Gisteren vertelde ik jullie al over het nieuwe kookboek van Annabel Langbein: Simple Pleasures. (voor de review, klik hier) Om dit boek aan de ultieme test te onderwerpen, werd er een heus eetfeestje georganiseerd en werd er gekookt uit haar nieuwe boek.
Wat maakt een typisch Annabel Langbein diner?
- Omring je met familie en vrienden. Eten is altijd leuker met gezelschap. Omring je met mensen waar je van houdt en deel lekker eten met ze. Ons gezelschap bestaat uit 2 bevriende stellen: een goed moment om allemaal even bij te komen van een drukke werkweek.
- Werk met lokale en seizoensproducten. Helaas hebben we niet allemaal de riante achtertuin van Annabel met verse groente en fruit (I wish!) , maar met de zaterdagmarkt in de buurt, kom ik toch al gauw aan heerlijk en verse producten.
- Een goede voorbereiding is het halve werk! Maak handig gebruik van de voorbeeld menu’s uit het boek, of stel je eigen menu samen. Probeer s’middags zo veel mogelijk voor te bereiden, zodat je s’avonds tijd overhoud om met je gasten lekker te kunnen tafelen.
- Kleed het geheel mooi aan. Maak gebruik van kaarsen en mooie servetten of tafelkleed, en versier bijvoorbeeld met verse bloemen en eigen gemaakte menukaartjes. Zet waterkannen gevuld met fruitwater op tafel. Dit maakt het net even wat meer bijzonder en geeft je het gevoel dat je echt ‘uit’ eten bent.
Bij binnenkomst kreeg iedereen eerst een glaasje limoncello aangeboden. In Annabel haar kookshows komen de welkomstdrankjes voor de gasten ook altijd terug. Want eenmaal binnen wil iedereen zijn dag kunnen loslaten en ontspannen.
Daarna werd het voorgerecht geserveerd: een pissaladière met courgette en feta. Je kunt dit het beste vergelijken met een hartige plaattaart.
Ons hoofdgerecht bestond uit Zalm met pesto uit de oven en daar werd een Saffraan risotto met spinazie bij geserveerd. Beide recepten passen heel goed bij elkaar dus wees geïnspireerd om hier thuis ook zelf mee aan de slag te gaan!
Voor het dessert namen wij allemaal plaats op het balkon. De avond was nog broeierig warm en onder het genot van Italiaanse Jam taartjes sluiten wij deze avond succesvol af.
Wil jij ook jouw eigen Annabel diner gaan organiseren? Klik dan hier om het Simple Pleasures kookboek te bestellen.
Groetjes, Betty
Geef een antwoord