• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Chinese Sla Wraps met Kip

Chinese Sla Wraps met Kip

23 februari 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Op zoek naar een lekkere low carb lunch of licht diner met kip? Maak eens deze Chinese sla wraps met kip gehakt en hoisin saus! Dat is zeker weer eens wat anders dan een salade en die Chinese keuken is zo verrukkelijk lekker!

Sla wraps met kip in hoisin saus

Dit recept heb ik de afgelopen maanden al vaker gegeten als low carb lunch. Het recept voor deze Chinese sla wraps heb ik afgeleid van de website van PJ, ook wel Nombelina genoemd. Deze dame is helemaal thuis in de Chinese keuken en deze sla wraps met kip in hoisin saus behoren inmiddels tot een van mijn favoriete low carb gerechten! Vanwege de themaweken rondom het Chinese nieuwjaar is het nu dan ook hoog tijd om dit heerlijke recept met jullie te delen. Heerlijk voor een warme lunch of lichte avondmaaltijd tijdens zomerse dagen! Uiteraard kun je het kip gehakt ook vervangen door varkens gehakt of zelfs vegetarisch gehakt. En de paprika kun je weer vervangen door stukjes wortel die je eventjes voorkookt in een pannetje met water. Varieer er dus lekker op los want dit is een verrukkelijk recept!

recept chinese sla wraps met kip © bettyskitchen.nl
recept chinese sla wraps met kip © bettyskitchen.nl
recept chinese sla wraps met kip © bettyskitchen.nl

Nog meer Chinese recepten

Wie is er niet dol op Chinese recepten? Laat deze lockdown alleen liever de (vaak ongezonde) afhaal chinees achterwege en ga lekker zelf aan de slag met Chinese recepten. Naast deze sla wraps met kip vind je ook het recept voor kip in zoetzure saus (neigt naar Koe Loe Kai) op de website terug. Maar ook een recept voor zachte kip in oestersaus met broccoli en noodles! Afgelopen week kwamen zelfs deze recept voor pittige eieren in Szechuan saus en homemade vegetarische loempia’s online! Geniet dus heerlijk van de Chinese keuken!


Print

Recept: Chinese Sla Wraps met Kip

recept chinese sla wraps met kip © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Op zoek naar een lekkere low carb lunch of licht diner met kip? Maak eens deze Chinese sla wraps met kip gehakt en hoisin saus! Dat is zeker weer eens wat anders dan een salade en die Chinese keuken is zo verrukkelijk lekker!

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 2 personen 1x

Ingredients

Scale
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember
  • 2 little gem
  • 300–350 gr kippengehakt
  • 2 el hoisin saus
  • 2 el (lichte) sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 2 tl sriracha saus
  • Neutrale olie, om te bakken

Topping:

  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • Handje pinda’s, grof gehakt

Instructions

  1. Pel de ui en snipper deze. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise). Pel de knoflook en pers deze uit. Schil het stukje gember en snijd deze zeer fijn Je hebt ongeveer een theelepel gember benodigd voor dit recept.
  2. Pluk de blaadjes van de little gem sla (alleen de grote, de allerkleinsten rondom kern heb je niet nodig) en stop in een vergiet. Spoel af onder koud stromend water en laat daarna goed uitlekken. Pak een paar met je hand vast en sla even kort heen een weer boven de wasbak om het water er af te krijgen. (Tip: schaf een sla-centrifuge aan.)
  3. Verhit een klein scheutje neutrale olie in een koekenpan. Bak hierin het kippengehakt rul. Vervolgens voeg je de ui en paprika toe en bak deze glazig. Voeg dan pas de knoflook en de gember toe. Laat deze even mee bakken om alle smaken los te laten komen.
  4. Vervolgens voeg je de hoisinsaus, sojasaus, sesamolie en sriracha toe aan de pan. Laat dit op laag tot medium temperatuur meebakken en blijf omscheppen om alle smaken goed met elkaar te vermengen. 
  5. Zet het vuur uit en bestrooi met de bosui en pinda’s. Schep nog een paar keer om. Leg de helft van de slablaadjes op een schaal. Lepel hier het gehaktmengsel op. Dek af met de overige helft slablaadjes en serveer direct! 

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept chinese sla wraps met kip © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Chinese sla wraps met kip wilt gaan maken!

Category: Gevogelte Recepten Tags: bosui, cashewnoten, Chinese keuken, gehakt, gember, Glutenvrij, hoisinsaus, hoofdgerechten, keto, Kip, knoflook, little gem, Low Carb, pinda's, sesamolie, sla, sojasaus, sriracha saus, uien, wraps

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Vegetarische noedels met bimi
Volgend bericht: Dinosaurus Stapel taart »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept ovenschotel met aardappels en gehakt musaka joegoslavische keuken balkan Betty's kitchen Ovenschotel met aardappels en gehakt (Musaka)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in