• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Events / Foodswap: Hou vast dat vakantie gevoel!

Foodswap: Hou vast dat vakantie gevoel!

5 september 2013 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Foodswap 1-001Ik ben weer iets leuks op het spoor. Niet alleen voor mijzelf als foodblogger, maar ook voor jullie, althans, als je het leuk vind om een cadeaupakket vól heerlijke spulletjes te ontvangen. En zeg nou zelf, wie vindt dat NIET leuk?!?

Esmee van Es’ Factory kwam vorig jaar met een super leuk idee om te food-swappen! Daarbij stel je zelf een doos vol heerlijke en huisgemaakte producten samen, en deze stuur je naar iemand anders op. En diegene stuurt jou ook een box met zijn of haar producten. Je ruilt dus je etenswaren met een ander.  Als uitdaging bedenkt Esmee steeds een ander thema voor de food-swap, en geeft iedereen een set punten waar aan voldaan dient te worden. Niets moeilijks aan hoor, maar het houdt de ruil wel zo ‘eerlijk’ voor iedereen. Sindsdien hebben er al een  aantal foodswaps plaatsgevonden door heel Nederland, en afgelopen maand deed ik voor het eerst mee. En na een middag shoppen, bakken en knutselen kon mijn pakket de deur uit.DSC_1829-001

Het thema van deze keer was:  Hou vast dat vakantiegevoel! en dit waren de opdrachten die iedereen meekreeg:

Even voor de duidelijkheid: ik koos voor Italië als mijn favo vakantieland!

  1. Zoek drie lokale producten die gegeten kunnen worden: hiervoor ging ik langs bij Oil&Vinegar voor Italiaanse Olijfolie, cherrytomatensaus (voor bijv. door de pasta) en een zak risotto rijst.
  2. Koop een magazine/ kookboek uit het land waar je op vakantie bent. Zoek een recept eruit en stuur zo veel mogelijk  ingrediënten mee: Ik kocht het tijdschrift:  De Smaak van Italië en vond hierin een salade met artisjok. Hiervoor zond ik potten witte bonen en artisjokharten mee.
  3. Zoek iets dat niet eetbaar is, maar wel eten uitbeeld: Hiervoor had ik hele leuke servetten met citroen en sardientjes print gescoord.
  4. Zoet! Maar denk ook  om de houdbaarheid: Geheel in de Italiaanse stijl zond ik hiervoor een pak met bitterkoekjes mee. Lekker voor bij de koffie!
  5. Een recept uit je vakantieland. Je lievelings eten. Sluit minimaal 1 ingrediënt bij: Voor mij is dat de Pizza Margherita (voor het recept, klik hier), dus gingen er een pizza-mix van Molen de Vlijt, een blik gepelde tomaten en een blikje tomatenpuree mee in het pakket.
  6. Zoek een weblog/ site van je vakantiebestemming. Zoek een recept maak/ kook/ bak het en stuur het op: Hiervoor koos ik voor: Koken met Antoinette. En ik maakte haar Pesto Genovese. (uiteraard steriel bewaard).
  7. Vakantie maakt dorstig dus sluit iets bij dat je kunt drinken. Dus maakte ik een flesje limoncello met wodka, naar recept van Annabel Langein.

 

Mijn ‘swaptoffer’ werd Ashna uit Leiden, en ik kreeg van haar een fantastisch pakket terug, met als vakantieland-thema: Japan!Foodswap 2-001

 Ik kreeg:

  1. Zoek drie lokale producten die gegeten kunnen worden: Japans gekruide pinda’s met octopus smaak (heel benieuwd!), Miso-soep en Daikon (ingemaakte rettich voor in de sushi, uit het vuistje of op een boterham met kaas – bedankt voor de tip!)
  2. Koop een magazine/ kookboek uit het land waar je op vakantie bent. Zoek een recept eruit en stuur zo veel mogelijk  ingrediënten mee: Ik kreeg een heus Japans kookboek, waaruit ik o.a een noodle gerecht kan koken: Ramen. Uiteraard kreeg ik de noodles er zelf ook bij, samen met 2 setjes eetstokjes! Erg leuk verpakt had zij deze.
  3. Zoek iets dat niet eetbaar is, maar wel eten uitbeeld: Hiervoor kreeg ik een decoratief stukje taart. Op ware grote en met slagroomtoef. Gezien het gewicht gebruik ik deze nu als ‘paperweight’ bovenop mijn stapel tijdschriften. Dan waaien die ook niet meer open/weg als het raam open staat.
  4. Zoet! Maar denk ook  om de houdbaarheid: Hello Panda koekjes en marshmallows met druivensmaak. Cool die verpakkingen met Japanse tekens en animaties.
  5. Een recept uit je vakantieland. Je lievelings eten. Sluit minimaal 1 ingrediënt bij: Voor Ashna is dit sushi! Dus ik kreeg een compleet sushipakket met sushi rijst, nori vellen, bamboematjes, rijstazijn en wasabi pasta. Dus mijn sushi avonturen lezen jullie binnenkort ook terug.
  6. Zoek een weblog/ site van je vakantiebestemming. Zoek een recept maak/ kook/ bak het en stuur het op: Ik weet niet van welke site het af komt, maar er zaten heerlijke groene thee koekjes met witte chocolade bij, en Daifuku (rijstmeel cakejes in een appelgroene kleur). 
  7. Vakantie maakt dorstig dus sluit iets bij dat je kunt drinken. Dus kreeg ik fles sparkling Sakè voor bij de sushi!

Foodswap 3-001

Al met al, een geweldig pakket, met een hoop dingen die voor mij ook nieuw zijn! Mijn eerste kennismaking met de Foodswap is dus heel positief! En mocht je zelf een keertje mee willen doen, houd dan de website van Es’ Factory in de gaten, of volg via twitter: @FoodswapNL

Arigato (bedankt) en sayonara (tot ziens)!

 

 

 

Category: Events Tags: Es Factory, FoodswapNL

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Zalm met pesto (uit de oven)
Volgend bericht: Pissaladiere met courgette en feta »

Lees Interacties

Reacties

  1. Es

    5 september 2013 om 5:51 am

    Wat ziet dat er allemaal weer fantastisch uit! En leuk stuk!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 september 2013 om 8:03 am

      Dank je wel, Esmee! Ik vond het heel leuk om mee te doen 🙂

      Beantwoorden
  2. Curly Creative

    5 september 2013 om 7:44 am

    Wat een super leuk idee zeg, zou er ook helemal blij van worden!

    Liefs

    Beantwoorden
  3. Annelies

    7 november 2014 om 10:03 pm

    Helemaal leuk dit idee, zijn dit jaar in Puglia in Zuid Italie geweest, vond het te gek daar.
    Weer even de “Puglia” mood vinden!

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#GEZONDE SMOOTHIES

recept golden milk ontbijt smoothie © bettyskitchen.nl

Gezonde smoothies om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Kerstkrans van meringue, chocolade en kersen recept allerhande Betty's Kitchen 10 x Kerstdesserts
  • recept hele knolselderij uit de oven © bettyskitchen.nl 10x Vegetarische Hoofdgerechten voor Kerst
  • recept vegetarische stoofvlees met aubergines en paddestoelen © bettyskitchen.nl Stoofvlees met aubergine en paddenstoelen (vegetar...
  • video how to tapas plank maken met spaanse vleeswaren olijven etc © bettyskitchen.nl 7x Borrel plank recepten
  • 10x courgetti recepten © bettyskitchen.nl 10x Keto recepten voor lunch of diner

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

recept 3x steak van de barbecue © bettyskitchen.nl

Steak bereiden op de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

zelf havermoutpap maken recept © bettyskitchen.nl

Havermoutpap maken (video)

recept pompoenbrood met roomkaas © betty's Kitchen

Pompoen brood met roomkaas

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨KAISERSCHMARREN MAKEN ✨ Okee we zitten nog w ✨KAISERSCHMARREN MAKEN ✨

Okee we zitten nog wel even in de lockdown modus, dus even wegdromen naar vakantieoorden en wintersport gebieden doen we nu vaker dan ons lief is. 

Ben jij wel eens op wintersport in Oostenrijk geweest? Dan heb je ‘Kaiserschmarren’ ongetwijfeld al eens gegeten :-). Deze bekende Oostenrijkse gescheurde pannenkoek is de perfecte lunch tijdens het skiën of snowboarden. Maar ook thuis in Nederland kun je zo nog even lekker genieten van een echte zoete klassieker als lunch of zelfs als ontbijt!

Zet hem dus zeker op het menu voor dit weekend! Want met een heel klein beetje geluk valt er misschien nog wel een ❄️ naar beneden, zo koud dat het is... 

==> https://bettyskitchen.nl/kaiserschmarren-oostenrijkse-gescheurde-pannenkoek/

————————-
Bekijk de receptvideo in mijn IGTV of surf naar de website voor het uitgeschreven recept. (link in bio)Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#kaiserschmarren #recept #pannenkoek #pancakes #germanpancake #tirol #wintersport #austria #appelmoes #lunch #diner #igtv #youtube
✨HARTIGE PANCAKES MET EI, AVOCADO EN SPINAZIE✨ ✨HARTIGE PANCAKES MET EI, AVOCADO EN SPINAZIE✨

Vanavond eten we pancakes voor het diner! Ja je leest het goed! Want met nog wat leftover aardappel puree maak je de allerlekkerste hartige pancakes klaar! Afgetopt met een gebakken eitje, een halve avocado in plakken, feta (of geitenkaas)  en wat verse spinazie maak je zo een overheerlijke maaltijd om van te genieten!

Wie lusten er nog meer een portie hartige pancakes?

Liefs, Betty

==> https://bettyskitchen.nl/hartige-pancakes-met-aardappel/

————————-
Ga dus snel naar de site en tik ‘hartige pancakes’ in in de zoekbalk. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.

——————————————————————
#leftover #aardappels #pancakes #hartigepancakes #pannenkoekjes #aardappelpuree #eieren #eggs #avocado #spinazie #feta #vegetarisch #pannenkoekjes
✨ GEROOKTE EENDENBORST SALADE✨ Gisteren hield ✨ GEROOKTE EENDENBORST SALADE✨

Gisteren hielden we een vragenrondje in mijn stories en kwam overduidelijk naar voren dat jullie graag wat meer low carb gerechten terug zien. Hoewel ik echt kan genieten van mijn zoete baksels (niet altijd even gezond) betekent dat wel dat ik ook regelmatig een balans moet zoeken met anderzijds een lekker gezond recept met wat minder koolhydraten maar meer proteïne en vetten. Deze eendenborstsalade is dan ook een heerlijk lunchgerecht om van te smullen! 

Voor de liefhebber kun je er zelfs nog een afgebakken (low carb) broodje bij serveren en serveer je de salade ook daarop. Is het meteen een wat vullende avondmaaltijd. 

Deze salade is lekker hartig door de gegrilde eendenborst en kaas, maar heeft een zoetje en frisje door de sinaasappel en komkommer. Lekker met wat walnoten voor een beetje crunch! 

Jaaaaa ik ben benieuwd of jij deze goedgevulde salade ook eens wil uitproberen? Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/eendenborst-salade-met-sinaasappel/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#salade #lowcarb #glutenvrij #eendenborst #duck #salad #sinaasappel #komkommer #rodebiet #walnoten #goedevoornemens #lunch #balsamico #genieten #recept
✨PINDAKAAS BROWNIES✨ Wat is dat toch met pind ✨PINDAKAAS BROWNIES✨

Wat is dat toch met pindakaas he? Als chocolade mijn ‘zoete’ guilty pleasure is, dan is pindakaas toch wel mijn ‘hartige’ guilty pleasure 🙂 Echt waar! Het liefst snack ik het zo rechtstreeks van de lepel af hoor! Maar verwerkt in deze pindakaas brownies is ook een brilliant idee. Een mooie zachte smeuige brownie met een tussenlaag van gladde en creamy pindakaas is om van te smullen! Je vind dan ook een korte receptvideo bij mijn Reels terug. En jullie weten dat ik groot fan ben van brownies en Blondies maken, dus check gerust nog veel meer lekkere recepten op de site!

Ben jij meer team chocolade 🍫, pindakaas 🥜 of ga je voor pindakaas brownies 😍?

==> https://bettyskitchen.nl/pindakaas-brownies-recept/

————————————————
#pindakaas #chocolade #chocolate #peanutbutter #brownies #homemade #recept #heelhollandbakt #pindabaas #calve #pinda #chocoholic #foodlovefollow #baking #feedfeedbaking
✨HAVERMOUT ONTBIJTPAP ✨ Al sinds mijn kinderj ✨HAVERMOUT ONTBIJTPAP ✨

Al sinds mijn kinderjaren heb ik moeite om sochtends een boterham naar binnen te werken. En een lactose intolerantie zorgde ervoor dat ik de muesli met melk of yoghurt ook liet staan. 

Toen was daar een decenia geleden ineens weer de havermoutpap die perfect te combineren was met fruit en begon plantaardige melk aan zijn opmars. Betty kreeg weer zin in ontbijten en het is nog steeds een van mijn favoriete doordeweekse ontbijtjes. 

De laatste tijd ben ik weer helemaal verslingerd aan cashewpasta en amandelboter. Een lepeltje over de pap mag helemaal niet ontbreken en zorgt meteen voor een beetje extra vetten en mijn dagelijkse portie noten. 

INGREDIËNTEN 
40-50 gr havermout
250-300 ml plantaardige melk
0,5 tl kaneel
0,5 banaan
3 halve walnoten
1 El pompoenpitten
1 tl amandelboter

Wie van jullie kan zich nog meer geen leven zonder havermoutpap meer voorstellen? 

==> https://bettyskitchen.nl/havermoutpap-maken-video/

————————-
Ga snel naar de site en bekijk het basisrecept en vele variaties via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#havermout #havermoutpap #oats #rolledoats #porridge #amandel #walnoten #amandelmelk #plantbased #vegan #glutenvrij #glutenfree
✨7x ALCOHOLVRIJE GIN-TONIC✨ In het nieuwe jaa ✨7x ALCOHOLVRIJE GIN-TONIC✨

In het nieuwe jaar focussen we ons niet alleen op goede voornemens zoals gezonder eten. Maar steeds meer en meer mensen laten deze maand ook de alcohol even achterwege. Puur om bij te komen na een zeer feestelijke maand met vaak iets teveel drank, of om het nieuwe jaar te beginnen met een detox voor lichaam en geest. Een ‘Dry January’ wordt dit ook wel genoemd. 

Toen ik twee jaar geleden besloot om zo goed als te stoppen met alcohol, waren het vooral die gin tonics op vrijdag avond die ik miste. Gelukkig zijn er inmiddels heel wat mooie alcoholvrije spirits uitgekomen en ik deel dan ook mijn 7 favoriete merken en recepten met jullie op de website!

Speciaal voor diegenen die meedoen aan Dry Januari, nog moeten rijden, een lekkere cocktail met weinig calorieën zoeken, zwanger zijn, of gewoon even geen zin hebben in alcohol 😂

==> https://bettyskitchen.nl/7x-alcoholvrije-gin-tonic/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#dryjanuary #goedevoormemens #ontwijnen #alcoholvrij #gintonic #cocktails #mocktails #friyay #weekend #recepten
✨OEUF EN COCOTTE✨ Jongens wat is deze eerste ✨OEUF EN COCOTTE✨

Jongens wat is deze eerste werkweek voorbijgevlogen!! Het weekend staat alweer voor de deur en het werk is ook niet eens een klein beetje af! 
Maar ik vermoed dat meer mensen hier last van hebben want het blijft toch een beetje gek hé zo’n lockdown. 

Gelukkig staat er weer een heerlijk weekend recept voor je klaar! Iets zegt me dat je dag beginnen met een overheerlijke ‘oeuf en cocotte’ een hoop goed zal maken! 

Je vind de receptvideo nu terug op het IGTV kanaal en uiteraard op de website! Gaan jullie er een mooi weekend van maken?

Liefs, Betty

=> https://bettyskitchen.nl/oeufs-en-cocotte-eieren-oven/

—————————
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#ontbijt #breakfast #recept #oeuf #oeufencocotte #cocotte #eieren #eggs #zalm #spinazie #vegetarisch #lowcarb #glutenvrij #igtv #weekend
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee