Door Judith Pagrach – Op een van de eerste events waar ik heen ging als foodblogger, ruim 2 jaar gleden, kwam ik Betty tegen. Sinds die tijd komen we elkaar regelmatig tegen en dat ik altijd reuze gezellig. Toen Betty me vroeg om mijn recept voor chocolade cantuccini met pistachenoten met jullie te delen, deed ik dat met alle liefde.
Deze chocolade cantuccini zijn namelijk zo ontzettend lekker en zo ontzettend makkelijk. Wat ook fijn is, is dat je lekker veel kunt maken zodat je eventjes vooruit kunt of zodat je kunt trakteren. Mijn collega’s waren er in ieder geval erg blij mee ;-)!
De kenmerkende smaak van deze chocolade cantuccini komt van o.a. anijs. Die heb ik behouden in het recept waardoor je een bijzondere combinatie krijgt van anijs en chocolade. Wil je de chocolade cantuccini nóg lekkerder maken? Dip ze dan, nadat ze zijn afgekoeld, in gesmolten witte chocolade en haal ze door de gehakte pistachenoten. Succes verzekerd!
Lees meer over Judith en haar recepten op de blog: MyFoodBlog.nl.
Recept voor chocolade cantuccini koekjes met pistachenoten:
Voor 20-25 stuks heb je nodig:
Ingrediënten:
- 100 gram roomboter op kamertemperatuur,
- 150 gram kristalsuiker,
- 300 gram witte tarwebloem,
- 50 gram cacao,
- 1/2 tl bakpoeder,
- 1/2 tl gemalen anijszaad,
- 1/4 tl kaneel,
- 2 eieren,
- 1 vanillestokje,
- 50 gram grof gehakte pistachenoten,
- optioneel: witte chocolade en extra pistachenoten voor garnering.
Extra:
- Oven,
- bakpapier
- en eventueel een deeg-of chocoladekrabber.
Bereidingstijd: 20 + 30 minuten.
Bereidingswijze chocolade cantuccini:
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Klop de boter en suiker tot een lichte, romige crème. Voeg de eieren toe en klop totdat je een egaal mengsel hebt. Schraap het vanille stokje uit en klop de vanille merg door het mengsel.
- Meng in een andere kom bloem, cacao, bakpoeder, anijszaad en kaneel. Kneed het droge mengsel door het natte mengsel. Als het goed is gekneed, voeg je de nootjes toe.
- Verdeel het deeg in 2 stukken en maak van beiden stukken een ‘worst’ die je op de bakplaat kunt leggen. Bak ze 20 minuten.
- Laat de chocolade cantuccini ongeveer 10 minuten afkoelen en snijd met een scherp mes plakken van ca. 1 centimeter. Bak de chocolade cantuccini nog eens 20 minuten, op hun kant, in de oven. Laat daarna afkoelen.
- Ter decoratie, kun je chocolade cantuccini koekjes eventueel in gesmolten witte chocolade dippen en bestrooien met gehakte pistachenoten.
Tip: Bewaar deze chocolade cantuccini met pistachenoten in een luchtdicht bakje, buiten de koelkast.
Eet smakelijk!
Geef een reactie