• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Zalm met pesto (uit de oven)

Zalm met pesto (uit de oven)

4 september 2013 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Recepten met vis blinken vaak uit door hun eenvoud! Zo ook dit eenvoudige recept voor zalm met pesto uit de oven! En het mooie is dat je dit gerecht in een mum van tijd op tafel zet! Voor zowel een doordeweekse dag als de feestdagen geschikt zeg maar 🙂

Zalige zalm met pesto maken

Ik heb een haat/liefde verhouding als het op vis neerkomt. Als kind at ik het gewoonweg niet. Ik vond het gewoon niet lekker. Maar omdat vis eten zo gezond voor je is, ben ik het de afgelopen jaren steeds vaker gaan proberen. Zowel thuis als in restaurants en kwam ik er achter dat ik sommige vissoorten toch wel heel lekker vind. Neem bijvoorbeeld zachtgegaarde zalm met pesto uit de oven. Dat is gewoonweg zalig! Wij hebben er ook ontzettend van gesmuld tijdens ons Annabel Langbein eetfeestje. Vooral de combinatie met pesto gaf een geweldige smaak aan de vis. Deze zalm met pesto is een blijvertje, en het mooie is, je kunt dit recept op meerdere vissoorten toepassen!

recept zalm met pesto uit de oven © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere recepten met zalm

Gelukkig is deze dame door de jaren heen heel wat vis recepten wezen uitproberen en de recepten met zalm zijn zeker favoriet! Niet alleen deze zalm met pesto uit de oven maar ook deze gepofte zoete aardappel met asperges en gerookte zalm? Erg lekker en kleurrijk voor op je bordje! Maar deze in boter gegaarde zalm met orzo en spinazie is ook een aanrader! Wist je dat zalm en kaas ook heel goed samen gaan? Maak bijvoorbeeld eens deze pasta met zalm en boursin! En wat dacht je van een overheerlijke homemade zalmburger met avocado! Oeh la la, ja zalm is zeker om van te genieten!


Print

Recept: Zalm met pesto (uit de oven)

recept zalm met pesto uit de oven © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.5 from 2 reviews

Dit is een heel makkelijk recept voor vis uit de oven. Zalm is niet alleen super gezond maar ook heel snel te bereiden! Smeer de zalmmoten in met pesto en serveer met geroosterde tomaten. 

  • Author: afgeleid van Annabel Langbein – Simple Pleasures kookboek
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 6 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vis
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 6 zalmmoten* van 150 gram elk, zonder vel, van het dikke stuk gesneden *
  • 6 eetlepels basilicum pesto
  • 3 eetlepels kappertjes
  • takje trostomaatjes
  • schil van 1 citroen, geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • versgemalen peper & zout

(* Koop vis met het MSC Keurmerk. Deze vis is duurzaam gevangen, en er is geen blijvende schade aan het leven in en om de zee toegebracht.)

Instructions

  1. Verhit de oven voor op 220 graden / 200 hete lucht. Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel olie. 
  2. Leg de zalmmoten naast elkaar in de ovenschaal en besmeer elke moot met 1 eetlepel basilicum pesto.
  3. Strooi er vervolgens de kappertjes en citroenschillen over heen. Breng de zalm op smaak met peper & zout.
  4. Leg het takje trostomaatjes bovenop en besmeer deze eventueel ook met een beetje extra pesto.
  5. Besprenkel vervolgens het geheel met 1 eetlepel olijfolie en schuif de schaal in de oven tot ze gaar zijn (ongeveer 6-8 minuten). Serveer direct.

Eet smakelijk!

Notes

Voor dit recept kocht ik 2 (kleine) zalmstaarten en sneed hier zelf 2x 3 mooie rechte zalmmoten uit. Twee dunnere uiteindes kun je eventeel ook op elkaar stapelen tot 1 moot. Zo krijgt iedereen toch nog evenveel op zijnhaar bordje.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept zalm met pesto uit de oven © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze zalm met pesto uit de oven wilt gaan maken!

Category: Vis Recepten Tags: Annabel Langbein, basilicum, Glutenvrij, kappertjes, keto, kookboek, Low Carb, oven, pesto, Simple Pleasures, tomaten, Vis, Voedselzandloper, zalm

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Annabel Langbein diner organiseren
Volgend bericht: Foodswap: Hou vast dat vakantie gevoel! »

Lees Interacties

Reacties

  1. Jolanda Bruin

    27 januari 2022 om 7:21 pm

    Het is een heerlijk recept, maar de zalm moest bij ons even langer in de oven omdat het nog niet gaar was. Voor de rest hebben we heerlijk gesmuld.

    Beantwoorden
  2. Anke M

    14 oktober 2023 om 11:01 pm

    Heel veel dank voor dit verrukkelijke recept. Bij mij gaat deze zalmschotel 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee