• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Gepofte zoete aardappel met gegrilde asperges en zalm

Gepofte zoete aardappel met gegrilde asperges en zalm

3 juni 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Vier het voorjaar met dit overheerlijke recept voor gepofte zoete aardappel met gegrilde asperges en zalm! Boordevol goede vitamientjes en helemaal passend bij dit voorjaar!

Combineer witte asperges met zalm en gepofte zoete aardappel

Het stamppotten seizoen is toch alweer een paar maanden achter ons, maar tijdens deze zomerse dagen kan ik echt intens genieten van recepten met zoete aardappel. En omdat we nu ook midden in het aspergeseizoen zitten, moet die witte asperge zo vaak als mogelijk op het menu gezet worden! Wat een prachtig product is dat toch! Combineer de witte asperge eens met pesto, gepofte zoete aardappel en gerookte zalm voor een overheerlijke lunch of vegetarische maaltijd! Dit recept ziet er overigens ook nog nog heel kleurrijk uit en dat werkt weer goed op je zomerse gemoedstoestand!

recept gepofte zoete aardappel met gegrilde asperges © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere asperge recepten

Krijg jij ook echte trek van dit recept voor zoete aardappel met asperges? Dan hebben wij natuurlijk nog veel meer lekkere asperge recepten in petteo voor je! Wat dacht je van deze overheerlijke asperge muffins met ham en kaas voor de lunch? Sluit een zomerse avond af met een risotto met witte asperges en gebakken zalm! Of misschien ben jij meer het type voor klassieke asperges met Hollandaise saus? Voor de echte fans: check hier 15x asperge recepten op een rijtje! Dat gaat nog moeilijk kiezen worden 🙂


Print

Recept: Gepofte zoete aardappel met gegrilde asperges

recept gepofte zoete aardappel met gegrilde asperges © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Het is aspergetijd en dan moeten we vooral lekker genieten van witte asperges! Deze gepofte zoete aardappel met gegrilde asperges, gerookte zalm en een gekookt eitje zijn een verrukkelijke maaltijd met vis! Daarnaast ook nog eens glutenvrij en een ware lust voor het oog!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 1 uur
  • Total Time: 1 uur en 15 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vis
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 2 grote zoete aardappels,
  • 300– 350 gram witte asperges,
  • 2 eetlepels groene (basilicum) pesto,
  • 100 gram gerookte zalm,
  • 2 eieren of 4 eetlepels Hollandaise saus.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Scheur alvast 2 stukken zilverfolie af en leg klaar.
  2. Was de zoete aardappel, verwijder evt zand en droog daarna af. Prik de aardappels rondom in met een vork en wrijf in met wat olijfolie. Leg de zoete aardappels op de stukken folie en vouw deze dicht rondom de aardappels. Plaats op een bakplaat en laat gedurende 45-50 minuten poffen in de oven.
  3. Na een half uurtje ga je vast de asperges schillen en snijd 1-2 cm van de houtige onderkant af. Kwast de asperges rondom in met de pesto en grill ze vervolgens 10 minuten in een grillpan.
  4. Breng ondertussen een steelpannetje met water aan de kook. leg met een lepel twee eieren in de pan en kook deze exact 6 minuten. Giet daarna af, laat schrikken in koud water en pel ze voorzichtig.
  5. Haal de aardappels uit de folie, snij ze overlangs in en ‘prak’ vervolgens het midden zeen beetje met een vork. Leg hier de gegrilde asperges overheen en verdeel er de gerookte zalm over. Top vervolgens af met een gehalveerd eitje. Besprenkel het geheel met een heel klein beetje extra olijfolie en serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Mealprep tip! Eet je 2 (of meer) keer per week gepofte zoete aardappel? Bak ze tegelijk in de oven en verdeel in porties. Verwijder de folie, laat goed afkoelen en bewaar in een afgesloten bak in de koelkast. Je kunt de gepofte zoete aardappel in een paar minuten opwarmen in de magnetron of leg 15 minuten in de oven op 180 graden (165 hete lucht).

Keywords: zoete aardappel, gerookte zalm, witte asperges, eieren,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept gepofte zoete aardappel met gegrilde asperges © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze gepofte zoete aardappel met gegrilde asperges en zalm wilt gaan maken!

Category: Lunch recepten, Vis Recepten Tags: asperges, basilicum, eieren, gerookte zalm, Glutenvrij, pesto, zoete aardappel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Appeltaart tosti
Volgend bericht: Hummus kikkererwten dip (video) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in