• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Smoothie Recepten / Smoothie Bowl met mango en kokos

Smoothie Bowl met mango en kokos

15 augustus 2016 Door Betina Oostveen 3 Reacties

Wij zijn inmiddels alweer aanbeland bij smoothie bowl recept nummer 4 deze maand, en dat is deze knalgele smoothie bowl met mango en kokos. Ja die is zeker net zo tropisch als de naam doet vermoeden!

smoothie bowl met mango en kokoswater

Kleurrijke ontbijtjes zijn altijd een goed begin van de dag, zeker als je elke dag een andere kleur fruit gebruikt! En smoothies zitten nu eenmaal boordevol fruit en goede vitamines.

Tropische smoothie bowl

Ik kan dit felgekleurde feestje nog het beste omschrijven als een gezond tropische smoothie bowl met mango, ananas, kokoswater en kokosyoghurt. Alle smaken die je meevoeren naar tropische oorden en hagewitte stranden. In vloeibare smoothie vorm al een feest om op te drinken, maar omdat ik bevroren fruit gebruik, krijg je een heerlijke dikke en romige smoothie wat meer weg heeft van een softserve ijsje. Een betere manier om je zomerdag te beginnen is er gewoonweg niet!

Beauty & The Brains

Wist je dat mango’s veel vitamine C bevatten? Het regelmatig eten van mango’s is ook nog eens heel goed voor je huid: het maakt deze namelijk zacht en minder dof.En het aanwezige glutaminezuur zorgt voor een goede concentratie en geheugen. Powerfruit voor beauty & the brains dus! Daarnaast heeft het regelmatig eten van ananas een meer medicinale werking: deze kan verlichting bieden wij verkoudheid, keelpijn en bronchitis. Iets was nu met een zeer natte zomer goed van pas kan komen.

Recept Smoothie Bowl met mango en kokos:

(ontbijt voor 1-2 personen)

  • 2 (bevroren) mango’s, in stukjes
  • 2 schijven ananas (op sap),
  • scheutje kokoswater,
  • 150 ml kokos yoghurt.

Goede toppings zijn:  Gemalen lijnzaad, pecannoten, walnoten, gedroogde moerbeien, zonnebloempitten, geraspte kokos en extra stukjes mango of ananas.

Zo maak je de smoothie bowl:

  1. Voeg de bevroren stukjes mango, ananas en klein beetje kokoswater in de blender en maal helemaal glad tot een dik en romig geheel. Mocht de blender een ‘crushed ice’ functie hebben, dan zou ik je willen adviseren deze optie te gebruiken bij bevroren producten.
  2. Roer hier vervolgens rustig de kokos yoghurt doorheen en schep in een kom. Garneer eventueel deze smoothie bowl met mango of stukjes ananas, of voeg pecan of walnoten toe voor een lekkere crunch. Gedroogde moerbeien geven het een juist lekker zoet en ‘chewy’ bite. Dus varieer er gerust op los!.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

smoothie bowl met mango en kokoswater

Category: Glutenvrije Recepten, Smoothie Recepten Tags: ananas, Glutenvrij, kokos, kokoswater, mango, moerbeien, pecannoten, smoothie bowl, suikervrij, Voedselzandloper, yoghurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Courgette grillen in de oven
Volgend bericht: Affogato (espresso met ijs) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Marlies

    16 augustus 2016 om 9:34 am

    Het ziet er erg goed uit! Moet alleen nog even wennen dat je dan een smoothie oplepelt in plaats van drinkt, maar dat zal vast een kwestie van wennen zijn.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      16 augustus 2016 om 9:48 am

      Ja dat went hoor! En het is bijna net een ijsje als je ingredienten bevroren zijn.
      Mocht je er echt niet van houden, kun je ook wat meer kokoswater toevoegen en maak je er gewoon een smoothie van. Ook heerlijk 🙂

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. 18 x de allerlekkerste smoothie bowls van foodbloggers - FoodQuotes schreef:
    1 oktober 2018 om 11:55 am

    […] Smoothie bowl met mango en kokos – Betty’s Kitchen […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#WEEKMENU

Deze zomer gaan we elke week op bezoek naar een ander vakantieland. Check hier alle thema weekmenu's!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Meest Gelezen

  • recept coq au vin kip in wijn saus © bettyskitchen.nl FRANKRIJK Weekmenu
  • recept broodje gyros met pita en salade © bettyskitchen.nl GRIEKENLAND Weekmenu
  • recept gepaneerde en gebakken griekse kaas saganaki pannetje © bettyskitchen.nl Saganaki (Griekse gebakken kaas)
  • recept broodje gyros maken met pita Broodje Gyros maken
  • recept karidópita griekse walnoten cake © bettyskitchen.nl Griekse Walnoten cake (karidópita)

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#BBQ

recept loaded fries met kaas en bacon © bettyskitchen.nl

Loaded Fries met kaas en bacon

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept carpaccio van gerookte zalm © bettyskitchen.nl

Carpaccio van gerookte zalm

recept gepaneerde en gebakken griekse kaas saganaki pannetje © bettyskitchen.nl

Saganaki (Griekse gebakken kaas)

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in