.nl

Havermout cappuccino, koffie, koekjes en meer

Met onderstaand recept kun je dus lekker aan de slag gaan met het maken van de havermout cappuccino, maar ik heb nog meer koffie en koffie koekjes recepten voor je op de site staan hoor! Maar Als je tevens op zoek bent naar nog een lekker koffie recept dan kan ik je deze ‘Heavenly Hazel’ koffie met hazelnoot en melk ook aanraden! Volromig en met een fijne ‘crunch’ on top. Of ga je liever voor de wereldberoemde Pumpkin Spice latte van Starbucks? Zoek je misschien nog een recept voor lekkere koeken met koffie? Dan moet je zeker eens deze brosse hazelnoot koeken met chocolade en koffie gaan maken! Ook lekker zijn deze macadamia koeken met witte chocolade!


Print

Recept: Havermout Cappuccino

Print Recipe

★★★★★

5 from 1 reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 ml plantaardige melk (zoals amandelmelk, sojamelk, rijstemelk) etc.
  • 40 gram havermout,
  • snufje kaneel,
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker, of honing,
  • 100 ml sojamelk (deze ‘schuimt’ het beste)
  • 2 kopjes espresso.

Extra:

  • klein kookpannetje,
  • 2 latte macchiato glazen,
  • koffiemachine, liefst eentje met melkopschuimfunctie,
  • (anders heb je ook een melkopschuimer benodigd.)

 

Instructions

 

  1. Breng in het kleine pannetjes de plantaardige melk+ havermout aan de kook. Voeg een snufje kaneel toe en laat zachtjes 5-10 minuten doorkoken, totdat deze gaar is. Wel regelmatig blijven doorroeren om aanbranden te voorkomen.
  2. Voeg tegen het einde van de bereidingstijd de kokosbloesemsuiker of honing toe en roer al smeltend hierdoor heen. Zet daarna meteen het vuur uit, en verdeel het havermout mengsel over de twee latte macchiato glazen.
  3. Vervolgens schuim je de melk op. Mijn koffie apparaat doet dit rechtstreeks in de glazen. En anders kun je ook de sojamelk verwarmen in een pannetje of magnetron en vervolgens opschuimen met een opschuimer. Verdeel het schuim ook over de glazen.
  4. Tot slot schenk je de espresso ook over het melkschuim en deze zal wat meer naar beneden zakken, wat een mooi laagjes effect geeft aan de havermout cappuccino. Serveer uiteraard direct en met een lange lepel, zodat je tussendoor de havermout ook uit het glas kunt lepelen.

Eet/drink smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept havermout cappuccino ontbijt © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze havermout cappuccino voor het ontbijt wilt gaan maken.

Category: Glutenvrije Recepten, Ontbijt Recepten Tags: amandelmelk, Glutenvrij, havermout, havermoutpap, kaneel, koffie, lactosevrij, sojamelk, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Witlofsalade met verse vijgen en geitenkaas
Volgend bericht: 10x Foodie kerstcadeau voor haar »

Lees Interacties

Reacties

  1. Michèle

    7 mei 2021 om 10:08 am

    Omg net gemaakt en wat een uitkomst! Valt wel zwaar op de maag maar het is erg lekker!

    ★★★★★

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in