Deze vegetarische pizza quesadillas wil je proeven, Meatless Monday of niet! Heel gezond zijn ze niet, want quesadillas horen nu eenmaal gemaakt te worden met lekker veel gesmolten kaas. Maar ter compensatie heb ik er wel heel veel groenten in verwerkt;)
Wist je trouwens dat de Mexicaanse quesadilla niet veel verschilt van onze Hollandse tosti? Alleen worden quesdillas gemaak met wraps in plaats van boterhammen.
Varieer met vegetarische pizza quesadillas
Deze royaal gevulde vegetarische pizza quesadillas goed geschikt voor een vegetarisch diner. Dit recept is ideaal voor het opmaken van kliekjes. Dus mocht je andere groenten hebben liggen die er goed bij passen? Voeg ze vooral toe aan de vulling of vervang een en ander. Ben je sowieso fan van dit soort ‘alternatieve’ pizza recepten? Check dan hier 10x pizza maar dan anders op een rijtje!
Nog meer quesadillas recepten
Betty is volgens mij net zo gek van Mexicaans eten en bijbehorende quesadillas als ik. Ik had al eens eerder Betty’s recept van deze quesadilla’s met chorizo voorbij zien komen en prijsde mezelf een gelukkig mens dat er in zo’n pakje wraps altijd veel meer zitten dan je in 1 avond op kan. Dus de avond erna werd het allemaal iets minder vegetarisch en likten we onze vingers af bij deze variant. Toch liever nog een vegetarische variant? Zie hier het recept voor quesadillas met paprika en mais!
Recept: Vegetarische pizza quesadillas
- Cook Time: 15 minutes
- Total Time: 15 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
- Cuisine: Mexicaanse keuken
Ingredients
- 4 wraps (ik gebruikte volkoren)
- Ongeveer 200 gram cheddarkaas (een klompje, dus niet die glimmende plakjes)
- 1 avocado
- 1 flinke hand verse spinazie
- 2 tomaten
- 1 rode puntpaprika
- 4 el. pizzasaus of tomatensaus
- 50 gram pijnboompitten
- 1 el. gedroogde oregano
- Verse peper
Instructions
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Schud regelmatig zodra de pitten niet aanbranden.
- Rasp ondertussen de cheddarkaas met een grove rasp. Snij de tomaten in dunne plakken en de paprika in dunne reepjes. Snij of knip ook de verse spinazie wat fijner.
- Dan ga je de wraps per laagje beleggen. Leg twee van de vier wraps klaar en besmeer ze met de bolle kant van een lepel met de pizza- of tomatensaus. Verdeel de plakjes tomaat erover en vermaal er wat verse peper over. Vervolgens strooi je een derde van de geraspte cheddarkaas over de wraps. Daarop leg je de reepjes paprika en strooi je de geroosterde pijnboompitjes. Dek dit af met weer een derde van de geraspte cheddarkaas. Als laatste verdeel je de verse spinazie over de pizza’s, de gedroogde oregano en je eindigt met het laatste laagje kaas.
- Dek de pizza quesadillas af met de twee overgebleven wraps en druk ze goed aan. Leg ze per quesadilla in een droge koekenpan (of twee koekenpannen als je die hebt). Zet het vuur middelhoog en verwarm de quesadillas om en om totdat de wraps lekker knapperig worden en lichtbruin kleuren en de kaas goed gaat smelten. Hou het bakken goed in de gaten, zodat ze niet aanbranden. Dit duurt ongeveer zo’n 8-10 minuten.
- Schil ondertussen de avocado en snij deze in repen. Zodra de vegetarische pizza quesadillas klaar zijn, snij je ze in 8 pizzapunten en serveer ze met de avocado eroverheen.
TIP ! Ik topte de quesadillas af met de tomatenchutney die ik nog had staan van dit recept: homemade tomatenchutney en mangochutney. Een aanrader! Maar zonder deze chutney heb je ook een heerlijke maaltijd hoor!
Bewaartip: ondanks dat de kaas dan niet meer warm en gesmolten is, kun je de punten quesadilla ook lauwwarm of koud eten. Bewaar overgebleven punten dus voor een later moment of uiterlijk de dag erna!
Eet smakelijk.
Liefs, Nanda
Geef een reactie