Print

Recept: Zalm met pesto (uit de oven)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.5 from 2 reviews

Dit is een heel makkelijk recept voor vis uit de oven. Zalm is niet alleen super gezond maar ook heel snel te bereiden! Smeer de zalmmoten in met pesto en serveer met geroosterde tomaten. 

Ingredients

Scale

  • 6 zalmmoten* van 150 gram elk, zonder vel, van het dikke stuk gesneden *
  • 6 eetlepels basilicum pesto
  • 3 eetlepels kappertjes
  • takje trostomaatjes
  • schil van 1 citroen, geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • versgemalen peper & zout

(* Koop vis met het MSC Keurmerk. Deze vis is duurzaam gevangen, en er is geen blijvende schade aan het leven in en om de zee toegebracht.)

Instructions

  1. Verhit de oven voor op 220 graden / 200 hete lucht. Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel olie. 
  2. Leg de zalmmoten naast elkaar in de ovenschaal en besmeer elke moot met 1 eetlepel basilicum pesto.
  3. Strooi er vervolgens de kappertjes en citroenschillen over heen. Breng de zalm op smaak met peper & zout.
  4. Leg het takje trostomaatjes bovenop en besmeer deze eventueel ook met een beetje extra pesto.
  5. Besprenkel vervolgens het geheel met 1 eetlepel olijfolie en schuif de schaal in de oven tot ze gaar zijn (ongeveer 6-8 minuten). Serveer direct.

Eet smakelijk!

Notes

Voor dit recept kocht ik 2 (kleine) zalmstaarten en sneed hier zelf 2x 3 mooie rechte zalmmoten uit. Twee dunnere uiteindes kun je eventeel ook op elkaar stapelen tot 1 moot. Zo krijgt iedereen toch nog evenveel op zijnhaar bordje.