• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Vegetarische noedels met bimi

Vegetarische noedels met bimi

22 februari 2021 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Het is weer een Meatless Monday en vandaag heb ik dan ook een noodle gerecht met een heerlijk Chinees tintje gemaakt! Deze vegetarische noedels met bimi kregen van mijn man Patrick kreeg zelfs het cijfer 9, dus dan weet je het wel: dit is er zeker eentje om zelf uit te proberen!

Vegetarisch wokgerecht met noedels en bimi

In deze eerste weken van het nieuw jaar zit je vast vol goede voornemens. Dit vegetarische wokgerecht zorgt voor lekkere knapperige groente en draagt zo vanzelf een steentje bij aan die goede voornemens. En daarnaast zijn deze vegetarische noedels met bimi ook heel makkelijk te maken. Even geleden ontdekte ik pas voor het eerst bimi en sindsdien kook ik er heel graag mee. Deze groente is te vinden in de meeste grote supermarkten. Bimi is familie van de broccoli, het wordt ook wel mini-broccoli of asperge broccoli genoemd. Bimi is ontzettend gezond, want rijk aan vitaminen A en C en verschillende mineralen.

Wist je dat afgelopen vrijdag het Chinese Nieuwjaars feest is begonnen? Lees hier meer over dit en de symboliek achter verschillende Chinese gerechten die dan op tafel staan.

recept vegetarische noedels met bimi en sojasaus © bettyskitchen.nl

Nog meer Chinese recepten om van te smullen

Aan deze vegetarische noedels kun je overigens prima allerlei kliekjes groenten aan toevoegen. Het is een makkelijk basis wokgerecht en ideaal voor het leegmaken van de groentelade in de koelkast. Denk bijvoorbeeld aan: sperziebonen, champignons, paksoi, taugé, sugar snaps, etc. Fans van noodles kunnen overigens ook hun hart ophalen aan dit recept voor Chinese Kip in oestersaus! En wat dacht je van Japanse beef met teriyaki saus! Daarnaast is deze vega portobello met ei en noedels ook een aanrader! Noodles zijn echt verrukkelijk en je kunt er alle kanten mee op! Check hier nog meer recepten met noedels.


Print

Recept: Vegetarische Noedels met bimi:

recept vegetarische noedels met bimi en sojasaus © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is weer een Meatless Monday en vandaag heb ik dan ook een noodle gerecht met een heerlijk Chinees tintje gemaakt! Deze vegetarische noedels met bimi, sojasaus en paprika serveer je met een (zacht) gekookt eitje on top! Zoals bij veel Chinese gerechten dien je eea voor te bereiden en daarna maak je dit recept vliegensvlug klaar in een wokpan.

  • Author: Nanda Appelman
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Aziatische Keuken
  • Diet: Vegetarian

Ingredients

Scale
  • 150 gram dunne noedels
  • 2 eieren
  • 1 rode paprika
  • 100 gram bimi
  • 1 bosui
  • 1 witte ui
  • 1 teentje knoflook
  • 6 el sojasaus
  • 3 el gembersiroop
  • 0.5 el citroen sap
  • 1 el neutrale olie
  • 1.5 el maizena
  • 1 el sesamzaadjes
  • Peper
  • optioneel: 2 tl. sambal (oelek)

Instructions

  1. Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing. Na afloop dien je ze zeer koud af te spoelen in een vergiet en laten uitlekken. 
  2. Zet een kleine koekenpan op laag vuur en rooster daarin de sesamzaadjes totdat ze lichtbruin beginnen te kleuren.
  3. Kook vervolgens de eieren zoals je ze het liefst eet: zacht of hardgekookt. Laat daarna schrikken in koud water en pel ze. Zet apart.
  4. Maak de groenten schoon. Snij de bosui, witte ui en knoflook in hele fijne stukjes. Van de bimi kun je de stronkjes prima eten dus snij alleen het uiteinde er vanaf. En snij als laatste de paprika alvast in dunne reepjes.
  5. Verwarm de olie in een wokpan en bak de witte ui en knoflook op middelhoog vuur totdat de uien glazig  worden (ca. 1 minuut). Voeg daarna de paprikareepjes toe en bak deze mee.
  6. Voeg de sojasaus, gembersiroop, citroennsap en eventueel sambal toe aan de wokpan. Schenk hier  200 ml. water bij, roer alles goed door elkaar en breng aan de kook.
  7. Ik stoom bimi het liefst, dan blijft het nog lekker knapperig en dan blijven alle goede voedingstoffen er goed in bewaard. Als je een stoommandje hebt, stoom de bimi dan voor zo’n 4 minuten. Zo niet, kook de bimi dan niet te lang. Een paar minuten is genoeg.
  8. Meng in een kommetje de maizena met 3 el. koud water. Zodra de saus in de wok kookt voeg je het maizena mengsel toe, zodat de saus gaat binden en dikker wordt. Laat samen een minuut zachtjes doorkoken. Proef de saus en voeg naar smaak nog wat peper toe.
  9. Zodra de noedels klaar zijn giet je ze af en roer je ze door de wok dan trekt de saus er lekker in. Tip: gebruik 2 eetstokjes om de noodles uit elkaar te rekken en om te scheppen.
  10. Serveer de vegetarische noedels met de bimi en het eitje eroverheen. Strooi als laatst de geroosterde sesamzaadjes en bosui eroverheen. 

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Notes

Variatietip: Voor een meer Indische variant van dit recept kun je de sojasaus vervangen door Ketjap Asin (de zoute variant). Gebruik dan ook kokosolie ipv neutrale olie en vervang de citroen door limoen sap. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept vegetarische noedels met bimi en sojasaus © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegetarische noedels met bimi wilt gaan maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: Aziatische keuken, bimi, bosuien, Chinese keuken, eieren, gembersiroop, hoofdgerechten, ketjap, knoflook, limoen, maizena, Nanda Appelman, noedels, Paprika, sesamzaad, uien, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « 5x Notenpasta maken (video)
Volgend bericht: Chinese Sla Wraps met Kip »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee