Deze Spelt pizza met gerookte zalm en ricotta is namelijk ideaal voor zomerse avonden. Ik maakte een grote plaatpizza beleg je heel eenvoudig met gerookte zalm en rucola. Snijd in stukjes en deel met vrienden of familie tijdens een (late) zomeravond borrel.
Zelf Spelt Pizza deeg maken
Het recept heb ik afgekeken van ome Jamie Oliver,  en was blij verrast dat hij een spelt pizza maakte met karnemelk. Het resultaat is een luchtige structuur van het deeg, dat eigenlijk meer weg heeft van brood. Het deed mij een klein beetje denken aan de pizza’s die men bij  SUGO Pizza serveert. Rol het spelt pizza deeg uit tot een vierkant of rechthoek en bak eenvoudig op de bakplaat in de oven. Daarna is het simpelweg beleggen, zoals je met een brood zou doen. Wist je dat je overigens ook een heerlijk recept voor speltbrood met zuurdesem op de site kunt vinden?
Nog meer lekkere Italiaanse recepten met zalm
Vind je deze spelt pizza met gerookte zalm en ricotto een lekker recept? Probeer dan ook eens een van deze lekkere Italiaanse recepten met zalm uit! Maak eens een super makkelijk pasta met Boursin kaas en zalm. Ter variatie kun je ook deze romige pasta met andijvie en zalm proberen. Wist je dat zalm ook perfect gecombineerd kan worden met groene basilicum pesto? Daarnaast is dit recept voor zalm met spinazie en orzo ook een echte aanrader! Eet smakelijk alvast!
Recept: Spelt pizza met gerookte zalm en ricotta
Hou je van de notige smaak speltbrood? Maak dan ook eens een keertje een spelt pizza! Jamie Oliver was de inspiratie voor dit recept voor spelt pizza met gerookte zalm en ricotta kaas!
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 15 minutes
- Total Time: 30 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Pasta’s & Pizza’s
- Cuisine: Italiaanse Keuken
Ingredients
- 200 gram spelt bloem
- 2 tl. bakpoeder
- ½ tl. zout
- ¼ tl. suiker
- 100 ml. karnemelk
- 100 ml. water
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 groot ei (L)
Voor de topping:
- 150 gram ricotta
- 100 gram gerookte zalm
- 1 sjalotje, zeer fijn gesneden
- 2 tl. kappertjes
- 50 gram rucola
- Â citroen
- flinke snuf peper
Extra:Â
- Keukenmixer met deeghaak. (Maar met de hand kan ook).
- Paletmes (of gebruik de bolle kant van een grote opscheplepel)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier, bestuif met een klein beetje met speltbloem en zet apart.
- Meng in de kom het speltbloem met bakpoeder, zout en suiker. Klop in een apart kommetje het ei los met de karnmelk, water en olie. Giet dit bij de bloem en kneep op rustige stand met de keukenmixer met deeghaak gedurende een paar minuten.
- Haal het deeg uit de kom en druk volledig uit op de bakplaat. Probeer een dikte van 1 cm aan te houden, maar je kunt zowel kleinere ronde pizza’s vormen, vierkant of rechthoek, wat jij wilt.
- Bak de speltpizza bodem alvast af in de oven, gedurende 15-18 minuten.
- Neem de pizza uit de oven en verdeel hier de ricotta overheen. Smeer deze gelijkmatig uit met het paletmes. Scheur de gerookte zalm in stukken en verdeel over de ricotta. Bestrooi met de fijngesneden sjalot, kappertjes en rucola.
- Breng de speltpizza met gerookte zalm en ricotta alleen nog even op smaak met een beetje uitgeknepen citroensap en een flinke snuf peper. Â Serveer direct.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Merel
Oh my Betty.. Ik krijg hier meteen zoveel zin in!! Bewaar het recept voor volgend weekend 🙂 Liefs, Merel