• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Cantuccini koekjes

Cantuccini koekjes

27 juni 2013 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Jump to Recipe

Een beetje druilerige dag als vandaag, vraagt gewoon om koffie met koekjes! En dan natuurlijk de echte krokante Italiaanse cantuccini koekjes om lekker in je koffie te dopen.

Omdat deze maand in het teken van Italië staat, is het natuurlijk ook niet meer als gepast om een Italiaans koekjes recept te plaatsen, zoals deze Cantuccini koekjes. Deze krokante koeken zijn toch wel mijn favoriet om te dopen in de thee, koffie of Amaretto. En ze zijn zo’n favoriet, dat er tevens een cantuccini met chocolade en pistachenoten recept op de site staat, maar je vind er nog veel meer in dit lijstje met Italiaanse Dolci!

Cantuccini koekjes

2x gebakken Italiaanse koekjes

Cantuccini koekjes worden maar liefst 2x gebakken:  eerst als een rol, voor dat krokante buitenlaagje. En vervolgens wordt deze in plakken gesneden en worden de plakken afzonderlijk óók nog eens gebakken. Dat geeft deze typische koekjes juist hun ultra krokante bite! Maar probeer ook eens een keertje deze Italiaanse Jam taartjes voor bij de koffie! Of ga voor een robuuste Sbrisolona koek met sinaasappel! Erg lekker.


Print

Recept: Cantuccini koekjes

cantuccini koekjes maken
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Deze krokante Italiaanse koekjes zijn een klassieker! De cantuccini koekjes gevuld met amandel zijn heerlijk om in de koffie te dopen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 20–25 stuks 1x
  • Category: koekjes
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

  • 200 gram amandelen mét bruin velletje,
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel,
  • ½ theelepel zout,
  • 200 gram fijne suiker,
  • 1 theelepel bakpoeder,
  • 1 grote sinaasappel,
  • 1 eetlepel honing,
  • 3 eieren,
  • extra bloem.

Extra:

  • Oven,
  • bakpapier
  • en eventueel een deeg-of chocoladekrabber.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden / 160 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rooster de amandelen licht in een koekenpan (zonder bakvet of olie!). Laat ze daarna goed afkoelen.
  2. Meng in een grote kom het bakmeel, zout, suiker en bakpoeder door elkaar.
  3. Boen de sinaasappel schoon onder een stromende kraan, en rasp de schil (of gebruik hier een zester voor). Voeg de sinaasappelschilletjes, honing en eieren toe aan de bloem en meng het geheel met de hand of een spatel door elkaar.
  4. Schep ten slotte de afgekoelde amandelen er door heen. Let op! het deeg is een beetje plakkerig, dus ik gebruik een deeg/chocoladekrabber om dit van mijn handen te krijgen
  5. Bestuif het aanrecht met een handje gewone bloem en wentel hier het deeg door heen. Vorm met je handen 2 lange worsten van 3-4 cm dik, en leg deze (voorzichtig) op de bakplaat.
  6. Bak de worsten in een voorverwarmde oven gedurende 15 minuten. Laat hierna een paar minuten afkoelen. Gebruik een groot (en goed) koksmes en snijd het deeg in plakjes van 2 cm breed.
  7. Leg de plakjes op hun kant op de bakplaat en bak deze in nogmaals 10 minuten af.
  8. Laat de cantuccini koekjes hierna goed afkoelen en serveer als toetje of bij de koffie/thee/amaretto.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept cantuccini koekjes maken © bettyskitchen
recept cantuccini koekjes maken © bettyskitchen
recept cantuccini koekjes maken © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als dit recept voor cantuccini koekjes wilt gaan maken!

italiaanse brosse koekjes maken recept © bettyskitchen

Category: Bakrecepten, Koekjes recepten Tags: amandelen, bakpoeder, bloem, Foodblogswap, honing, Italiaanse Keuken, koekjes, sinaasappels, suiker, zelfrijzend bakmeel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « De Smaak van Italië magazine
Volgend bericht: Barbeton in Utrecht »

Lees Interacties

Reacties

  1. Paul Oosten

    27 juni 2013 om 9:08 am

    Tja, ik maakte geen kleine lading, maar voordeel is dat de koekjes langer dan gemiddeld bewaarbaar zijn (als het lukt!). Mooi blog, bedankt!

    Beantwoorden
  2. sarra

    27 juni 2013 om 9:11 am

    Ik proef de smaak van sinaasappel gewoon al in mijn mond. En n halve kilo mag je best bij ons afgeven hoor 😉

    Beantwoorden
  3. Marion

    31 juli 2021 om 5:44 pm

    Hallo Betty,
    Ik heb net de koekjes gemaakt volgens recept. Voor mijzelf om te proberen heb ik overal de helft van genomen.
    De rol maken ging ook goed, maar eenmaal in de oven werd hij heel plat. Nu heb ik dus lange koekjes!
    De smaak is perfect.
    Kan je mij vertellen wat ik fout heb gedaan.
    Ook heb ik een vraag hoe je de koekjes zacht laat vanbinnen. Dat heb ik in Pizza een keer aan een kraam gekocht waar het vers werd gemaakt. Harde èn zachte.
    Bedankt voor dit heerlijke recept.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      2 augustus 2021 om 2:48 pm

      Hi Marion,

      het deeg loopt inderdaad een beetje uit tijdens het bakken en geeft ook die typische ovale vorm koekjes. Je kunt volgende keer proberen de rol even een uurtje in de koelkast te zetten zodat de ingredienten koud worden en daarna pas bakken. Wellicht helpt dat.

      Daarnaast vermoed ik dat diegene met een ‘zachte; binnenkant slechts 1 keer is gebakken geweest, dus alleen als rol en niet daarna nog eens los de plakjes krokant bakken.
      Iets anders kan ik mij niet bedenken maar wie weet heeft een van de andere lezers of lezeressen een idee?

      Ben blij dat ze in ieder geval goed bevallen zijn!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee