• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Dips, Dressing en Saus Recepten / 5x Notenpasta maken (video)

5x Notenpasta maken (video)

19 februari 2021 Door Betina Oostveen 3 Reacties

Heb je wel eens zelf pindakaas, amandelboter of cashewpasta gemaakt? Zelf notenpasta maken is heel eenvoudig en is een verrukkelijk 100% pure smeerbaar broodbeleg, of als topping op bijv. havermoutpap, kommetje yoghurt, ontbijttaartjes en meer.

Zelf notenpasta of noten boter maken

Je bent de afgelopen jaren ongetwijfeld wel eens vaker de term notenpasta of notenboter tegengekomen in mijn recepten. Met name tijdens het ontbijt vind ik het heerlijk om een lepeltje pindakaas als topping te gebruiken, maar ook dikwijls amandelpasta of cashewboter. Ik kreeg dan ook geregeld de vraag waar ik deze pasta koop en of je hem wellicht ook zelf kan maken. Hieronder heb ik dan ook een video voor jullie gemaakt waarbij ik zelf aan de slag ga met 5x notenpasta recepten!

We beginnen bij de basis voor zelf pindakaas, amandelpasta, pecannoten pasta, cashewboter en macadamia pasta maken. Maar bij elk van deze smeerbare noten toppings kun je ook een lekkere variatie en bijvoorbeeld crunch aanbrengen waardoor je echt geweldig en gezond broodbeleg maakt voor iedere dag! Denk aan rode peper, witte chocolade, Oreo Cookies maar ook dadels en kaneel! Varieer er dus gerust op los!

5x notenpasta maken © bettyskitchen.nl
Pindakaas met dadel & kaneel
5x notenpasta maken © bettyskitchen.nl
Pecan Pie notenpasta
5x notenpasta maken © bettyskitchen.nl
Macadamia & witte chocolade
5x Notenpasta
5x notenpasta maken © bettyskitchen.nl
Amandelpasta met Oreo’s
5x notenpasta maken © bettyskitchen.nl
Spicy Cashew pasta

Recepten met pindakaas, amandelpasta etc.

Zien deze 5 verschillende notenpasta’s er niet geweldig uit? Op deze website zul je ook het recept voor zelfgemaakte hazelnootpasta a.k.a. Nutella tegenkomen. Maar binnenkort vind je hier ook een echte Kinder Bueno pasta terug. Je kunt vervolgens deze en onderstaande pindakaas, amandelpasta, cashew notenboter etc gebruiken in heerlijke recepten. Zoals dit havermout taartje met chocolade. Of als binding voor de granolataart bodem! Deze 5x notenpasta zijn ook heerlijk als topping over je overnight oats of havermoutpap recepten. Daarnaast zijn deze 20x pindakaas recepten zijn ook om van te smullen!

zelf notenboter maken zoals pindakaas Bettyskitchen.nl

Recept video: 5x notenpasta maken

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: zelf notenpasta maken

5x notenpasta maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

★★★★★

5 from 2 reviews

Heb je wel eens zelf pindakaas, amandelboter of cashewpasta gemaakt? Zelf notenpasta maken is heel eenvoudig en is een verrukkelijk 100% pure broodbeleg, of als topping op bijv. havermoutpap, kommetje yoghurt, ontbijttaartjes en meer. Met deze 5 variatie recepten voor noten pasta gemaakt van pinda’s, pecannoten, macadamia, amandelen en cashewnoten geef ik je tevens heerlijke smaakcombinaties zoals, rode peper, witte chocolade, oreo cookies en dadels & kaneel. Varieer er gerust op los dus!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 1 pot 1x
  • Category: broodbeleg, lunch, tussendoor
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 200 gr ongebrande en ongezouten noten *
  • 1 el neutrale olie (zoals zonnebloem of pindaolie)

(* denk aan pinda’s, walnoten, pecannoten, macadamia noten, cashewnoten, hazelnoten – maar een mix van 2 of 3 soorten kan ook.)

Extra:

  • koekenpan
  • keukenmachine (foodprocessor)

Instructions

  1. Verwarm een ruime koekenpan op medium vuur. Voeg de olie toe en bak hierin de hele noten gedurende 5 minuten. Blijf tussendoor omscheppen en verlaag eventueel het vuur als ze dreigen te verbranden.
  2. Stop de warme noten in de foodprocessor en maal de noten helemaal fijn tot pasta. In de eerste instantie zul je fijne notenkruimels krijgen, maar heb geduld het komt goed!
  3. Tussendoor zul je een paar keer de machine even moeten stoppen om langs de zijkanten te schrapen. Na 5-10 minuten mixen zul je een vloeibare en smeerbare notenpasta krijgen.
  4. Voeg nu eventuele fijngehakte smaakmakers of kruiden toe voor een heerlijke twist of probeer een van onderstaande variatie recepten. Blijf mixen tot je een fijne smeerbare consistentie hebt, of hou wat grof als je meer van crunch houdt. Je kunt ook eventueel een beetje neutrale olie toevoegen om meer vloeibaar te maken.
  5. Schep de notenpasta in een weckpotje of schoongemaakte jampot. Laat 30 minuten staan om af te koelen en wat uit te dikken. Daarna kun je de notenpasta direct gebruiken.
  6. Om te bewaren maak je het potje netjes dicht en bewaar op een koele en donkere plaats. Je notenpasta blijft gerust enkele weken goed!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatierecepten met notenpasta maken :

  1. Pindakaas met dadels & kaneel – Bereid de pinda’s voor volgens recept. Voeg bij stap 4 de volgende ingrediënten toe: 4 fijngehakte medjool dadels toe, 1 tl gemalen kaneel en 1 el olie.
  2. Pecan Pie pasta – Bereid de pecannoten voor volgens recept. Voeg bij stap 4 een eetlepel maple syrup toe en breng op smaak met 0.5 tl pumpkin spice kruiden . Speculaaskruiden kan ook.
  3. Macadamia & Witte chocolade – Begin met 80 gr witte chocolade au bain marie te smelten. Laat vervolgens afkoelen terwijl je de notenpasta van macadamia’s maakt. Bij stap 4 voeg je de vloeibare chocolade toe.
  4. Amandelpasta met Oreo Cookies – Gebruik het liefst ‘blanke’ amandelen (dus zonder bruin velletje) voor dit recept. Breek 5 Oreo koekjes in stukken en maal deze helemaal fijn in de amandelpasta tijdens stap 4.
  5. Pittige Cashewpasta met rode peper – Tijdens stap 2 breng je de cashewnoten op smaak met 0.5 tl zout en 1 tl crushed chilies of cayenne peper. Laat volledig meedraaien tijdens het maken van de pasta, zodat de smaak goed verdeeld wordt.

Keywords: noten, pasta, boter, pindakaas, pinda’s, amandelen, pecannoten, macadamia noten, cashewnoten,

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

5x notenpasta maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze 5x notenpasta recepten wilt gaat maken!

Category: Dips, Dressing en Saus Recepten, Lunch recepten Tags: amandelen, basis recept, brood, cashewnoten, dadels, kookvideo, maple siroop, notenpasta, Oreo koekjes, pecannoten, pindakaas, pumpkin spice, rode peper, speculaaskruiden, witte chocolade

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Kip in Oestersaus met broccoli
Volgend bericht: Vegetarische noedels met bimi »

Lees Interacties

Reacties

  1. Jolanda

    7 september 2021 om 4:26 pm

    Super eenvoudig en heeeeel lekker.
    Ik heb de pittige cashewpasta gemaakt, waanzinnig lekker

    ★★★★★

    Beantwoorden
  2. Sylvie Jacobs

    10 maart 2023 om 1:09 pm

    Hoi Betina,

    Heerlijk hoor notenpasta’s!

    Ik wil macadamiapasta maken om een (verlengde) vasten te breken en om tussendoor low carb high fat te snacken soms 😉 Vaak is het uitverkocht waar ik het koop.

    Moeten de noten perse gebakken worden of kunnen ze ook in de olie – ik gebruik macadamiaolie – opgewarmd worden?

    M.a.w. is er een functie in het bakken?

    Groet,
    Sylvie

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      13 maart 2023 om 5:28 pm

      Hi Sylvie,
      dank je wel voor je bericht en niets moet hoor!
      Het is wel zo dat gebakken (of gebrande) noten veel meer smaak hebben dan ongebrand of raw.
      Dus ga er gerust mee aan de slag en oordeel zelf. Eet smakelijk in ieder geval!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in