• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Chocolade cantuccini met pistachenoten

Chocolade cantuccini met pistachenoten

14 maart 2016 Door Betina Oostveen Reageer

Door Judith Pagrach – Op een van de eerste events waar ik heen ging als foodblogger, ruim 2 jaar gleden, kwam ik Betty tegen. Sinds die tijd komen we elkaar regelmatig tegen en dat ik altijd reuze gezellig. Toen Betty me vroeg om mijn recept voor chocolade cantuccini met pistachenoten met jullie te delen, deed ik dat met alle liefde.

Chocolade cantuccini met pistachenoten

Deze chocolade cantuccini zijn namelijk zo ontzettend lekker en zo ontzettend makkelijk. Wat ook fijn is, is dat je lekker veel kunt maken zodat je eventjes vooruit kunt of zodat je kunt trakteren. Mijn collega’s waren er in ieder geval erg blij mee ;-)!

 

De kenmerkende smaak van deze chocolade cantuccini komt van o.a. anijs. Die heb ik behouden in het recept waardoor je een bijzondere combinatie krijgt van anijs en chocolade. Wil je de chocolade cantuccini nóg lekkerder maken? Dip ze dan, nadat ze zijn afgekoeld, in gesmolten witte chocolade en haal ze door de gehakte pistachenoten. Succes verzekerd!

 Lees meer over Judith en haar recepten op de blog:  MyFoodBlog.nl.

Recept voor chocolade cantuccini koekjes met pistachenoten:

Voor 20-25 stuks heb je nodig:

Ingrediënten: 

  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur,
  • 150 gram kristalsuiker,
  • 300 gram witte tarwebloem,
  • 50 gram cacao,
  • 1/2 tl bakpoeder,
  • 1/2 tl gemalen anijszaad,
  • 1/4 tl kaneel,
  • 2 eieren,
  • 1 vanillestokje,
  • 50 gram grof gehakte pistachenoten,
  • optioneel: witte chocolade en extra pistachenoten voor garnering.

Extra:

  • Oven,
  • bakpapier
  • en eventueel een deeg-of chocoladekrabber.

Bereidingstijd: 20 + 30 minuten.

Bereidingswijze chocolade cantuccini:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop de boter en suiker tot een lichte, romige crème. Voeg de eieren toe en klop totdat je een egaal mengsel hebt. Schraap het vanille stokje uit en klop de vanille merg door het mengsel.
  3. Meng in een andere kom bloem, cacao, bakpoeder, anijszaad en kaneel. Kneed het droge mengsel door het natte mengsel. Als het goed is gekneed, voeg je de nootjes toe.
  4. Verdeel het deeg in 2 stukken en maak van beiden stukken een ‘worst’ die je op de bakplaat kunt leggen. Bak ze 20 minuten.
  5. Laat de chocolade cantuccini ongeveer 10 minuten afkoelen en snijd met een scherp mes plakken van ca. 1 centimeter. Bak de chocolade cantuccini nog eens 20 minuten, op hun kant, in de oven. Laat daarna afkoelen.
  6. Ter decoratie, kun je chocolade cantuccini koekjes eventueel in gesmolten witte chocolade dippen en bestrooien met gehakte pistachenoten.

Tip: Bewaar deze chocolade cantuccini met pistachenoten in een luchtdicht bakje, buiten de koelkast.

Eet smakelijk!

Chocolade cantuccini met pistachenoten

Category: Koekjes recepten Tags: anijszaad, bloem, chocolade, eieren, foodbloggers, Italiaanse keuken, kaneel, koekjes, pistachenoten, roomboter, suiker, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 5x Toffe Horecaconcepten in Utrecht
Volgend bericht: Marokkaanse stoofschotel met vis »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in